Nur mit mir allein

Helgen fortlöpte som jag skrev innan. Väldigt lite sömn natten till lördag, men helt ok! 6:e gången vi sen informerade om utbildningen kändes det lite trögt...:) Så fick Peter feber när jag kom hem! Typiskt. Anette kom och hade med sig Isac och vi grillade och såg på Robinson. På söndagen grejade jag i trädgården, tog hand om Peter och sodastreamen exploderade. mycket spännande med vatten överallt.

Igår hade jag redovisning och seminarium. Idag skulle jag haft utvecklingssamtal men han kunde inte...igen... Så ska vi ha föreläsning hela dagen... I kväll ska vi till Växjö och handla och imorgon är det kollagedag. Torsdag är jag ledig, vi ska till Ramkvilla och Peter fyller år. :) Han ska inte dra ridån för en gångs skull, då han haft jouren och inte kunnat öva med dem! Tur för mig :p Men elden ska han ha som vanligt! Tårta första maj och sen vet jag inte vad vi hittar på...

PoK


Händer mycket i vardagen

I onsdags var Smålands handikappsförbund här. Mycket roligt! Vi fick prova på massor med "handikappssporter" som goalball, boccia och rullstolsrugby. Lite läskigt med rullstolar utan tippskydd, men jag skadade bara ena fingret så det gick bra, tillskillnad från vissa som trillade baklänges hela tiden :p

Igår fick vi prova på femkamp och fick en genomgång om att arbeta med barn med damp och adhd, jätteintressant! Kanske något för examensarbetet....hm...

Idag är det intervjuvdagar! Stackars löst folk som ska komma och pressas om varför just de vill bli fritidsledare...minns när jag själv var här första gången. Först bara problemet att hitta in i byggnaden och sen att hitta aulan och sen sitta bedövad hela informationen fr att man var så nervös för intervjuvn så man ville kräkas. Min lott föll efter många om och men på att delta i informationen! Blir kul :) I kväll ska jag på fotbollsläger som stödledare...ska sova över och har med mig världens tunnaste madrass, men eftersom det bara är en natt kan jag nog stå ut! På konfalägret sov jag ju på en tom luftmadrass två nätter och det gick ju bra! :)

I morgon är det intervjuvdag igen och sen kommer Anette med hundarna Isak och Arty och sover över! De ska träna/tävla eller nåt i Moheda och då är det ju bra att jag bor där och kan stå med husrum :)

PoK

Skola igen

Ifredags åkte jag hem, packade och hämtade Peter så åkte vi direkt mot Öland. Vi hälsade på pappa och fick rådjursgryta :) På Lördagen var vi på stan och shoppade. Det blev topp, tröja, bh och piratbyxor. Fick strumpor av mamma med, blev nästan ett helt set :D

Så blev det ostfondue på kvällen! Såååå gott det är!!

Söndagen var vi på konfirmation i en packad kyrka...trodde aldrig det skulle ta slut, även jag inte har något emot gudstjänster, men vid två timmar går nog smärtgränsen! Fick efteråt i gamla skolan, mycket trevligt! Sen snabbt iväg till Färjestan och packa katten och iväg till Ella på snabbvisit innan vi åkte hemåt. Kl. 22.00 kom vi hem efter att fått stanna och rasta katten på vägen en stund.

Idag ska det ringas endel samtal och sen är det pedagogik och projekttid.

På mp3:n idag spelades Lustans lakejer, de är så sköna!! :) Tyvärr hade inte you tube "skuggan av ett tvivel", den påminner mig så om min gymnasietid! Kort efter gymnasietiden kom som livsbetraktelse Lars winnerbäcks låt och byttes såsmåning om mot Raymod och Marias låt. Tänk vad man kan känna igen sig genom något andra skrivit... Känns tryggt :)

PoK

Påsk over

Så var påsken förbi...den var fin när väl Peter var ledig! Vi åkte motorcykel, mitt drivhus blev klart, vi var i Ramkvilla och åt god mat och träffade Peters familj, och pappa kom på kortvisit.

