Aktiva dagar

Det märks att Peter har fått semester. Nu är det slut på vilan och att ta det lugnt!

Men först: Midsommar
* trevlig lunch med mamma med man, och mammas svägerska med familj
* traditionellt midsommarfirande i Snäckstranden och goda jordgubbsbakelser
* 3x25 årsfest i Kälma :)

  

Dagen efter hälsade vi på far med fru och mormor och morfar. Peter träffade sina vänner i Ekerum, men jag valde att stanna kvar hemma i mammas tomma hus för att se film.

I måndags var jag på intervju (gick bra) och Peter byggde: (ett tak till tunnan) och började gräva...
I går fortsatte han gräva och jag var i Ljungby hos en kompis. När jag kom hem åkte vi till Växjö - stället vi skulle till var stängt... sålde vår bil och köpte en ny :)
Idag har vi klippt gräset och gjort iordning Peters hål som han har grävt:
 
Och kört lite i nya bilen såklart :)

Nu väntar vila och kebab! :D

BILDER FRÅN SKOLAVSLUTNINGEN
Gitarrkursen spelade "Sommarnatt" på scen. Jag sitter längst mot kameran bakom första killen med gitarren.
Hela FLU1 och FLU2
Tre vännerna och Cissie...men Cissie! Vart är du?? :0
Mina underbara utekrukor!

PoK

Ziva är sjuk :(

Hon är orolig och kräks, vår lilla Ziva... Veterinären har gett råd och får hon inte behålla vatten och den lilla specialmat vi ger henne tills imorgon ska vi komma in.

Tills dess är det två i Moheda som är hönsmammor ;)

PoK

Sommar, sommar och sol, havet och vinden

Nu är jag på Öland minsann! När jag kom körandes från Nybro mot Kalmar såg jag hur de regntunga skyarna sprack upp framme i horisonten. Och jajemänsan, över Öland sken solen! Vackert! :)

I söndags var jag på dop! Jätte fint och mysigt och god smörgåstårta! Och Rasmus är ju sååå söt ;)

Gårdagen spenderades på stan med Hanna. Det fikades och inhandlades en jacka. Sen åkte jag hem och hämtade Josse efterjobbet och vi tog oss en sväng förbi Köpstaden.

Idag ska jag träffa Mimmi och Ella. Blir roligt! :D

Imorgon åker jag till Moheda, skulle hämta Peter, Caspian och Ziva på torsdag, men vi saknar varandra för mycket så jag åker redan imorgon. Kan jag ju passa på att tvätta och vattna blommorna!

Drömde en så konstig dröm inatt...kommer inte riktigt ifrån den. Blir så förvirrad och snurrig och känslosam... Usch! Kan inte livet bara vara en raksträcka med EN väg att hålla sig på? Är det ju iofs, men jag menar inga andra vägar att välja på! Speciellt sådana som kanske på håll ser jättevackra ut, och de gånger man varit där har det varit bra, men så har man alltid vänt om eller tagit en avstickare, och man vet att fortsatte man på samma väg skulle det bli gyttjigt och otäckt, men ändå är man lockad att prova den där vägen och verkligen följa den tills den tar slut. Dummast av allt är ju att man sen inte kan backa och ta en annan väg i efterhand, utan de andra vägarna ändrar sig ju dramatiskt efter varje ny avstickare man tar...

Nu får jag glömma det, fokusera på den väg där jag befinner mig och ta och äta frukost och tänka på annat!

PoK

Sommmmmmmmmmmarlooooov

Mmmm, regn, kyla och städning, sikket underbart sommarlov! :p Men på måndag bär det av till Öland, då blir det förhoppningsvis sol, träffa vänner och familj och kanske lite fest? :D

Så var skolan slut... Vi höll pakten (nästan) och grät inte! Var jättefint och roligt och SKÖNT att sluta! Alla tror att jag ska tycka att det känns konstigt eller tomt, men det känns faktiskt bara underbart! Så kommer jag hem, lägger intyget på köksbordet, beundrar blommorna jag fått av Peter, går ut med Ziva och så kommer Peter ut på trappen och säger "Bli inte arg nu..." och jag tänkte "Inget han säger kan göra mig arg idag!!" och han berättar att Caspian har väl ut vasen med blommorna över mitt intyg.... Men Peter hade handlat snabbt och lagt dem på tork, så de ser ok ut!! Phju!

I lördags var båda våra släkter här och firade Peters födelsedag och min examen! Kändes som att jag fyllde år :0 Eller att vi gift oss eller något :p Efter grillspett, dopp i tunnan och fotboll så sov man gott! På Söndagen kom Ulrika och Martin och barnen! Så vi grillade hamburgare och korv och badade i tunnan och lekte på lekplatsen! De är så himla roliga Julia och Clara :D Skrattar hela tiden!

Idag ska jag ringa stiftet :$ Vet inte vad jag ska säga... "Hej, jag skulle ringa..."

PoK

(Och tack alla för en trevlig helg!!)

Seglarveckan

Får bli ett snabbt inlägg...

Vi hade sol VARMT och underbart!


Här bodde min klass. Idrottarna bodde i en stuga brevid


Rätt ok utsikt från "storstugan"


Det syns knappt, men det är faktiskt jag som seglar båten närmst!


Den här seglade jag också, men inte på den här bilden! ;)


På tisdagskvällen rodde vi åttamanna båtar! Min båt vann racet!


Vi besökte brännö brygga också


och som låten går; "Det är dans på brännö brygga" så dansade jag och lärare Micke vals på Brännö Brygga. De andra var panelhönor hel bunten! :p

På torsdagen lekte vi med barn hela dagaen och sen åkte ett trött gäng fritidslderae/idrottare hem till Värnamo igen.

En underbar, skön och fantastisk vecka har det varit!

PoK

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!