Dagarna emellan

Har tiden rusat iväg innan så har den ökat farten ett knäpp...

Lillejul var mysig! Fick en underbar present (ja, flera, men speciellt en) nämligen en julkrubba som en släkting gjort. Samma som man satt och lekte med när man var liten :D Direkt när vi kom in placerade jag den hemma på brudkistan och deklarerade för Peter att där ska den nu stå alla jular framöver!
 

Julafton åkte vi hemåt till Moheda. Packade upp och packade om, åt julmat (affären hade dock inte jansons så det fick bli potatisgratäng...) Efter maten och Kalle Anka gick jag till jobbet. Gick väldigt bra! När jag kom hem hade Peter förberett glögg och vi öppnade paketen från mammas sida (och jag öppnade även ett jg fått av Peter...vi som kom överens om att inte byta!! Morr...) Fick fin karaff och strumpor pch smått och gott! Av Peter fick jag Sims3, men medföljande tidsrestriktioner..... :)

Juldagen åkte vi tidigt på morgonen till Ramkvilla. Jag var sååå sugen på riktig julmat... och de bjöd på fläskfilé. Jätte gott! Men inte så juligt! Peter protesterade genom att ta rödbetssallad till :p Här fick jag kläder och klappar jag och Peter köpt till oss själva. Trevligt att hela släkten H kom! Vi blev många, och även om det bara var två små barn kändes de som tio stycken... :p Mysigt! Ska vara barn och upptåg vid jul!!
 
Annandag jul var jag själv hemma i Ramkvilla och försökte plugga! Seriöst...:p

Söndag efter jul gick vi upp tidigt och Peter körde mig till Växjö och därifrån tog jag tåget till Malmö och träffade Richard. Efter en stor halvblodig underbart god biff insåg vi att filmen var utsåld så det fick bli film och sällskapsspel i lägenheten. Inte mindre än tre filmer blev det...nästan....jag somnade i mitten av sista.

Måndag efter jul gick vi upp okristligt tidigt för jag skulle hem och han skulle till Irland. Och nu sitter jag här och väntar på att världens bästa Peter ska komma hem från jobbet så vi kan kramas och prata nyår.

PoK


Sista Julavslutningen

Dagen började med lektioner. Sociologi med övningar och Fotbollstränarkurs med teori om barns utveckling. Kl 14.30 tog lektonerna slut. På lunchen var 5/7 av klassen och åt Pizza. Synd att ett utvecklingssamtal hamnade just när vi planerat lunch ihop... Ni var saknade...

15.00 drog vi till Camillas för piffning. Vi sjöng Singstar (Jag vann som vanligt, men annorlunda var att Camillas honkatt inte bet oss när vi sjöng....hon är obekväm med höga ljud, så vi tog inte i för kung och fosterland...)

17.00 åkte vi tillbaka till skolan. Jag skrev ut manus till samtliga i ensamblen och sen var det bara att ställa sig i kö till julmiddagen! Mycket skönt att slippa servera!
 

18.05 fick vi gå in. Lika god julmat som vanligt! Jag försökte konversera med lite textilare vi vårt bord, men de bara tittade på mig som om jag var en fisk som hamnat vi deras bord och försökte prata japanska med dem...

19.00 eller nåt, ringde Niklas i klockan och sa att det var dags för dans. Han hade innan dess fått jaga rätt på en gran, då han insett att där granen skulle stå stod ingenting... tur han tittade in innan! Snopet att dansa upp alla ur matsalen och komma in i aulan och ingenting finns där... Vi skulle dansa långdans upp. Men folk är lite fjantiga och tycker tydligen att det är töntigt att dansa, och då syftar jag främst på textil och allmän! Hur moget är det att tycka att det är töntigt att dansa juldans? Inte speciellt om ni frågar mig! Det är roligt, majoriteten hängde på, vi hade övat och förberett, det är jul för sjutton!!! Hur vi än försökte rycka ed dem från borden så satt de bara och såg skrämt på en....man var inte längre en fisk som pratade japanska! Man var en kingkong som grymtade oförståeligt, som troligen skulle äta upp dem om de följde med!
 
Omsorg kan man däremot räkna med! De hängde på! Och några allmänklasser och samtliga behandlingspedagoger! Cred till er! Och speciell kritik till blivande fritidsledare i ettan! Ni ska kunna bjuda på er själva! Ni kommer hålla i det nästa år, vare sig ni vill eller inte!

Nog med beröm och kritik. Dansen gick kanon! Jag glömde bort hur man började dansa "Upp på källarbacken" när jag kom upp på scenen och fick microfonen i handen, men men. Det gick bra med lite stöttning från klasskamrater! Tack!!

Efter dansen gck publik in i biblioteket för lite godis och glögg och vi som skulle vara med i julshowen gjorde i ordning. Julshowen bjöd på mycket musik och en GIGANTISK överraskning! Delar ur gamla FLU2 dök upp! Mycket roligt för oss som visste vilka de va, och en gåta för de som inte visste det! Hahaha! Det dumma var att de gjorde sin överraskning precis innan vårt uppträdande... vi som hade övat två gånger, men aldrig alla på en gång! Började bra med....inte...vi missförstod varandra och ja...sånt händer väl. Folk skrattade, vi genomförde det och det blev ok! Jag är nöjd! :p
        

Efter showen åkte en mycket trött Jessica hemåt. Dagen efter var det samling i klasserna och avslutning i kyrkan för de som ville. De andra hade en alternativ. De sjöng och spelade fantastiskt igen! När Paul-Martin någon gång ger ut en julskiva vill jag köpa den! ;)

PoK


Tomt

Världens ledare har avslutat mötet. Allt de kom fram till var frivilligt...

