Lite bilder


Vår klätterhortensia har fått ett snyggt stöd :)

Mina sticklingar i drivhuset  (pinnen son ska hålla snörena sträckta har trillat, Peter ska skruva fast den när han har tid över... dvs. kanske år 2012...

"Min" del av köksträdgården

"Peters" del av köksträdgården

Vår jasmine som jag inte visste var just det förens dessa ljuvligt doftande blommor kom :)

Peter har varit duktig och slagit ängen i helgen

Tillsist vår underbara älskling som är lite trötter :)

PoK

Peppad till max!!

Två dagar kvar!!! *lyckoskrik*

Jag är nästan färdigpackad, har kollat in festivalkartan och spelschemat och kontrollerat sovsäck och tält! Ska bara ladda batterierna till kameran och köpa med mig frukt med!

En parantes:
Jag har fått väldigt blandade reaktioner när folk har fått veta dels att jag ska dit och dels med vem jag ska dit! En del reaktioner är väntade, andra oväntade... Jag är i alla falll jätteglad att jag ska dit och glad att jag fått sällskap av en väldigt god vän som gillar samma band och som dessutom varit där förrut! Och de som oroar sig för Peter eller vårt förhållande kan spänna av och lita på att vi har ett bra förhållande och pratar öppet om allt! Så, nu hoppas jag att folk kan slappna av, andas ut eller vad ni än behöver! Jag och Peter har något som kallas tillit och det begränsar inte oss ifrån att ha vänner av det motsatta könet!
Slut på parantes!

Det är förövrigt varmt, men jag ska inte klaga för jag är ledig idag :D Lovely som en viss färgstark väninna skulle sagt! :)

Caspian är trött av värmen. Kanske också av turbulensen omkring honom, men nu är vi ganska säkra på att han är fri från otäckheter och har kollat upp att vi inte kan bli smittade! Gutt! Nu kan vi gosa som förr igen, vilket Caspian inte är sen att ta igen den tid vi höll honom på avstånd. F* f*n....stackarn...inte konstigt att han var hungrig.... Hädan efter blir det medicinering lite tätare, för säkerhets skull!

Jaha, vad mer ska man skriva? En del jordgubbar har vi fått från landet, och nu har jag rensat ifatt så man ser de prydliga raderna av morötter och rödbetor komma. Peters potatisar växer hej vilt, nu väntar vi bara på blomningen så vi kan ta upp och äta :) vad trötta vi kommer att bli på potatis sen...ungefär lika trötta som på vaktelägg :p haha, gourmékockarna drar efter andan! :) Men får man tre ägg om dagen så blir det ganska mycket när man inte ätar varje dag och ine vill slänga dem! Är ju trots allt värda ca 5 kr styck... :p

PoK

Jobbarhelg framför mig

Men det gör inget, blir mycket ob ;9

Igår hade jag ledig dag. Planterade om mina sticklingar, tog sin lilla tid. Ett tjugotal krukor blev det... :) När Peter kom hem bytte vi om och drog mot Värnamo och var på middag hos Jennie och Patrik! För att lyckas umgås alla mina allergier så hade Jennie hittat ett nytt recept på lax, var jättegott!! Så spelade vi kubb (vill inte prata om vilka som vann 3 gånger....:p ) och så fick vi blåbärspaj, mums!! Så fick vi åka hem för att komma i säng i tid.

Idag jobbar jag kväll. Lite segt är att man börjar redan kl 14.00, men men. Bara att ta tjuren vid hornen! Imorgon kommer svärföräldrarna och hjälper oss med ängen, får se om de är kvar när jag slutat...

Om exakt en vecka nu så är jag där, på festval. Förhoppningsvis äter jag och förbereder mig för att se Welle. Nu har tältet och sovsäcken luftats och jag har börjat packa. Öronpropparna ligger tryggt nerpackade så jag inte glömmer dem....ska bara komma ihåg biljetterna med!!! :S

PoK


Midsommar 2009

Du ljuva sommartid

På fredagen packade vi katten och for till Öland, som så många andra. Tvärtemot många andra tog vi dock av söderut efter bron, dvs. RÄTT håll! :)

När vi varit hos mor en timme kom mammas svägerska med familj och vi åt midsommarlunch. Jag åt klart mest för jag älskar sill :) Det blev en del nubbar med, och en kall god öl. Det blev inte sämre av gott sällskap och jordgubbar med mjölk! Så gick vi ner till midsommarstången och en viss liten tjej spelade fiol som skapade riktig folkhemskänsla :) Vi tittade på när samma tjej dansade senare, vi andra vågade inte :) Vi satt och tog ännu en hut och åt underbara bakelser istället :) (all beröm till bakerskan!)

