Underbar helg

Helgen som var kan nog komma som topp tre i höst! På fredagen hade vi fredagsmys och det kändes precis sådär som när man var liten och det var fredag :) På lördagen åkte vi med ett släp till tippen. Blev MASSA plats över i källaren! "perfekt för att fylla på med nytt" sa jag till Peter men fick bara ett morrande till svar :) Förstår inte vad han har emot grejer :p Sen gav vi oss på syrenbusken, äntligen!!!

Peter in action

en liten stund senare såg man faktiskt dagiset...nu hoppas vi bara att det växer så det knakar nästa år så vi slipper se det länge till! Men förhoppningsvis blir den tätare av den här behandlingen.


På kvällen åkte jag tåg till Kalmar och festade med dessa två damer. Gitarr hero, buzz och cider, mmm, fab!

Efter att ha vaknat av att Syster Yster och hennes pojk stod och tittade på mig (för att se om jag sov) och ha träffat mamma och fått pizza och fruktsallad så åkte jag hemåt. Träffade en gammal vän på tåget, mycket trevligt! Sen när jag kom hem så stod svärmor i köket med en gratäng i händerna och önskade mig välkommen hem. Mums! Bara att sätta sig vid bordet! Tårta hade hon med sig med! Vet fortfarande inte varför....hm....


Var bara tvungen att ta med en bild på Caspian också! Nu har vi lyckats fånga hans bisarra sittstil på bild! Så här sitter han när han vilar, om det så är i vår säng, gungstolen, köksgolvet eller gräsmattan! Hahaha! Som tur är censuerar han sig själv med ;)

PoK


Ledig

Idag har jag EN uppgift... att hitta en praktikplats....har mailat massor med ställen men ingen kan ta emot mig... Ringde till Röda korset i Värnamo men de verkar inte ha ett kansli eller så...så nu får jag ringa till kontoret i Växjö. Enkelt? Inte direkt, är såååå nervös inför att ringa! Gjorde bort mig totalt i telefon med värnamo... Nu har de säkert lunch....ringer efter ett! Hoppas hoppas hoppas att de tar emot mig, de är min sista idé! Kan ju iofs kanske kontakta Rädda barnen med! Henne har jag ju i alla fall träffat innan! Åh! Varför måste det vara så jobbigt att prata i telefon??

Skönt att vara ledig idag i alla fall! Har städat lite i matsalen...såg ut som kriget eftersom hallen har fått flytta in där också! Men nu är det ok!

Imorgon ska jag till Kälmä och festa med tjejerna! Vet bara Mimmi än, märker väl vilka fler det blir! Ska man ha jeans eller kjol??

Imorgon är det också tre år sedan jag och älsklingen för första gången fick reda på varandras existens. Jag fick ett mail med en personbeskrivning som jag kände mig så hemma i! Som att jag redan kände honom! Och så var han ju jägare...haha! Pappa har alltid sagt att vi ska välja en jägare, iofs med glimten i ögat, men ändå :) Så jag svarade och fick svar och svarade och från den kvällen och framåt blev jag beroende av att höra ifrån honom... Och nu sitter jag här i vår villa och är fortfarande nykär känns det som! Är inte livet underbart? :)

Min favorit :9

Stress

Jag har sällan upplevt det, men nu har jag fått känna på stress...fy fn. Vill bara vara hemma och ligga under täcket och låta tiden vara stilla!

Idag är det studiedag! Vi ska läsa arbetet: "Orgnisering av offentligt finansierade verksamheter riktade mot ungdomars fria tid" Bara att läsa rubriken vore vara nog för en dags arbete :p Och inte blir det mer upplyftande av att läsa i boken! Men det är bara att kämpa!

I fredags var mor och Kent här. De var på husvagnsmässa och sov i sin husvagn på vår tomt. Vi grillade och hade trevligt. På lördagen pluggade jag och jobbade några timmar på ålderdomshemmet här i Moheda för första gången. Det gick bra, när jag väl hittade rätt flygel och rätt våning :p

På söndagen var vi på Jennies diakonvigning! Tog inte så lång tid som jag trott, bara 1,5 timmar i domkyrkan och sen mysigt kalas i Värnamo.

Natten till måndag fick jag ont i magen, kanske pga skaldjur, kanske pga stress men jag åkte till skolan ändå, höll i fotbollslektion, en redovisning om övergrepp på barn (absolut ingen upplyftande redovisning) och i går hade vi äventyrspedagogik i skogen med 25 barn. Mycket roligt! De var så duktiga så, i alla fall min o Cissies grupp :p

På fredag åker vi till Öland. Skönt! Pappa fyller år imorgon så vi får fira honom lite!

På tal om att fira, i lördags ringde Peters mamma och gratulerade till förlovningen... Jag och Peter var mycket fundersamma...vi har inte förlovat oss! Då är det några som skickat in till Vetlandaposten att de förlovat sig och de råkar heta just Jessica och Peter. Dessutom hade de förlovat sig "vid havet" så de trodde att vi gjort det på Öland... Haha, ja så kan det gå! Det är alltså INTE vi!!! :) Peters syster ringde på kvällen också och sa direkt när Peter svarade "talar jag med en nyförlovad?" Hahaha, Peter sa bara nej och hon blev lite chockad, hon var ju så säker :p

Vi lovar att berätta den dagen vi förlovar oss! När det nu än må bli, kanske om flera år så ni kan slappna av! :)

PoK

Nu var det ett tag sedan igen....

Men tiden går ju så fort och jag har så mycket att göra! Hinner inte med! Skolan har satt igång i 110, jag har jobbat (iofs bara en kväll, men det var gott nog!!) och igår var det höstmiddag på skolan! Nice :) Lite Harrys efteråt, sen körde jag hemåt, skjutsade hem Camilla och Cissie först! Hoppas ni sov gott flickor!


Det går sakta men säkert framåt i hallen! Min älskade prins är så duktig! Han tar några plankor varje dag medan jag sitter fastklistrad vid mina skolböcker och inte kan hjälpa till... så fort skolan kommit i rutin ska jag bättra mig!

Det här är mitt nya favoritverktyg (ledsen fröken sekratör men du har fått en konkurrent) ALLA borde ha en sån här skruvmejsel! Stod och skruvade med en vanlig skruvmejsen härom kvällen och skulle sätta upp en krok, och fick ta i för kung och fosterland, så klagade jag till Peter och han hämtade denna underbara uppfinning! Gick hur lätt som helst! Man slipper snurra, man slipper släppa den för att ta nytt grepp, OCH man slipper ta i!!! Lovely


I söndags var Heeeerbet Beeeeeeengtssooooooons cirkus på besök på granntomten! Den här fina lilla orkestern körde förbi utanför några gånger. Trevligt med lite levande musik i trädgåren en helt vanlig söndag!


Förra helgen åt vi tonfisksallad till lunch en dag, och då behövde jag några kokta ägg....så här många av våra hemmagjorda ägg gick det åt för att få ihop till salladen...kul att skala...inte :)


Ser inte den här underbara Dhalian väldigt ensam ut? Jag får verkligen bli bättre på perenner! Det här landet slutade frodas i juli någon gång...vill ju ha blomning in i september minst! Dags att plantera lite nu redan kanske....hösten är ju bästa tiden för det hörde jag på TV....får kolla upp det där!


Igår var det som sagt höstmiddag! FLUarna och BP satt i bibblan och åt! Finns det hjärterum så....:) God mat, bra underhållning och underbara människor
   
   

Idag har jag studiedag! SKÖNT att slippa pendla och kunna ta allt i sin egen takt!

PoK


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!