Plusgrader

Plötsligt har snön smällt bort och fåglarna kvittrar! Vad händer? Är ju inte ens februari än!! 
 
Vi är tröttare än vanligt här hemma. Vaknar man inte av en spark i ryggen på natten så vaknar man av en tratt i huvudet. Förra natten låg hon jättefint utan tratt vid sin egna kudde och låg still hela natten. Inatt fick jag då och då sätta mig upp och flytta på henne då jag höll på att tränga ut Peter ur sängen. Caspian har blivit duktig och sover i sin egna säng hela natten. Sedan Ziva opererades så har vi haft stängd dörr så vi alla är i sovrummet, så att inte Ziva går ner och sliter av tratten och slickar på såret. I början var Caspian rastlös och sov bara halva natten i sin säng, sen kom han och skulle gosa eller ligga mellan mig och Peter eller busa...nu sover han fint i 8 timmar i sträck :) Vi känner oss lite som en småbarnsfamilj på så sätt. Inte för att vi vet hur det känns, men vakna då och då och behöva flytta om i sängen känns ju igen.
 
I måndags var jag och Peter på simhallen. Peter gymmade med sin PT och jag motionssimmade. Vi tänkte åka in 2 gånger i veckan, så nästa gång är imorgon. Han på gymmet och jag afropower! Har fortfarande träningsvärk i rygg och mage från simningen. Då gjorde det ju någon nytta! :)
 
Har börjat bli förkyld tror jag. Det är ok, ska jag bli förkyld kan jag bli det nu. Jag har en lucka i schemat nu ;) Börjat med hormonnässpray dock... dumt att vara täppt då... men jag kan ju inte vara den första! Sprayet får mig att se konturer bättre...mycket märkligt. Då är jag bara på dag två... Så jag tänkte redan nu be om ursäkt för framtida humörssvängningar!
 
PoK

Uppdatering

Pga en irriterad syster uppdaterar jag härmed!
 
Tupparna finns inte mer, utan nu har vi tre höns. Ska köpa två nya hönor när våren kommer. 
 
Ziva har kastrerats. Idag tog vi bort plåstret och det ser jättefint ut. Hon äter bara värktabletter och kattmat, vägrar äta nåt annat. En klementin gick ner igår också när hon var med mig på jobbet. Idag har Peter VoVat: Vård av hund.
 
I övrigt har här inte hänt någonting. Förra helgen var vi på Öland och jagade. Ziva sprang långt. Så långt att jag fick ta bilen och åka och hämta henne 1,5 km bort. Där sprang hon i cirklar och spåren hade blåst igen i snön. 
 
Idag köpte jag en tavla. Tyckte det såg ut som Gettlinge och bara köpte den. Peter skakade lite på huvudet, men ska hans mormors broderade tavlor hänga på väggarna kan en oljemålning av kvarnen i Gettlinge hänga där med!
 
Nu återvänder jag till mitt vin!
 
Over and out

Firarhelg

Lördagen spenderades med föräldrar och morföräldrar. Är stolt över mina fyra föräldrar som kan umgås! Verkligen få förunnat!
 
Nu kan jag sova, har ingen värk och funderar över hur jag ska ta livet av tupparna på snabbast smidigast sätt... Peter ska maila säljaren idag, om inte annat vill vi ha två nya hönor.
 
PoK

Abstinens

Dagen efter min födelsedag var ingen bra dag! Kunde inte sova på natten pga mensvärk, vaknade i soffan av att det bubblade i toaletten och plötsligt rann över i alla avlopp, sprang ut och skrek på vattengubbarna på sågverket som kliade sig i huvudet och följde med in och tittade. Fick veta att vi skulle använda så lite vatten som möjligt följande dag. Hade sen ökande mensvärk under dagen. Mitt onlinespel funkade inte, funkar fortfarande inte! Får abstinens! Kommer hamna långt efter mina medspelare! Som tur är upptäckte jag i forumet att jag knappast är ensam. Fler med samma problem och abstinens! På kvällen hade jag så d**la ont och tabletterna var slut! Peter hittade inte fler, dock hittade vi min värmedyna...tryckte den mot magen, när jag mådde bättre bytta jag plats på den till ryggen (får sådana värmeutslag på magen) och insåg att det kröp på den... Ryser bara jag tänker på det. Plötsligt blev inte värken prioritet ett längre. Väljer jag mellan smärta eller detta kryp väljer jag helt klart smärtan! Och då har jag inte lite smärta! Så var jag vaken den natten med, och följande morgon städades det! Och städades och städades. Har massor med kassar med kläder som ska tvättas, och så fick vi inte använda så mycket vatten.... tvättade en maskin i alla fall. Gick bra. Nu har tre tvättar hunnit rulla. ca 5 tvättar kvar. Det svåra med en söndrig tumlare är vart man ska göra av all blöt tvätt!
 
