1:a advent

Jobbade fredagkvällen i Växjö. Var roligt men jag kände att jag var tagen av värsta veckan på evigheter. På lördagen åkte vi till Ramkvilla. Det var julmarknad där med tomtesmyg och svärmor bjöd på middag. Först kyckling, sen fika och sist julbord...:) Typiskt min svärmor att ta i från tårna. Fröknarna bus kom med farföräldrarna, tur det, annars hade det varit jag och Peter och 5 pensionärer. Trevligt det, men barnen livade upp lite. Även om det blev så livat ibland att jag och Peter fick ta tag i situationen och styra upp lite. Mor- och farföräldrar verkar ha lätt att glömma saker som att påminna dem om att kissa innan vi går iväg någonstans, att ta på dem mycket kläder, och att de ibland tenderar att bara vandra iväg för att de ser saker. :)

På söndagen gick jag och svärmor i kyrkan. Kändes att det behövdes, och jag fick äntligen en andlig upplevelse! Sen tog vi förmiddagskaffe och på eftermiddagen åkte jag och Peter hem i mörkret. 1 timmes strömavbrott hann vi med också. Mys!

På torsdag är det begravning. På fredag ska jag jobba som fritidsledare *2. Tror det kommer att vara bra att jobba ett dygn efter begravningen. Jag behöver vara sysselsatt för att fungera.

PoK

Krock

Idag har man då krockat för första gången i mitt liv! Med en lastbil... Jag och Ziva klarade oss med blotta chocken, och bilen fick två minimala repor. Var nog lastbilschaffören som var mest skakad.

Tack och lov gasade jag, annars hade han träffat längre fram...då hade det nog blivit värre...med bilen alltså:)

PoK

Helgen

Jobbade som fritidsledare i torsdags/fredags. Trivs bra där, i Växjö! Ser ut att bli fler tillfällen längre fram med :)

På fredagen åkte vi till Ramkvilla. Hade myskväll och Julia ringde och sa "jo, du förstår, jag och mamma och pappa ska till Ullared imorgon, så vi tänkte fråga om Clara får bo hos er då" till Annika. Självklart sa mormordern ja. :)

På lördagen gick Peter och jagade, och jag vaknade av nåot som lät som en hovfotad jätte som sprang på våningen över. Det var en treårig liten tjej med väldigt mycket energi. Att en sån liten kan låta så mycket. :)

Efter frukost gick Clara, Annika och jag med hundarna för att ge hästarna morot. På vägen fick jag tag på pappa som berättade att faster gått bort. Resten av dagen busade jag med Clara, satt i källaren och ömsom läste och ömsom grät, gick en promenad med Peter och sen kom världens bästa Julia med föräldrar och hämtade Clara som redan somnat som en...jag vet inte vad...på Peters mage. Några timmar innan försökte vi få henne att sova en stund för hon var så väldigt trött, men hon vägrade. Så plötsligt kommer hon in i TVrummet där vi sitter, klättrar förbi mig till Peter som ligger i soffan, och precis när hon når fram till Peter och klättrat upp på honom så somnar hon med en duns. Peter började så småningom klaga på att hon var tung så jag bar henne till sängen, och hon bara fortsatte sova :) Sötnosen. Världens bästa Julia kramade jag nästan sönder när hon kom. Goa tjej som växer så fruktansvärt fort! Hon var bara två och pratade snubblande när jag och Peter blev ihop, och nu har hon börjat skolan och kan läsa...

På söndagen följde jag med på jakten. Ziva hade flera små drev...på fåglar!! Men men, hon blev trött i alla fall!

Igår var jag hos optikern. Mina glas är så repiga att man knappt ser ut... Peter skämtar om att det är sådana specialglas i dem som man har när man ska träna ögonen :p Min syn var såklart sämre med. Så det blev två glasögonpar. Ett par vanliga och ett par solglas. ÄNTLIGEN! Som jag längtat efter solglasögon med min styrka.

Nähä, nu kanske man skulle åka och jobba... Har hela tre butikbesök, dock så ligger de så långt ifrån varandra som man kan komma i länet... Blir mycket köra bil... Kanske skulle ta med en julcd istället för lyssna på radion som kör samma grejer dagligen.

Tillsist vill jag hålla vänner i tanken. De vet vilka de är, vi hoppas allt går fint!

Och också Faster Cecilia. Du underbara människa som ständigt berättade för oss att man ska leva i nuet och njuta av de omkring oss för plötsligt så är de borta. Så sant. Nu är du borta och vi saknar dig! Oändligt!

