Morsdag-helgen

I fredags bar det av till Öland. Inget speciellt hände på fredagen i övrigt. På lördagen däremot så var jag med mamma och Kent söderut. Vi var på utförsäljning som mörbylångas bostadsbolag hade, men hittade inte vad mor och Kent skulle ha. Träffade Erika dock och fick en trevlig pratstund :) Sen fortsatte vi söder ut och stannade till hos Åsa och Jonas för att lämna en grej. Bara Jonas och Emmy var hemma och Emmy har helt plötsligt blivit blyg. Men hon satt bakom Jonas och tog av och på sig skorna, väldigt duktig för att vara 20 månader tycker jag! Sen fortsatte vi till mormor och morfar. Där fikade vi och pratade massor. Väl i Färjestaden igen så åkte jag och mamma till IKEA och jag sa att hittade hon något så fick hon det i morsdagspresent. Hon valde tre lyktor att ha på altanen. Väldigt fina! Till mig själv köpte jag ingenting :) Får väl vänta tills i Juli och se om jag har några pengar kvar :) På kvällen såg vi Eurovision. Jag trodde aldrig att Charlotte skulle vinna, jag trodde på Grekland och B-H. (räddar mig själv i stavningen genom att göra en förkortning) Men så vinner ryssen!! Mycket otippat! Väldigt besviken i år igen att det inte var en bra låt som vann...

På söndagen sen så åkte jag halv åtta mot Mörbylånga. Pappa skulle flytta. Jag fyllde en mindre lastbil nästan helt själv :) Staplade riktigt bra! Fick träffa faster och farbror med! Trevligt! Faster pratade jag mycket med, mest om huset, men farbror sa bara "Hejdå grebba" till mig innan han åkte. Typiskt honom :) haha (För er som inte pratar öländska så betyder grebba = flicka") Flytten gick i alla fall snabbt och man fick fika, mat och efterrätt på kuppen :) gutt! Sen åkte jag till Färjestaden och sov en timme. Vid sjutiden körde Josse mig till station och jag tog tåget hem.

Idag ska vi till banken. Besiktningen gick bra i helgen! Bara lite småsaker som går att fixa!

PoK

Husägare

Japp! Nu kan jag skriva om det! Vi har köpt hus! :D Ett underbart gult hus på 90 km2 med tomt på över 4000km2! Idag skrev vi kontrakt och 1:e Juli flyttar vi in! Blir underbart för då får vi lite sommar också! Precis lagom till semestern blir det också! :) Har varit så nervös att vi inte skulle få lån eller att de inte skulle acceptera vårt bud eller att de skulle ångra sig, men nu är det skrivet :) Skönt att kunna ha alla ens saker hemma hos sig själv istället för hos föräldrar/svärföräldrar. Men jag hoppas att många vill komma och hjälpa oss flytta för vi har MYCKET skit..eh..saker! :) Jaha, så kommer man få klippa gräs och annat roligt med :p Men det är ju sånt man får ta! Jag är i alla fall sjukt glad att vi äntligen får vårt lilla hus! Som vi längtat och nu är tiden här!

PoK

Grattis Ella!!!

Önskar dig och din familj all lycka i världen! Vi hörs när du orkar och vill! :)

"Låt oron få sjunka som stenar till botten" SvPs 762 vers 2

Rubriken är en av de finaste psalmerna som finns!

I lördags var jag på konfirmation med hela familjen Haraldsson. Fille konfimerades! Allt gick perfekt tills vi skulle äta. Jag var beredd på att Lotta inte visste om att jag var allergisk, men att maten skulle vara så omöjligt som paj trodde jag inte. När vi rett ut vilken paj som skulle skada minst så måste jag ända såga att den var sjukt god!! :) Sen kom vi fram till att vi i den släkten just nu fyller upp det mesta inom matallergi! Inte lätt då att vara alla till lags! Men nu har jag i alla fall sagt till alla att jag är allergisk så nu borde jag inte känna mig lika dum nästa gång det kommer på tal....man vill ju inte vara till besvär! Funderar på att trycka en t-shirt där det står "tål inte laktos, tomat, citrusfrukter samt kiwi. Tack för att du gör dig besvär"