I natt sov jag! Allt är rent runt om i sovrummet. Man kan tydligen inte få bort dem om de väl kommit, men jag tänker göra allt för att hålla stammen nere! Såååå äckligt! Kliar överallt så fort jag kommer att tänka på det. Ingen fara för hälsan i alla fall, och mycket vanligt... men ändå!
 
Idag ska jag fortsätta tvätta, använda nya spisen för första gången (varm mat för första gången på två dygn!!) och jobba. Hoppas att spelet funkar till ikväll! Jaa, jag är kanske beroende, men det är mitt enda (förutom kaffe och Peter) och jag trivs med det! 
 
Ska förbereda för imorgon också. Då kommer de ca 10 närmsta sörjande. :)
 
PoK
 
Ps. Nu har vi två tuppar. De är nog tuppar. Dags att ta fram krocketklubban? Peter vill inte ta bort dem, jag vill. Beslut fattas imorgon. Fick första ägget i onsdags med! Igår låg Gerd och värpte, men kom inget. D.s.

Min, Elvis och David Bowies födelsedag

Jag beslutade mig att dokumentera min födelsedag igår med bilder
 
 

Jag vet nåt som inte du vet

Bara älskar Linnea Henriksson! Den här låten går varm ikväll :) 
 

Trettondagsafton

Vi skulle egentligen ta en weekend a la Rom i helgen. Istället var vi på ett stort svenskt varuhus med möbler och handlade grejer till köket... Så just nu har vi två ugnar :) 
 
På lördagen var vi på stan med Ulrika med familj och sen for vi till Peters äldsta brorsdotter som fyllde 26 i mellandagarna. I går sov jag större delen av dagen och Peter och Ziva var och jagade. Dags för jobb igen då. Men nästan bara bröd den här veckan. Det är ju en speciell vecka för mig ;)
 
PoK

Jul och nyår

Tiden går ju så rasandes fort! 
 
Jul: Öland, Lillejul hos pappa: Tomten är far till alla barnen, stek, sjuk make, sångstund, jag missade jultomten ;), fåk på vägen hem
Julafton hos moster Åsa: sjuk make i 40graders feber, tjejmöte på toan, lek med fuskande 6åring, missade jultomten igen, massa julmat!
Juldagen hos svärföräldrarna: Mindre sjuk make, kyckling, lek och bus med två busungar, missade inte tomten ;D
 
Mellandagar: Middag hos Farfar med energisk sambo, släktinformation <3
Jobbdag, åka till Stockholm: jättevarmt tåg, tre vägvisare som visar fel, tunnelbana, kärt återseende, mys med syster och hennes Mr. Fullspäckad underbar dag, trafikkaos (hatar Sthlmstrafiken), mys med syster. Härlig sista dag, farväl, stress till gömd station, Mr är dagens hjälte, tråkig tågfärd hem. 
Nyårsafton: Sova ut, åka till jobbet, få veta att jag kan åka hem med jour, sista minuten handla, middag med make och sen mys i trädgården med make och hund.
 
Igår köpte jag min julklapp från mina föräldrar, en symaskin! Skulle inte spontanköpa, men gick till stans mest meriterade symaskinaffär och sa vad jag ville ha. Han visade den ultimata för mig, sa att jag fick den för 600:- billigare, den blev det :D SÅÅÅ NÖJD!
 
PoK

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!