Den verkliga resan

Torsdag: Vid tolvtiden tog vi tåget ner mot Kastrup. Allt klaffade och vi fick vänta två timmar på incheckning. Better safe than sorry. Flygturen var nog den skakigaste jag upplevt, framför allt landningen, men vi kom fram! Tog en taxi in till Centrum och checkade in på hotell 1. Klockand var redan halv tio på kvällen så vi begav oss ut och tog en varsin Fish and Chips och gick sen och la oss.
Dagen där på tog vi en tidig frukost och begav oss mot slottet och The Royal Mile
 
Dag 3, lördag, tog vi tåget norrut. Vi lämnade in vår stora väska på stationen, kostade hela 7 pund för tre dygn, mycket behändigt! Tåget var varmare än varmast, men efter fyra timmar av skön natur var vi framme i Inverness. Kom ut från stationen och såg att hotellets dörr var brevid. Smidigt! Ett väldigt fint hotell, men servicen var allt annat än bra! 
Inverness castle, nu domstol.        Floden Ness
Dag fyra, söndag, började abrupt: Brandlarmet väckte oss tiiiidigt och vi for upp, slängde på oss kläderna. Påväg ut genom dörren slutade brandlarmet. Vi stannade, tittade på varandra, det började igen, och vi gick ner i lobbyn. Där fick vi veta att någon duschat med öppen badrumsdörr. Så det var bara att knalla tillbaka in på rummet. Skrämmande var dock att vi bara var knappt 10 pers som tagit oss ut ur rummen. Resten stannade uppenbarligen på sina rum. Skrämmande! Tänk om det varit på riktigt! 
Sen tog vi och shoppade lite, åt lunch och gick till busstationen för att åka med vår guidade tur. Stod på biljetten att vi bara skulle stiga på bussen. Jag kände att nåt inte stämde, gick in på busstation och mycket riktigt skulle vi checka in där. Tur det för "biljetten" vi fått från Scotish tours var inte den faktiska biljetten, hon hade aldrig sett det förr... men efter ett lång telefonsamtal och sökande på Peters namn hittade hon det och vi fick följa med :) Phju! Busschaffören var en härlig man men underbar dialekt. Vi förstod var tionde ord han sa, men trevligt var det! Med båt tog vi oss över Loch Ness (den enda skymt vi fick av Nessie är den på bilden) och stannade till på en ruin av ett viktigt slott/fort som var väldigt fint! 
På måndagen tog vi tåget till Edinburgh. Då regnade det och var kallt, och bara för det hade de ACn på för fullt...på kallt. På stationen i Inverness hade barn målat teckningar av livet i Inverness som de förstorat upp, och vi insåg att samtliga himlar var gråa, eller hade gråa moln och regn. Utom två som hade grön respektive röd himmel!
 
Vi checkade in i New Town på ett hotell som visade sig vara en Club för minnet av skotska militären under "The great war". Det var massa korridorer hit och dit, trappor och rum man inte fick vistas i om man inte var medlem, och för att vara medlem måste du ha fyllt 60 år... På frukosten blev man visad till ett bord, fick en meny att välja på och sen fick kaffe/te och toast serverat vid bordet. Man var tvungen att vara "smart" klädd och inte ha jeans. Skulle vi ätit lunch eller middag där var skulle man ha slips och kavaj, så det hoppade vi. Väldigt mysko ställe! Märklig energi också...Men receptionisten var supergullig och vägde upp allt! 
 
På tisdagen var vi på ett havsakvarium utanför Edinburgh, i North Queensferry. Jättefin liten by med all pittoresk charm man kan önska! Akvariet hade nordeuropas längsta underhavstunnel, men en skrikande, springande skolklass tog undan lite av charmen, så vi gick den två gånger :)
 
Sista dagen :onsdag: shoppade vi! På kvällen skulle Peter raka sig och råkade skära sig i läppen så det var blodstänk lite överallt i badrummet. Han sa att jag fick gå och äta middag själv, men jag vägrade ge upp så lätt! Sprang ner till den söta receptionisten och googlade samtidigt i trappen vad plåster heter på engelska. Just det! Plaster! De hade inga men hon visste en affär som fortfarande var öppen, så sprang dit och fick hjälp i affären. Kom tillbaka till hotellet och Peter fick sitt plåster på läppen. 
 