Lite glada i hatten tog jag och min sambo en varsin cykel och cyklade några kilometer till festen. Där åt vi god mat, spelade kubb, lärde känna nytt folk och umgicks med gammalt folk :) Mycket nice. Relativt tidigt (vid midnatt) kände vi att sängen lockade och vi cyklade hemåt. Kändes väldigt mörkt för att vara midsommar faktiskt... Väl hemma slog jag huvudet i en hylla och trodde jag skulle tuppa av, men huvudet höll :p

När vi nyktrat till på lördagen drog vi norrut och besökte Peters vänner. Jag blev nästan onykter igen av ångorna och var djupt tacksam att jag slapp bo trångt i en soptipp (no effence boys) (stavas det så förresten??) En glass och flera råa skämt senare var vi på rätt väg igen (söderut) och solen visade sig från sin rätta sida. Hos mormor fick vi fika och vi spelade kort och hade grillfest. Gick en promenad och träffade Emma och Glänne med. Mycket trevligt. Så sov vi över hos mormor i friggeboden. Mamma, Kent och Josse sov i husvagn.

Dagen efter åkte vi ner till Södra bruket. Jag skulle bada men kom bara i till knäna innan jag insåg att det var på tog för kallt! Så klippte morfar gräset och vi satt och pratade där. Härligt!
En lite rolig bild :) Kent försöker få ut ett bord ur sjöboden...Haha, morfar jobbar och mamma och Kent tittar på

Jag och min prins <3

PoK

En vecka sommarlov bakom mig

Snart har det gått en vecka, men min hjärna verkar inte bry sig för den tror att det är torsdag idag... :p Tog upp tältet igår och satte upp det och upptäckte till min stora fasa att det luktar kattpiss... Peter säger att det är för att det troligen inte var helt torrt när det lades  påsen och han har säkert alldeles rätt! Nu får det stå uppfällt och vädra i solen!

Vad har jag gjort i veckan då? Jag har spelat data (sims, tycon, civ), solat (när jag haft tålamod), rensat ogräs, bättrat på landen, vattnat i drivhuset, diskat, tvättat, klippt gräset, gosat med Caspian, bråkat med Caspian, sett på TV, städat i byrån, byggt en byrå, sågat i häcken mot dagiset... ja, sånt... När jag höll på att såga i häcken frågade Peter verför jag alltid gör de manliga sakerna. "För att vi har ett jämställt förhållande och jag tycker det är roligare att såga och bygga än att piffa och baka" blev svaret. Det verkade tyvärr inte stärka Peters machostatus... :) När vi kört iväg två lass med ris har vi fortfarande nio tiondelar kvar att beskära....Ja, just det! Vi åkte på en motorcykelsväng häromdagen också! Skulle bara bli en liten tur men blev en resa på två timmar...gjorde ont i baken och huvudet....antingen så krymper hjälmen eller så svullnar huvudet när vi åker längre sträckor... men det var roligt och vackert!!

På fredag åker vi till Öland! Vi hade tänkt åka på torsdagen men Peter kom på att det ur ett djurperspektiv är bättre om vi åker på fredagen. Så fredagen it is! Cass ser fram emot att åka iväg, eller så är det jag som projectserar :p Han är nog mest glad för att jag är hemma hela dagarna så han får gå ut och in som han vill :)

PoK

Brevidgång

Det blev bara en dags brevidgång, och bara till kl 14.00...jag var för bra :p

Idag bokade jag och älsklingen en resa till Prag. Kommer att bli sååå underbart! Hela sommaren kommer att bli underbar!

I förrgår köpte vi en till bil också. En liten skruttig opel. Tanken med den är att jag ska kunna röra mig fritt och smidigt på egen hand, utan att vara beroende av om Peter behöver bilen eller inte! Kanon!

I morgon ska vi till IKEA. Peters byrå har gått sönder, så vi behöver en ny för att inte ha hans strumpor överallt!

PoK

Skolklipp

Såg precis lite klipp på youtube som jag visserligen har sett innan, men tycker är sååå bra :p De är från skolan....man kan ana mig i bakgrunden i bussen i filmen om Idre.

De andra fick mig att inse vad tomt det kommer vara i skolan till hösten...

del1
del2
del3

PoK

Sommarlov

Vilken tung dag det blev igår...alla grät...inte ens stenansiktet Jessica kunde hålla tårarna borta, och jag är ju ändå inte nära tvåorna...

Första dagen på mitt sommarlov har jag hittills klippt gräset....ska ju regna för alltid i eftermiddag och framåt....

