Sista fredagen i Maj

`Vad var det jag sa!!` e en fras jag kommer att anvanda flitigt i skolan idag! Sverige kom inte till final, precis som sierskan Jessica trott, men oj vilka mothugg jag fatt nar jag sagt det! Mina favoriter gick alla vidare! Sa nu kan man ju se finalen, vilket jag ju hade gjort i alla fall, men nu blir det ju plotsligt tillatet att heja pa ett annat land!

Jessicas topp 5 (utan riktig ordning)

Israel han hade problem med tonerna igar, hoppas verkligen han battrar sig till imorgon for han ar den jag sa skulle vinna nar jag lyssnade forsta gangen. Snygg kille och bra melodi, efter den forsta minuten i alla fall!

Tyskland Hur kan man inte tycka om henne? 

Turkiet Jag vill bara skaka loss nar jag lyssnar till den

Georgien Love

Romania Nar jag sager att jag tycker om laten sa protesterar folk i min omgivning! Men jag haller fast vid den!!

Konstigt nog sa sjunger jag inte pa en enda av mina favoriter idag, pa repeat i mitt huvud gar istallet `Apricot Stone` av Armenien. Kanske blir det dem som tar hem det hela??

Igar var vi och halsade pa ettorna! De var trotta, slitna och med hemlangtan. Stackarna, kande med dem, men tyckte det var underbart att lagga sig i en torr mjuk sang nar jag kom hem vid halv tio. Peter sager att han kanner sig som ensamboende det har veckan. Och nasta vecka blir ju inte battre... Men roligt for mig att ha ett liv ><

Om ni undrar varfor jag inte har prickar over de sista bokstaverna i alfabetet sa ar det sa att det hant nagot med min inloggning pa skolan, sa alla knappar fungerar inte... kanner att det inte ar nagon ide att be om hjalp, for jag slutar ju anda snart.

Idag ar det annars ganska bra, forutom att jag ar dunder yr. Milad fick leda mig fran taget till skolan... men salange jag inte ror mig snabbt sa ska det nog funka...

PoK 


Sällan hemma

I helgen var vi på älskade Öland! Vi fick lära oss att ta ledarskapet över Ziva och hon fick spåra för första gången. På lördagen var vi och plockade Vårmossoner(eller hur det stavas) och tittade på pappas jaktstuga. Där träffade vi farfar mfl. Söndagen fick jag mensvärk av den värre sorten, men Josse tog mig under sina vingar och efter en omgång med elektroimpulser så var jag bättre!

I måndags efter skolan var jag på sommarjobbet och fick information. I tisdags var jag med skolan i Växjö på Noaks Ark och fick lära mig om att prata sex med unga, lära mig mer om HIV och kondomkunskap. Sen bar det av till Halmstad för studiebesök och middag hos mammalediga lärarinnan. Kom hem 00.30. I går efter skolan åkte vi till Växjö och gjorde stan och ikväll ska vi FLU2:or åka ut i skogen och hälsa på FLU1:orna och grilla med dem. De är ju ute och paddlar. På fredag efter skolan ska vi i familjen Haraldsson-Petersson till Ramkvilla för att göra Peters mamma sällskap och på söndag åker jag till Brännö Brygga med klassen och ska lära mig segla optimist och Jigg. Näst torsdag ska vi lära ut det till 28 skolbarn :S

Nästa vecka kommer jag hem torsdag sen kväll, på fredag Ledig (at last) och den helgen ska vi fira Peters far som fyller 70! På måndagen är det aktiviteter med FLU 1 till kl. 02.00 på natten, tidags är det aktiviteter med skolan till 23.00 på kvällen och onsdag därefter tar jag examen :D Har gjort min sista uppgift så drunknar jag inte nästa vecka så får jag ut mitt intyg!! :D   WOOOHOOO!

PoK

Vet inte om man ska skratta eller gråta...

I Aftonbladet kan man läsa om vad folkpartiets Björklund säger om hur man ka få in unga på arbetsmarknaden... Trodde först att det var ett skämt... men de hänvisar till SVTs Godmorgon och det är inte första april...

Kortfattat: Björklund vill införa lärlingssystem där 19åringar ska tjäna hälften av vad en vuxen gör och 23åringar minst hälften av vad en vuxen tjänar...

Jag tänker: Räknas man inte som vuxen efter 18? Jag vet att man i verkligheten inte gör det, men enligt lagstiftning gör man det. Har man lägre hyra, lägre matkostnader och lägre försäkringar när man är 23? Inte jag i alla fall (ok, jag är 24, men jag gjorde av med lika mycket pengar förra året, och året innan dess, och året innan dess) Det finns de med barn som är under 23... ska de leva på bidrag? Bidrag som t.ex. folkpartiet är med och sänker/vill sänka?