Igår åkte vi så hem. Tog buss till flygplatsen, och var tidiga som vanligt! Väl i Sverige på tåget sken kvällssolen vackert (det var varmare i södra Sverige än i Skottland) och sjöar och skog passerade utanför fönstret, Vi var tre par som kommit hem från Kastrup och ett barn som skrikit i över en timme hade tystnat. Ett par i 60-70 års åldern startade sin mobiltelefon och spelade ABBAs Hasta Manana för oss i vagnen. Gemensamt kände vi nog samma känsla: Gud vad skönt att vara hemma igen!

Dag 5 Edinburgh

Idag tar vi oss med tåget tillbaka till Edinburgh för att lära känna staden lite bättre! Imorgon kanske vi tar oss till Glasgow...vi får se om vi orkar ;) 
 
Hotellet vi bor på de sista dagarna är The Royal Sots Club. På torsdag kommer vi hem! 
 
PoK eller Farwell

Dag 4 Inverness

Idag ska vi strosa och sedan ska vi på tur! :D Till den mystiska sjön Loch Ness. Tror ni vi ser nåt?
bilden är lånad härifrån 
Turen vi ska på är den här.

Dag 3 Inverness

Idag tar vi tåget norröver! Tågstationen vi kommer till ligger brevid hotellet. Smidigt, men vi hoppas det inte låter för mycket :)
 
Idag ska vi mest strosa runt tror jag. Lära oss att hitta lite i Inverness!
 
Puss på er

Dag 2 Skottland

Idag besöker vi troligen slottet och The Royal Mile. Tryck på länkarna för att se bilder osv.

Dag 1 Skottland

Idag reser vi och när detta inlägg publiceras så är vi förhoppningsvis på hotellet
 
Imorgon ska vi enligt planen titta på Edinburgh Castle och gå The Royal Mile.
 
Och ni som ev. tänker göra inbrott i vårt hus under semestern kan glömma det! Vi har lånat ut huset, så det är bebott!

Förresten...

Om någon skulle känna sig uttråkad i helgen och känna att göra nåt med händerna vore trevligt så är man varmt välkommen till vårt hus och renovera färdigt köket :p Hönsvakterna har ju nyckeln om de inte är där ;)

Goodbye

Packad dag som blev värre...

Idag hade jag en låååång lista på "to-do-list"... började med punkt ett och inser ett stort misstag! Mitt pass har fel efternamn! Då kommer jag på att jag gifte mig ju för ett år sen, EFTER att jag tog nytt pass... så även om utgångsdatumet som jag stirrat mig blind på gäller så är det ju ändå ogiltigt! Ringde bästa Maria i panik oh kände ångesten rycka och slita i varje cell i kroppen. Sådär som att varje cell brinner av napalm och inte en millimeter av kroppen är opåverkad...var länge sen... hon lugnade mig, sa hur jag skulle göra och sen gjorde jag det! Sprang ut i bilen och begav mig till Karlskrona. Tack och lov för talande GPS! När jag kom till Karlskrona började samma fras upprepa sig ur min mun om och om igen: "Skitstad!" Den är ju så ologisk att ta sig in i! Väl inne i stan hittar jag men in och ut är som en labyrint. Får i alla fall tag på provisoriskt pass, med en bild där jag ser väldigt arg ut, men vem bryr sig. Gäller ju bara den här resan! Väl hemma igen fortsatte jag med punkt två. Så nu har jag köpt reseadapter, hönsfoder, torkat tvätt, strukit, tagit hand om hönsen, skrivit ut kartor, vägbeskrivningar, biljetter, koder, tider, information och klippt gräs. Packat lite med. Nu hämtar jag andan innan jag ska packa färdigt, dammsuga (ja, fråga mig inte varför, Peters idé att huset ska vara städat varje gång vi åker utomlands) och boka sista turen som inte hunnits med. 
 