Jag har fått sällskap att åka till Arvika med!!! :D Iofs måste vi åka tidigt på lördagen redan för han ska vara hemma lördagkväll, men men! Jag får se depeche och Welle och de/vision i vilket fall! Och jag kommer dit och är inte ensam och kommer inte gå vilse eftersom sällskapet har viss erfarenhet! Gött! Får ta bilen med....tur att vi köpe en bil igår som jag ska få ha för att vi ska vara oberoende av varandra! Och Peter tyckte det var bra att jag inte åker själv och stämmer träff med okända människor. Allt löser sig tillslut! Hoppas bara att han kan flexa på tordagen med :p

Resten av dagen tänker jag bara ha sommarlov (så mycket som det går när det regnar ute...)

Imorgon ska jag gå brevid på jobbet! Bara till 15.30, så det är gutt!

PoK

Snart! Snart!

Mitt sommarlov
Vad jätteskönt mitt sommarlov ska bli
Då är man ledig hela långa dan
Och alla människor vill ut på landet
Och nästan ingen vill gå kvar i stan

Mitt sommarlov
Vad jätteskönt mitt sommarlov ska bli
Med bad och sol och jordgubbar och glass
Tänk när man springer barfota i gräset
Och humlor surrar kring i solens gass

Och jag ska önska mig många soliga dagar
Så det blir varmt i vattnet i vår vik

Mitt sommarlov
Vad jätteskönt mitt sommarlov ska bli
Med alla blommorna på grönan äng
Man står och ser på hästarna i hagen
Och vet att inget är som sommaren
Och vet att inget är som sommaren
// Anita Hegerland - mitt sommarlov

Röstat

Du har väl röstat?

Jag och Peter hoppade över stacketet på baksidan kl 9 idag och gick in i röstlokalen (tur att man bor centralt :p) Nu har vi visat hur vi vill ha det och att det innebär demokrati!

Annars har vi inte gjort så mycket i helgen...grejat i trädgården och inne...

Tre dagar kvar i skolan; We like!

PoK


Ringdax

"VPU Recover har nollställt din
grafikaccelerator eftersom den inte
svarade på grafikdrivrutinens kommandon"
Dags att ringa Nicator...

Trädgården i ett nytt stadium


Vår lilla skeppsättning
     

     


Vår lilla vinbärsdel svämmar över av blåklint! Vackert, men synd att det kanske inte håller i tills midsommar!


Två ägg gav våra vänner oss idag...lite mat för mycket jobb, men det är ju inte därför vi har dem :)

Pappa sa under min uppväxt att blommor är vackrast där de är, men jag kunde inte låta bli...
  
Guldregnet fick jag däremot genast kasta ut igen för halsen tjocknade....dumma allergi!!

Festivalsällskap sökes

Vill du på Arvikafestivalen?

Har du ingen att gå med?

Tycker du om Depeche Mode, Welle:Erdball, De/Vision, Alice in videoland etc.?

Jag har en biljett över pga en kompis som inte kunde och det ser ut som att jag får åka själv.... Allt blir roligare om man är två :)

Intresserad? Kommentera!! Lämna mailadress

Torsdag v.23

Idag ska vi spela forumspel för en åtta....och jag är jättenervös... Vår scen och våra repliker sitter inte alls och måtte jag inte börja fnissa!!

Imorgon är jag ledig! Skönt! Ska städa akvariet och greja lite :)

Om exakt en vecka har jag min första dag sommarlov! Ska bli skööööönt! En och en halv vecka har jag, sen börjar jag jobba! Ska bli roligt att komma tillbaka! Gick inte på infodagen och jag antar att det är de som ringde och sökte mig men det är privat nummer så jag kan inte vara säker! Men de sa att jag inte behövde komma om jag inte kunde och jag sa att det troligen blev svårt med skolan...så de borde förstå att jag inte kunde....har för mig att vi sa att jag inte behövde ringa utan att de skickar schema om jag inte dök upp! Jaja, de behöver mig i vilket fall :p Får väl ringa dem imorgon!

Har fortfarande hosta - och nej mamma, det är inte lunginflammation! - vill sluta hosta!!

I helgen är det val! GLÖM EJ ATT RÖSTA OM NI INTE REDAN GJORT DET!!!!! Det är av yttersta vikt att alla röstar! Vi röstar för vår demokratiska rättighet, vare sig man tycker om EU eller inte. Nu har vi det såhär och får jobba utifrån det! Vi kan inte vägra att rösta och tro att det visar på något annat än att vi inte vill ha demokrati! Om vi inte röstar betyder det bara att vi inte vill bestämma! Och det vore ju katastrof! Har vi demokrati ska vi värna om den! GÅ OCH RÖSTA!

PoK

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!