Mitt förslag: Bättre ekonomi till studenter, mer yrkesinriktat efter högstadiet (idag känns gymnasiet som en förlängning på högstadiet) och ha kvar pensionsåldern där den är och inte höja, som de (samtliga riksdagspartier) tänker göra... Jag är medveten om att en stor grupp går i pension nu och att det finns en slags panik att Svergie ska tappa i ekonomi för att alla går i pension samtidigt, men att höja åldern borde väl vara att skjuta på problemet? 90-talisterna är en stor grupp och många 80-talister pluggar fortfarande(har inga exakta siffror), och jag tror många av dem pluggar i brist på arbete. Arbetsplatserna vet vad de har och inte vad de får, och behåller därför de som har barn som flyttat ut för länge sen och som har betalt av sina lån, istället för att anställa de som startar familjer och kanske behöver ta lån till bostäder (för allvarligt talat, vem har råd med bostad utan att ta lån, och utan jobb - inget lån = ingen bostad = bo kvar hemma)

Oj, vad somliga kommer att komma med kommenatrer men det är välkommet! jag kommer inte svara på dem, men ta till mig dem :)

PoK

Examensarbetet klart och soleksem

Antligen ar jag fardig med examensarbetet! Jag ar godkand och efter den har veckan kan jag bara glida in i mal!!

Varma dagar har vi haft ocksa! Jag har knappt varit hemma, utan fatt se pa solen fran skolfonstret. I onsdags var vi iofs ute och hade friluftsdag for barnen i Rydaholm! Annars i veckan har vi last om psykopatpersonligheter och jag har fatt soleksem av den halvtimme jag fatt vara i solen...

Idag drar vi till Oland! Blir skont att komma ifran alla masten!

Ja, det var nog allt jag ville saga!

PoK

Innan jag får klagomål igen :)

Det var ett tag sen jag skrev, jag vet!! Men jag hinner inte med riktigt! Har haft examensarbete, opponering, komplitteringar, letat böcker, grejat här hemma och tagit hand om djur och sambo. Då hinner man inte sitta vid datorn!

Nu är det bara Psykologi, specialvecka, seglarvecka och examen kvar, sen vila i fem veckor! :) Eller jag kan ju hoppas på lite vila! Jag ska till Öland i alla fall! Så får vi se... vill dansa, sola, bada (även om det är kallt), sova lääänge, gå promenader, sjunga och känna att livet är rätt så bra ändå. Och så ska jag ju på möte med stiftet! *hoppas hoppas*

Förutom allt jag innan nämnt så har vi sålt motorcyklen, varit hundvakter och Lillstrumpa har varit här. Vi skulle gått på fredagsfestivalen, men det blev hyrfilm och scones med blåbärssylt stället! Mysigt! Josse säger att jag måste se mer flm och vara lite mer uppdaterad, men jag hinner ju knappt tvätta, när ska jag hinna se film??

I helgen blir det Öland. Nice! Bada bubbelpool, träffa familjen och ha det bra. Alla djuren är avmaskade nu så nu kan vi träffa andra djur igen :)

PoK


Valborg

I onsdags (för en vecka sedan) tog vi vårt pick och pack och åkte till Öland som första stopp. Torsdagen ägnade vi åt Kalmar med promenad med Ziva i Slottsparken och shopping i stan. Jag köpte två klänningar på rean! :D Sen drog vi vidare till Blekinge. Vilken fin stuga! Och vilket läge!!
På fredagen väckte jag Peter med "Ja må han leva" och present, sen kom Ove och Annika och vi åkte till Karlskrona. Efter att vi ätit började det regna så vi insåg att det skulle bli en blöt historia om vi gick på stan, så vi körde hem och åt smörgåstårta! Mums!


(Ziva skulle bada men hon vågade inte gå i längre än såhär, även om jag gick i vattnet till knäna...)

På lördagen körde vi till Christianopel och promenerade och åt glass. På eftermiddagen åkte mina svärföräldrar hem och på Söndagen städade vi och åkte mot Öland för att hämta Caspian. Där fick vi mat och fika och åkte sen förbi Bauhaus och köpte sättpotatis och jordgubbsplantor. Igår kom jag ihåg att plantera dem, och precis när jag fått den sista i backen så började det hagla, och inte så lite heller:

Blev alldeles vitt!! :o

PoK

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!