Nu har vi köpt ny gräsklippare äntligen! Precis när jag sagt att jag ville ha morfars gamla hittade jag precis en sådan jag ville ha, med frontklipp och elstart för rimligt pris bara en kvart från där vi bor! Försäljaren till och med prutade åt oss :)
 
PoK

Snart

overview  United Kingdom Forecast maps
Ser ut som att vi kommer få användning av regnponchona som vi fick i bröllpspresent av bonussyskonen.

Semester

Nu har jag semester! Ja, redan! Råkade bli så :) 
 
I helgen har vi lämnat bort våra husdjur...känns så tomt här hemma nu! Igår ringde vi runt och kollade så de mådde bra. Det gjorde de såklart! :) Nu har Peter och hans jaktlag äntligen planterat färdigt skog, medan han gjorde det solade jag hos svärföräldrarna och sen for vi tre iväg till kyrkogårdarna med blommor, sen har vi varit hos pappa och grillat vid kanten av Alvaret, och hos mormor och morfar och grillat med sällskap av morbror med sambo. 
 
PoK

Eurovision a la Malmö

Är de inte bra duktiga på SVT? Tycker de bjuder på en kanonshow! Jaja, i övrigt har jag varit fritidsledare idag och kommer vara det imorgon med. Mycket trevligt om jag får säga det själv!
 
Ja, just det, jag har klippt mig! ;)
 
 
En vecka kvar till Skottland! Köpte en ny väska idag! I övrigt har kroppen börjat skoja med mig, mycket roligt kroppen...inte!
 
PoK

Värkfri?

Jag unnar ingen människa den smärta som infann sig i torsdags! Och jag menar då fysisk smärta! Den psykiska är till och från. Fredag var jag smärtfri och vi var hundvakter i Ramkvilla. Lördag var vi på Elmia och träffade pappa och bonusmor. Värken kom smygande och vi åkte hem. Söndag gjorde riktigt ont och igår på morgonen bara grät jag av smärta. Fick en akuttid men allt såg prefekt ut! Kommer inte behöva en skrapning! (Tack och lov!) Idag känner jag ingen smärta! Nu börjar man fundera på packning och kläder till bröllopsresan! 
 
Tack för allt stöd!
 
PoK

Konstaterat

Idag konstaterades det tråkiga beskedet och imorgon ska jag sköta resterna hemma. Känns lite värre än mensvärk sa hon...jag höll på att svimma, men då sa hon att hade jag endometrios kändes det nog "bara" som en vanlig mens. Tack för den! Fick starka värktabletter! Ikväll tar jag mig en öl! Sen sörjer vi en vecka och sedan åker vi på bröllopsresa och hittar tillbaka och romantiserar lite sen åker vi hem och börjar om på nytt! Vi har ju en chans till i frysen ;) Tack för allt stöd!

Nedräkning

Om två veckor precis är jag i Skottland på bröllopsresa! <3 
 
1 heldag i Edinburgh
1 resedag
1 heldag i Inverness med guidad tur till Loch Ness
1 resdag
1 heldag i Edinburgh
1 heldag i Glasgow
1 heldag i Edinburgh
 
Ingen lugn och ro här! Vi ska se och uppleva så mycket som möjligt och har resan planerad dag för dag! :) 
 
I övrigt är det dags för domedag idag igen. Har gjort mig fin för att kunna ta ev dåligt besked lättare. Svårt att vara jätteledsen när man är så snygg som jag ;) Läkaren ringde häromdagen och sa att proverna av hormoner visade en liten minskning, men inte lika mycket som vid mf, men är allt bra ska de öka... Så nu är vi helt inställda på att det blir ma, förhoppningsvis innan vi åker så jag slipper oroa mig för mf på resan.
 
PoK
 

Försommar?

Bad Peter köpa hem en säck jord till mina 6 krukor... Kom hem till det här:
Lätt överdimentionerat? 10 kubikmeter...
 
I övrigt väntar vi mest på morgondagen... inatt kräktes Caspian...inte bara mat, inte bara en mus, inte bara avföring utan en 10cm mask med. 6 timmar senare kom 5 cm mask till. Mest arg på Ziva som vaktade spyan och inte ville att jag skulle städa...suck! Så idag är det medicinering här hemma :) MWOHAHAHA
 
PoK

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!