Igår var det en dag full av väntan, på att Peters möte skulle börja. Jag tycker att det är en himla dum idé att lägga mötet kl 17.00. Det tar ju 1,5 timme och sen tar det en timme hem för oss! Peter hade lagt fram försalg att flytta fram mötet, på min begäran, men de nekade till det och sa att det störde resten av dagen så lite som möjligt som det var nu. Kan de säga som bor där ja! Medan vi väntade såg vi raceing och var ute med hundarna. Pontus fick komma in efteråt men var omöjlig, eftersom han inte har en ledare, så jag tog honom i kopplet och gick ut för att sedan sätta honom i hundgården igen. Peter och hans föräldrar stod som frågetecken när jag kom in: "fick du verkligen in honom i hundgården själv?" "ja, jag gick en liten sväng med honom först för att visa vem som bestämde, och sen gick det hur fint som helst" svarade jag. Förvånade fortsatte de med vad de sysslade med. Jag vill också här förtydliga att jag aldrig gjorde honom illa! Jag skulle aldrig vara våldsam mot ett djur! Jag bara gick fram och tillbaka med honom tills han gick brevid mig och gav upp. Jag hade tur helt enkelt ;9

PoK


"så kom till Öland där vildblomman står i sin prakt"

Ah, Lasse Trofast kan minsann skriva låtar :)

Vi börjar på fredagen: vi var på visning på ett hus och sen bar det av till Öland. 21.00 kom vi fram till mamma! Fick rom och cola och såg indiana jones och sen somnade vi! På lördagen åkte jag och Peter ner till mormor och morfar. Vi fikade och åkte en sväng runt Grönhögen och Ottenby och östra sidan (den obligatoriska morfar-rundan). När vi kom hem igen lagade jag och mormor mat och Peter var med morfar i trädgården som målade möbler. Så åkte vi hem, med en sväng runt farmors grav med blommor. Morfar kommenterade min självplockade blombukett, men jag sa att jag vore förvånad om farmor klagade! Hon är nog glad bara att vi tänker på henne. Väl i Färjestaden åkte Peter och Kent in till Fredriksskans och såg Kalmar FF vinna en solklar seger över Djurgården. Själv var jag med mamma på köpstan, men jag hittade inga sandaler som jag var ute efter. Måste ju ha som sitter stadigt på foten, med stötdämpande häl och riktigt hålfotsstöd, finns nästan bara hårda tunna sandaler som ska se fina ut. Hjälper ju inte att de ser fina ut när man ligger sömnlös med värk i benen! På kvällen grillade vi och spelade spel. Natten som följde blev dock ingen skönsömn! Magen krampade något fruktansvärt så Peter fick springa och väcka josse som fixade med tabletter och värmedyna och skrämde peter ytterligare med att det kunde vara blindtarmen. Men det var det nog inte för med tablett i kroppen och värme på magen somnade jag efter ytterligare några kramper. Får väl ta och kolla upp det där, min mage har ju inte varit sig lik senaste månaderna, men jag tycker inte om doktorn! Någon som varit med om något liknande och vet vad det är? Känns som att jag har ett stort blåmärke i magen. Jaja, nu har vi i alla fall kommit till söndagen; vi åkte in till stan för att hitta en övningskörningsväst, men det hittade vi ingen, och så fikade vi med mimmi på stan. Mycket trivsamt! Sen åkte vi ner till pappa och solade ett tag och pckade sen bil och släp fullt med mina möbler och kartonger som var hos pappa! Så tittade vi på huset som pappa och Anette ska flytta till och då kom Micke och Kristina förbi i sin nya Mustang som vi beundrade innan vi var tvungna att åka. Så körde vi till Ramkvilla. Körde en sträcka så Peter kunde äta. Första gången med släp!! Hua! I Ramkvilla lastade vi av möblerna, lite pinsamt att ha dem där men vi har ju inte plats! Sen körde vi hem och var hemma halv tio ungefär. På vägen tittade vi på ett hus som vi ska på visning på imorgon. Spännande :) vi behöver ett hus så vi får rum med alla mina saker :) haha, och när vi har ett hus så behöver vi ju inte köpa någonting för jag har allt :) uscha...

