Första snön har fallit!

Fick en smärre chock när jag gick ut med hunden idag på morgonen! Det här mötte mig:


Inte blev det bättre av att jag hittade Peter i källaren som meddelade att fjärrvärmesystemet gått sönder efter att hela ortens system testades igår... Men nu har värmen kommit tillbaka!! :D Har ju min värmefilt och kakelugnen annars! ;)

Ett par cm snö har kommit. Jag är glad att vi veckohandlade igår och inte skulle in till stan idag!

Igår köpte vi färg till lilla toan, så nu har jag ett projekt att ägna all min tid åt! Härligt! Kommer bli så fint!

Har rensat i gaderoben också! Två GeKås-kassar fulla med kläder som vi ska skänka. Och då har inte Peter plockat ihop det han ska skänka än.

PoK

Konsumtion

Igår var jag och Peter på GeKå's i Ullared. Han kom hem på lördagen, så vi beslöt att åka till Ullared redan igår. På vägen hem prtade vi om den enorma konsumtionen som sker där varje dag. OMG... Peter började må illa när vi pratade om vad vi sett och hört under dagen. När man kommer in i början så ler alla lite. Speciellt kvinnorna. Det likom tindrar i deras ögon och mungiporna kan inte låta bli att åka upp. Jag fylls med samma känsla, så jag är precis likadan. När man kommit förbi herrkläder och barnkläderna så börjar kvinnorna se slitna ut. Man ser på dem att blodsockret är lågt och paniken börjar komma. Barnen skriker, troligen inte bara av trötthet utan även för att mamma börjar få panik. Även denna panik har jag känt av ibland. Inte de senaste gångerna dock, som tur är! Paniken att tiden rinner ifrån, man hittar inte vad man skulle ha hittat och som sagt: de har glömt att fika. I omklädningsrummen får mammorna panik när barnen provar kläder och inte vet om de ska ha kläderna eller inte. "Jag orkar inte mer nu Sandra!! Antingen tar du det eller så gör du det inte! Jag är trött nu! Orkar inte stå här hela dagen! Vi måste äta något snart!!" Troligen blir dottern ännu mer tveksam av att höra att mamma är nära ett sammanbrott utanför draperiet, och hon fruktar säkert för att komma ut. (talar av egen erfarenhet, förlåt mamma) Bortåt elektrosakerna och inredningen ombeds de män som är med att ta aktiva beslut helt plötsligt. Männen har hittills varit lugna och vilat lite vid sidan av, eventuellt varit ute en sväng, men här på elektroavdelningen (och bilavdelningen i källaren) så vimlar det av dem. Här är det de som tar tid på sig. Borta vid Gardiner och lakan så tappar folk bort vagnarna och är nära ett andra sammanbrott. Jag hörde om en kvinna som fått gått ut och tömma sin vagn, för hon fick inte i mer, och att hon snart skulle ansluta till vänninorna. Man undrar om hon köpte julklappar, har en massa barn eller bara älskar att shoppa. Man funderar också över hur många som sen i kassan kommer på att det där behövde de ju faktiskt inte, och "Oj, blev det så dyrt? Allt var ju så billigt!".

För att ingen ska känna sig utpekad så ska jag nämna att Sandra jag nämnde troligen inte finns. Jag hittade på namnet till situationen!

Jag tänker också berätta om vår resa genom affären.

Vi anländer halv tolv. Enligt en skylt finns det 48 platser kvar i garaget. Alla platser utanför är fulla! Aldrig sett så mycket bilar där! Speciellt inte en söndag mitt i månaden! Vi kommer in, jag känner glöden i mitt ansikte. Här ska fyndas! Peter ska ha nya kläder och jag ska ha en kjol och strumpbyxor. Några julsaker också, inget mer!

Vi går ner i källaren. Peter ska ha en isskrapa till bilen. Vi kommer bort från varandra, för jag har redan påverkats av stressen och småspringer lite genom affären. Irriterar mig på alla människor som inte följer strömmen utan korsar hur som helst! I detta stadium så lämnar man dock fortfarande företräde till några, något som ändras redan efter herrkläderna. Vi shoppar till Ziva och Caspian. Notan till djuren slutar på 200 till Ziva och 50 till Caspian. Inte jämlikt någonstans, men Caspian roar sig ju själv, tillskillnad från vår tös!