Imorgon är det maskerad i skolan och på fredag åker vi till Öland :D

PoK

Det går runt och runt och runt

Tredje veckan nu som jag är yr, men det kommer tätare och håller i sig längre! Idag kom det i skolan...snurrar fortfarande...känns som att gå på en båt som guppar åt alla möjliga håll när jag går någonstans...kanske ska lyda Peter och ringa vårdcentralen ändå....

PoK

Regn....

Lite sorligt känns det med regn, men samtidigt så är det bra, dels för växterna och dels för att man inte ska ta solen för givet!

Igår gjorde jag nästan ingenting! Sådana dagar ska man ha också! Huset är rent, all tvätt är tvättad, disken försvinner allteftersom och trädgården är åter satt i tankeläge :)

Här är en uppdatering:

Köksträdgården är uppgrävd och klar, den bara väntar på lite ny jord och plantor, men det får vänta lite!


Växthuset tar form!


Peter har lagt plattor så hans motorcykel kommer ut utan att jag behöver stå bakom och dra :)


Och Caspian var bakis eller nåt hela dagen! Hihi

PoK

Påsklov

Ja, endel har det bra! Visst har jag uppgifter från skolan, det heter ju instuderingsvecka, men plugghäst som jag är så är jag nästan klar redan innan vi fick lov :D

Helgen har varit perfekt! Fredag: Köpte en glass på vägen hem för att fira påsklov! Gick en lång promenad. När Peter kom hem grävde vi i trädgården och Peter åkte hoj och så avslutade vi med grillning. Lördag: Peter väcker mig, hjälper mig på med myskläderna och leder mig ut i trädgården där han har dukat fram frukost! Helt underbart! Sen började vi städa och tvätta. Lycka är att kunna hänga ut tvätt! Så gick vi promenad och tog med pizza hem vilken vi njöt av på trädäcket! Så solade vi en stund. Sen började vi med maten inför kvällen! Hasselbackspotatis och fläskfilé lagade Peter och jag gjorde efterrätt: chokladpudding toppad med grädde och färska bär (från egen trädgård som varit i frysen hela vintern) Så kom Jennie och Patrik. Vi åt, gick promenad och umgicks. Jätte trevligt! Söndag: Vaknade och insåg att det var mulet. Men vi gick ändå ut i trädgården och gjorde klart köksträdgården. Nu är den redo för plantering! Vi flyttade även en ros som stod illa till, hoppas vi gjorde rätt så den överlevde (gjorde precis som på TV) :)

Idag ska jag plugga och klippa ner en buske och flytta växter från där mitt växthus ska stå (Peter ska göra klart det ikväll säger han, om det inte är jättefint väder för då ska jag få provåka hojen!)

PoK

Ute skiner solen och jag är inne

Men bara en liten stund :) medan Peter är och glider runt på hojen :)


Här håller Peter på att bygga ett litet provisoriskt växthus till mig att ha mina gula tomater i! Han är så söt!


Och samtidigt gör han det sista på skjulet! Vilken karl jag har ;)


Här håller jag på med mitt projekt, men det tar lite längre tid för mig :)


Och Caspian bara leker och latar sig!

Nu kom Peter hem! Dags att starta grillen!
PoK

Trädgården

I måndags gick jag och min prins på promenad och så avslutade vi den med en tur runt trädgården för att titta på vad som sticker in från vår tomt in på dagiset. Så fick vi sådan inspiration så igår for vi in till Växjö och handlade spade, jord och ogräskorg och sättpotatis. Nu har vi börjat gräva (höll på tills det blev mörk, då fick man gå in) och räddat de smultronplantor som fanns i landet, (vilka redan är på ny plats!). Så när det skymde så planerade vi växthuset (låter mer avancerat än det är) och det blir så BRA! Nu när solen skiner här 8 på morgonen vill man ju inte sitta här i skolan och ha grupparbete utan vara i trädgården och påta! Fast det är iofs roligare när Peter är med för det går så mycket fortare!:)
I helgen ska vi jobba i den så mycket vi kan! På lördag kväll får vi iofs gäster så då får vi ta det lugnt, men då är det nog ändå mörkt! Får Peter tag på ett nytt batteri till motorcyklen så kanske vi provåker en tur med! Vem vet!

PoK

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!