"Om en stjärna skulle tändas varje gång vi tänker på dig, skulle natten vara ljusare än dagen"

Sorg

I fredags dog min faster. Hastigt. Utan förvarning. Minnet av henne är ljust och välbevarat. Hon är med sin mamma nu, och kommer förmodligen spöka för oss när hon sett sig om där uppe. Eller vad tror ni? :)
Längtar...

Först ett förtydligande: Outfiten jag köpte bestod av en klänning, strumbyxor och underkläder! Så nej mamma, jag har inte frångått klänning! ;)

Imorgon kommer jag vara ledig. Har så få butiker nu att det inte finns några på onsdagar att besöka. Då kommer jag inte kunna hålla mig längre utan julgardinerna kommer att åka upp!

Igår ringde de från fritidsgården i Växjö och erbjöd mig fler arbetstillfällen. Gillas stort! Så torsdag/fredag kommer jag vara fritidsledare! :D

Om 12 dagar är det första advent! ÄNTLIGEN! Har längtat i ett år! Nu ser det ju ut att bli kallare också, hoppas hoppas!

Om 18 dagar är det dags för julbord! <3

Någon gång där kommer också vår nya soffa! Som vi längtar! Bara få gosa till det och kunna sitta tillsammans under en filt och ha det mysigt!

Om 32 dagar ska jag vara PA igen! Ska bli spännande då det är på ny ort och jag ska sova över! :o

Om 38 dagar börjar julfirandet i dagarna tre! Två av tre ställen har utvecklat system ang. presenter...passar inte riktigt då jag redan införskaffat lite presenter...och planerat till de andra...så det andra advent tänker jag bryta mot reglerna och ge släkten 1/3 presenter ändå. Har ju redan slagit in dem! Kan ju liksom inte slå upp dem och göra mig av med dem när jag lagt energi på att fixa... Släkt 2/3 ska få på julaftonsmorgonen istället. Släkt 3/3 gör ju som vanligt så där behöver jag inte revoltera! Vill också klargöra att jag inte hoppas på presenter tillbaka, utan det är att ge som är det bästa, och därför revolterar jag när man ställer in det bästa på hela året! Förstår att det blir dyrt och hej och hå, men kan man inte sätta en toppsumma då istället? Eller ett lottningssystem...INNAN folk köper presenter i oktober! Oj, vad jag kommer få äta upp det här...

Två veckor efter jul fyller författaren i fråga år. 26 år. En söndag.

I februari blir det mycket...

I mars bär det av till Nordafrika!!! Måste fixa passet...hinner jag ju på torsdag kanske...

I april (sista dagen) fyller älsklingen 32år.

I maj gifter vi oss!

I juni... <3

I juli blir det kanske smekmånad. Vi får se hur ekonomin ser ut.

I augusti SKA jag ha en tjänst. Så det så! Är trött på det här. Även fast jag har fyra jobb känns det som att jag bara sitter här hemma och glor med en gnällig hund vid min sida. En gnällig haltande hund med torr hud, och stor aptit...

PoK

Utmaning

Har blivit utmanad av inspirera och antar den direkt!

1. Min blogg
Handlar om mig och livet där jag bor. Syftet är att släkt och vänner långt bort ska hänga med i svängarna. Lite tråkigt är bara när man väl träffas och man inte kan berätta något nytt för alla redan läst om det på bloggen ;)

2. Favoritbloggar
Läser egentligen bara inspirera.bloggsida, och lite ströbloggar här och där. Nu på senaste tid har det blivit mycket bröllopsbloggar :)

3. Min favoritfilm
Oj,har sett Glasblåsarns barn 10 000 gånger, men annars vet jag inte. Little red wood riding var förtjusande!

4. Min favoritfärg
Vad gäller att titta på är blå, att ha hemma är röd eller grön, att ha på mig är lila!

5. Favoritresemål
Har varit på Azorerna tre gånger och vi har redan bestämt att det kommer bli en fjärde gång. Drömresan är annars Skottland, vilket kanske det bär av till efter ett visst bröllop i vår...


Plötsligt händer det...

Gick in i en affär efter jobbet idag med intentionen att köpa en klänning, modell varmare, att ha till vardags. Två timmar senare kommer jag ut med en helt ny outfit...för fest... Hoppla... Men det kan ju behövas nu när det stundas julbord och grejer!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!