Uppe på herravdelningen så berättar Peter vad han ska ha. Vi dumpar vagnen och ger oss ut med en meters mellanrum. en jack, fyr munktröjor och två t-shirtar senare (varav ingen provad för Peter vill inte stå i kö) smyger vi in på damavdelningen. Peter placerar vagnen strategiskt och går direkt till elektroavdelningen. Jag samlar på mig sju plagg och går och provar. Det blir en liten tröj-jacka, en klänning och en kjol. Peter ringer när jag är på väg ut ur provummet. Jag ska bara ta några strumpbyxor med! Hittar sju par. Bra! :) "Ska bara titta på några trosor med" Peter säger: nej, vi ska fika! Han berättar sen att mitt humör började dala här och han visste att han måste få i mig socker snarast! Efter fikat blir det trosor och en datamus som peter sett ut medan jag vimsade runt på damavdelningen. Så kommer vi till julsakerna och inredningen. Jag blir splittrad för det är så mycket hyllor vidsträckt. Peter målar upp ett system för mig att följa mellan hyllorna, och går och placerar vagnen strategiskt medan jag vandrar iväg. Peter kommer efter och uppmärksammar saker som han tror att jag vill ha, så jag inte missar något och måste gå en gång till (tur jag har honom!!). En ängel och en tomte senare så blir det några ramar med. Peter säger att han ställer sig i kö 26 medan jag hittar choklad och schampoo. Sen plockar jag upp och betalar, han packar, och sen bär det av till bilen. Lite mat och kikande i affärerna utanför och sen bär det av hemåt.

Fyra timmar tog det allt som allt! Räcker gott och väl! Peters kläder passade allihop så han är jättenöjd. Jag också! Ziva bet sönder en leksak redan igårkväll, så det kanske inte var så lyckat, men men.

PoK

Höst

Underbara ljuvliga höst!

Massa tända myslampor, tända ljus, elda i kakelugnen och ta fram värmefilten :)

Så var det fredag igen! Förra helgen fick jag som innan skrivet finbesök. Vi åt pizza och tittade på film och skrattade. Väldigt roligt! Sen åkte jag till svärföräldrarna och Peter och var där i två dagar. I onsdags var jag på möte och igår stöpte jag ljus. Idag ska jag till Ljungby och träffa Emma. Ska bli mysigt! Resten av helgen är inte planerad. Peter ska jaga... Antingen är jag väl hemma själv eller drar iväg till okänd destination. Halmstad kanske? Eller Göteborg? Fast vad ska jag göra där själv? Hade kunnat åka till Ullared om jag inte skulle dit med Peter om några veckor... Fast man kan ju åka två gånger... Nä, det blir nog till att sitta hemma. Kan ju hyra Alice i underlandet som jag velat se sen innan den hade premiär men som aldrig blev av... Peter vill ändå inte se den. Jag kan burra ner mig i min värmefilt, äta god mörk choklad från Gottegrisen i Växjö och se film och på söndag kan jag gå på familjegudstjänst och kanske strosa runt i Växjö lite. Kan ju ta fröken Opel till IKEA i Älmhult. Har presentkort sen förra julen, så det börjar bli dags att handla upp det :) Vill ha en matta där som Peter tvekar över, men är han och jagar och jag är där med presentkort så kanske det kan råka bli den eftersom jag var ensam om beslutet? :p Hehehe! Han har ju sina intressen: jaga, och jag har mina: inredning :D

Kanske skulle lägga en hand över trädgården med. Har krattat löv, men dagen efter ser det ju än värre ut, då alla löv inte trillat än. Har planterat lökar jag fått av kära svärmor. Får se hur de ser ut när de kommer upp :)

Nähä, nu blir det lunch och en promenad med Ziva-Diva.

PoK

Min syster har rätt!

Jag menade SÖDRA Öland är riktiga Öland och Bonden i Bonde söker fru bor på SYDÖSTRA Öland.

Love U sis!

PoK

Oktober 2010

Tiden går och vi med den :p

Sen sist har jag varit på Grease den svenska versionen i Halmstad med älskade. Han fick det i födelsedagspresent av mig i våras. Var bra, men inte fantastiskt. Är bortskämd av Mörbylånga musikteater tror jag!

Det har även varit skördefest på Öland. Var där, men inte så mycket på skördefesten. Träffade mest släkt och familj. Var dock extremt glad när jag på lördagsmorgonen lyssnade på "Ring så spelar vi" och programledaren där sa att Öland är det riktiga Öland! :D Klart det är! Säger jag hela tiden här i skogen, men de flesta tror inte på mig!

Såg förresten Bonde söker fru igår och bonden från Degerhamn ska vara med! Väntat! ;) Härligt att se sina hemtrakter. Även om han inte bor i Degerhamn utan på östra sidan (såg det ut som). Rätta mig om jag har fel?

Till helgen får jag finbesök från Malmö. Peter meddelade genast att han åker till sina föräldrar i helgen när han hörde att Richard kommer. På söndag åker jag till Ramkvilla för att passa hunden när Peter är på älgjakt. Igår åt vi köttgryta á la Jessica. Älgkött, morötter, hela små rödlökar, brockoli, sparris, purjolök och grädde. Mums!

PoK

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!