Fint väder och ingen huvudvärk!!

Solen skiner, balkongdörren är öppen utan att den blåser igen och huvudvärken är som bortblåst! Fick massage och blev riktigt ompysslad igår. Efter massagen sov jag en stund, sen satt jag i sköna liggfåtöljen nerbäddad i täcke och med en värmedyna under nacken. Blev serverad vatten och choklad...är han inte världens bästa så vet jag inte vad...

Äntligen är det väder att springa idag! Skönt!! Sen ska vi äta soppa och sen händer väl något...Peter går på jouren idag, och det händer ju alltid nåt stort som brand eller liknande när han har den...och nej, det är inte han som vållar dem :p

Städade stora akvariet idag! Behövdes!

That´s it

Någon som vet?

image3
Någon som vet vad det här är för något kräftdjur?
Först trodde jag att det bara var en hummerstjärt, men den har ju ögon,
och rörde sig om jag inte minns fel...

Regn...igen...

De lovade sol i söndags, och ja, det blev sol i måndags, ungefär en halv dag...sen blev det regn, och det har regnat fram tills nu.

Äntligen har jag nya glasögon! Vilken fröjd! Jag kan SE!!! Så fort jag fick på mig de nya tänkte jag "jaha, så det är så här världen ser ut" haha!

Idag har jag varit i staden. Köpte målarfärg och present till syster yster som fyller 20 på söndag. Målarfärgen ska jag ha till mitt och Peters projekt. Han snickrar och jag målar, syr och bestämmer! :) Projektet ska jag skriva om när vi kommit någon vart, så i nästa vecka kanske! Är ivrig att äntligen få komma gång! Har väntat så länge!

Tjena mors!

Vanlig måndag

Så var helgen över! Maria kom på fredagen och åkte hem på lördagen. Däremellan fylldes tiden av snack, debatt och mat. Vi hann med en promenad på lördagen med när solen vågade titta fram en sekund. Sen var alla tåg inställda när hon skulle hem, men bussarna gick ju när vi väl fick ta på någon som kunde säga vilken buss som gick till Kalmar. Sen bar det av till Ramkvilla. Jag tiggde i min PMS om lite smågodis och vilken tur man har när de "rear ut" smågodiset, just som jag behöver det som mest :) Peter har väl varit och förvarnat dem kanske. I alla fall, glad igen så fortsatte vi resan norrut. Halvvägs försöker Peter nå sina föräldrar, men telefonlinjen är nedlagd. Då kom nästa panik. Tänk om de inte hade ström!! Det var ju melodifestival! Peter ringde sin bror i ett desperat försök att lugna mig, men fick där veta att ramkvilla låg strömlöst. För att undvika ett sammanbrott från min sida frågade han kvickt om vi fick komma dit och se melodifestivalen, och det fick vi. Lugn igen. Jag bad försäkerhets skull till Gud att strömmen skulle komma tillbaka till byn. När vi kom fram hade den precis startat igen och jag hoppade av glädje! Peter med, för han visste att melodifestival och godis är det bästa receptet mot min PMS. (Tyvärr var det ju inga hejdundrans låtar som ställde upp, men men) Söndagen började med att jag fick gå upp tidigt för att gå ut med taxen för att lura honom medan de andra tog med den andra hunden på jakt. Han är ju ingen dum hund, så när vi kom in igen sprang han och letade efter de saknade, och la sig sen i hallen med en nalle och tjurade. Mycket sött, trots att han är tax. :) På kvällen gick jag och Annika på mässa, lite komiskt för de är en galen blandning av frikyrkliga och gammelkyrkliga, och prästen glömde av mikrofonen och suckade ute i sakristian om någonting tråkigt.
Idag har jag valt hotell (med hjälp av mamma) och imorgon ska jag hämta mina nya glasögon. Hoppas de är så fina på som jag minns dem.
Nu är det matdags.

väntar besök

Vi sprang igår. Vart enda steg tog emot eftersom vädret var som det var, men jag gjorde det! Idag har jag städat, ska snart gå och handla. Borde äta först, men allt verkar ju så tråkigt...får väl bli nudlar och wokat igen...blev ju inga rester, för vi åt take away för att belöna oss. Mest mig då, Peter ser springeriet i sig som belöning.

Idag får jag besök *hoppar upp och ned av glädje* Vi ska bjuda på lax, hoppas verkligen att hon gillar lax... annars får vi väl fixa ihop något annat till henne. Undrar om det är något sevärt på TV ikväll. Iofs så har vi inte setts på evigheter, men det kommer oftast en stund på kvällen då man börjar bli klara/trötta och verkligen skulle behöva göra något annat, som äta eller se TV.

Så måste vi blåsa upp den dumma madrassen också. 120x200x40 är måtten...det blir mycket luft det, och en ganska värdelös pump har vi. Men man sover gott på den sen! Inte för att jag har provat, men de andra har inte klagat. :)

Nä, nu är det food time

Lovley fishes

image2

My sweet fishes! Om du inte redan känner mig på något vänster så kan jag ju berätta att jag är tokig i fiskar. Det är även min sambo så vi har fyra akvarier! Dessa underbara varelser som bor i dem är vanliga guppys, endlers guppy (och ja! vi har dem skilda åt), palettciklider (bild), kopparbarber (bild), columbiatetror (bild), neontetror, praktbotia, flying fox, 4 olika sorters mal och några räkor.


Helg snart

Inte för att jag märker någon skillnad på helg och vardag längre, men den här helgen får jag i alla fall besök! Imorgon kommer Mimmi och hälsar på :) Mycket trevligt.

Vad har jag då gjort sen senast jag skrev? Jobbat med släktforskningen, spelat en hel del, vardagstädat, tvättat...sovit och ätit. Och sprungit! Glömde nästan:) I dag är det springdags igen...inge kul väder alls! I tisdags var det solnedgång när det var dags för strechingen, så man hade fin utsikt! Men idag är det så mulet så då ser man väl knappt horisonten...

Blogga...

Detta är mitt andra försök att börja blogga! Hoppas det håller i sig den här gången. Jag får väl börja med att säga att jag just nu är strax över 22 år, praktiserar 5 timmar i månaden och bor i Alvesta. Jag växte upp på Öland i byn där det händer: Degerhamn (drypande ironi hoppas jag att ni förstår). Uppväxten kan jag inte klaga på, hände massa roligt i de omgivningarna då, men jag skulle inte kunna flytta tillbaka dit. 16 år gammal flyttade man till nästa håla, Torsås. Visserligen en större håla, där de flesta liksom jag flyttat hemifrån för att gå på Korr (en underbar skola). En hel del festande senare insåg jag att jag gick på högskolan i Kalmar men fortfarande var fast i hålan. Då hade min bäste vän blivit utbytt mot lillasyster som sambo. Det ena ledde till det andra och nu ett år senare bor jag sambo i Alvesta och har gått svenska kyrkans grundkurs på Kronoberg. Trevlig utbildning.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!