PoK

Första dagarna i maj

I fredags åkte jag, Peter och Rapp till Halmstad. Vi hämtade hem nya familjemedlemen: en Honda VFR.
Köpte presenten till Peter också. Fanns bara en kvar! Phju!
Vi stannade till i Alvesta på hemvägen för att lämna motorcyklen och för att Peter skulle övningsköra, så jag och Rapp gick en lång promenad. När Peter kom hem igen åkte vi till Ramkvilla.

På lördagen grillade vi och försökte med alla medel få Rapp att bli pigg och äta lite. Han saknade antagligen Annika för när hon kom hem igen på kvällen blev han genast bättre och åt massor :) På söndagen åkte vi hem till Alvesta. Storhandlade och såg Beck. Borta bra men hemma bäst!

image14
Jag och Rappen

Valborg och 1:a maj

Det blev ett kort till Peter, där det stod bla att han får presenten på lördag. (Tack för tipset Frida) ;)
På valborg stressade vi iväg kl 16.30 mot Ramkvilla. Peter dumpade mig hos sina föräldrar och for iväg till spexövningen. Kl. 18.30 gick jag och Annika neråt för att titta på spexet. Det var hyfsat. Var roligare förra året, även om jag inte kände till området och människorna lika bra då. Efteråt tog jag och Annika en varsin korv och gick upp mot rishögen där Peter slet för att få elden tändningsbar. De skulle varit två, men nu var han ensam. Så väntade vi någon minut och sen tände han på. Tog sig jättesnabbt! Jag blev vakt och Peter sprang iväg för att fixa raketerna, och då ser jag några ungar stå och flytta kartongbitar i högen medan det brinner!! Jag förstår att ungar inte kan se samband att kläder kan ta eld och att de kan bli vandaliserade för livet eller till och med dö, men vad jag inte kunde förstå var vart föräldrarna höll hus! Så jag gick dit och föste bort dem. Någon måste ju ta ansvar över barnen! Blir så arg att de inte kan hålla ett öga på dem! De behöver inte hålla dem i handen men de kan ju hålla ett öga på vart de är och vad de gör. Spelar ingen roll att de är 20 barn tillsammans, när ingen av barnen kan se farliga sammanband!

När raketerna var smällda gick folket iväg och vaktandet började. Vi stod där i kanske en timme (?) med Peters vänner och ett ungdomsgäng som kommit lite sent till brasan. Så gick vi till värdshuset. Shit vad jag var trött! Peter är så söt, jag gick på toa i fem minuter och när jag kommer tillbaka frågar han vart jag har varit, och sa att det kändes som en evighet utan mig :) Så sa jag att jag var trött och då gick vi en sista sväng till elden för att se så den var säker fortfarande och den var näst intill släkt så då gick vi hem. Morgonen därpå åkte Peters föräldrar till Rostock. Peter var och städade på valborgsplatsen, så jag var ensam hundvakt. Mysigt att gå i skogen. Tyvärr smällde några barn smällare och Rapp vägrade gå ett steg till, men det fick han minsann lov att göra, dels för att bevisa för honom att det inte är något farligt och dels för att jag var tvungen att hämta bilen, och jag kan inte lämna honom hemma för då blir han galen...bortskämd som han är...
image13
Odjuret :)

Vid fyra kom Håkan och Erik för att äta tårta. Jag hade nog lyckats den här gången också för den gick åt!
På kvällen hämtade vi Peters föräldrars bil och mös framför TV:n.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!