Draghästana har åkt hem, men oket står kvar i början av åkern...

Har de inte förstått?

Låten

Den här spelades på min favoritradiokanal när jag satt mig i bilen härom dagen. Mycket fina minnen från 1997!
The Power of Love - Jennifer Rush


Snart är sista veckan slut

Utvecklingssamtalet är avklarat, alla uppgifter är inlämnade, genrepet till jushowen är genomfört och snön är här! Idag har jag t.o.m. dansat runt granen!! Vi ägnade vår lunchrast till att åka till en skola med två klass 2:or och dansa lite! Väldigt roligt! Skrattade massor! Imorgon är det julfest på skolan med Julbord, Dans runt granen (där jag på något sätt råkade få tre danser att leda istället för två...) och sen är det julshow där jag skrivit manus till en sketch som jag och några i klassen ska spela upp! Hoppas det blir bra! Om inte så gjorde vi i alla fall ett försök!

Jag hade tänkt ha en massa bilder i det här blogginlägget från min mobil, men sladden jag ville minnas låg i lådan finns uppenbarligen inte, utan den ha jag troligen bra fantiserat om! Hade bild på min bil som var helt gömd under snön när jag kom med tåget från skolan igår, buketten jag fick av Peter, bilder när vi var och högg gran i helgen, och lite sånt...men men... får bli lite andra bilder!


Bjuder på en bild av mig, Peter, Dan och Josse (höger till vänster) på Åsas 25 års fest (:p)

Klassens solstråle just nu:Edin

En bild från 2008 då vi fortfarande bodde i Alvesta. Det är den här parkeringen jag ställer min bil på morgonen och ungefär som bilarna i framkant såg min bil ut häromdagen. Jag lämnade den ren, fin och snöfri på morgonen och fann den helt undangömd i en snökoja efter kl 16.00...

Nu är det sovedags för det är en lång intensiv dag imorgon!

PoK


En vecka kvar till jullov

Äntligen! Näst sista veckan är slut! Lucia har vandrat genom matsalen vid 10-fikat och vi har påbörjat examensarbetet. Jag har jobbat mina två dagar den här veckan och igår bjöd Peter på middag (hemma) och hade köpt en underbar bukett till mig! Är han inte världens underbaraste så säg?!!!

Ikväll ska han på julbord med jobbet, så jag tänkte ha julbord light hemma och pynta lite. Måste passa på när jag har tid, för nästa vecka/helg hinner jag inte!

Nu känns det som att jag kan slappna av lite... i alla fall ikväll. Stänga av tankar och bekymren och ro om mig själv lite! Få bara vara lycklig en stund! Igår var jag det med Peter och ikväll själv, mmmm :) Och det bästa av allt är ju att jag ska hämta honom i natt, så han sover hemma hos mig. Är så kallt och tomt när han är borta! Caspian står bara ut med att kramas en timme eller två, sen vill han ligga vid fötterna i Peters säng, till Peters förtret då Caspian blivit så stor att han tar upp halva sängen. Och inte ger han sig heller! Breder ut sig och får han inte plats buffar han undan det som är i vägen, eller lägger sig på oss så vi måste flytta på oss. Vi vägde honom härom veckan. 5,5 kg. Stor kisse nu :p Undrar vad Tristan väger... 3 kg? Ändå äter Caspian bara två gånger om dagen och Tristan flera gånger, om jag har förstått det rätt....stämmer det mor?

I helgen ska vi till Ramkvilla. Bara njuta och må bra där också. Jag ska tydligen på julmarknad med svärmor. Hon önskade det! :) Sen som sagt en vecka kvar, jobba hela nästa helg och sen åka till Öland. Nice!

PoK

Tar en paus från globala orättvisor...

vilka jag ska redovisa på fredag...

I går var det internationella HIV/aids dagen. Vi i klassen var inne i Växjö och lyssnade på en intressant föreläsning. Sen gjorde vi ett studiebesök på Pax Café när vi ändå var på stan.

I fredags var klassen på Dreamhack. Vi spelade inte :) Vi hade studiebesök. Det var som jag tänkt mig. Mindre imponerande var att han som skulle visa oss runt och svara på frågorna vi hade inte dök upp... Fantastiskt engagemang....inte.

På kvällen åkte jag och Peter till Öland. På lördagen firade vi en viss moster som fyllde en jämn siffra! Tyvärr var jag ganska trött, så det blev inte så sent, men jag träffade mina underbara kusiner och övriga släktingar åtminstone.

På söndagen åkte vi hem tidigt. Vi grejade i trädgården (mest Peter ska erkännas, för jag gav upp efter en halvtimme) och bytte gardiner och satte upp ljusstakar (här var det mest jag då :P)

Nu sitter jag och plöjer igenom sociologibokens 30 sidor om global orättvisa...vill bli klar nu på förmiddagen så jag kan simsa lite sen (och dammsuga). Har kommit knappt halvvägs...men det blir bra! :p Är mer orolig för gruppuppgiften vi gjorde i måndags... vi förstod väldigt lite av den, men gjorde vårt bästa... hoppas det räcker...

Imorgon är det heldag...först skola till 16.30, sen ungdomsgruppen 17.30: filmvisning. Kommer väl hem runt nio-tio... :)

PoK


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!