Adventstid kom till mitt ensamma hus

I söndags kom mor hit! Mycket roligt! På måndagen for vi till GeKås. Det blev julklappar, två klänningar och en kjol...Ooops! Mamma hade med två dockhus hit så nu har jag haft att pilla med i veckan! Förutom att klä huset för advent då ;)


Före... inte mycket helt i staketet och tapeterna i rummen är alldeles skitiga...

Efter: Hela staket och fin fina tapeter! ;)

Kom på att paketinslagningspapper var perfekt som tapeter! :D Nu kommer nästa problem...vart gör jag av dockhuset?

I kväll ska jag jobba och Peter är och jagar (för ovanlighetens skull) så igår var jag och Caspian ensamma hemma. Vi såg på kostymfilm och Alice i underlandet och åt julmat! :D Fortfarande mätt :p Kunde ha följt med till Ramkvilla men jag kände för att vara själv, och förresten har jag en julklapp att fixa med!

Nästa helg funderar jag på att åka till Öland. Jag jobbar inte och har inga andra planer... är ju vernissage där med ;) Och helgen efter jobbar jag hela helgen och sen är det kompisträff och dop... Sen är det jul :o

PoK

Festlig helg och kreativ vecka

I helgen var det jaktlagsfest, 25årsfest och farsdagsfirande. Mycket trevligt!

GRATTIS ELLA 25 år :D

Hade ingen bättre bild...

Veckan har börjat väldigt kreativt. Känt av lite ångest, så jag har byggt om den till något positivt!

Hittade mina dockmöbler och en kartong när jag letad efter tavelramarna som jag ska sätta tavlor på. Saknade mitt dockskåp och tittade på kartongen, gick upp och tog fram en sax och en kvart senare var det klart! :D Stabilt och bra, inget lim, ingen tejp, bara sax och kartong! Peter reagerade inte ens när han kom hem och såg det på bänken.


Målat klart mitt självpoträtt.

Pimpat hunden ;)

Nu frostar jag av frysen. Eller...jag har tömt den, hittar inte kontakten!! Peter får lösa det när han kommer hem....Det behövs i alla fall frostas av! Lite tomtar och en spegel så hade jag kunnat ta en julbild! ;p


Frysen nere är minst sagt full nu när även lilla frysens saker är där! Vad man glömmer bort att man har! Tur man rensade lite! Nästan en hel älg och massor med bär var de största mängderna.

PoK

Långa nätter

Ziva har slutat sova på nätterna. Hon somnar först, sen börjar hon gnälla och hyperventilera. De första två nätterna slutade med att jag tog ner Ziva till vardagsrummet och sov med henne, men i natt tänkte vi testa henne om hon bara försöker komma ur buren. Resultatet: Vi har sovit nån timme i natt. Hon har gnällt, skällt och hyperventilerat tills hon kräktes... Och vi som ska låna bort henne i hegen... känns inget kul! Blir nog att vi får ta med henne!

Hittade ett sår på hennes ben igår natt med. Förstod inte varför hon slickade så frenetiskt. Så nu är det omlagt och hon har tratt, något hon verkligen inte uppskattar. Hon får ha den när vi inte har uppsikt på henne! Tur att jag bara går hemma än så länge...

I helgen blir det jaktlagsfest och 25 års fest. Men inte på en gång :) Är tokladdad. Främst inför 25årsfesten då.

Det har blivit en ny matta hemma hos familjen Haraldsson/Petersson. Äntligen! Blir jättebra! :)

Förra helgen var vi i Ramkvilla och träffade Peters föräldrar, hans syster och hennes familj. Vi fick två långa önskelistor av Julia och Clara. Får väl se vad tomten hittar i sin säck.

På lördagen var jag och Peter på date :) Jag hade efterfrågat det, så nu blev det bio och kina-take away. Älskar kinamat! Bion var social network. Förvirrande först, men helt ok!

På söndagen krattade vi löv. Lathet är en dygd och skapar uppfinningsrikedom! Mer säger jag inte ;)PoK

En telefonförsäljare ringer...

Telefonen ringer! Jag svarar och inser genast att det är en telefonförsäljare. Tänker ge honom en chans...

Han kommer fram till att han vill prata om mitt orangea kuvert och att jag inte har ett efterlevnadsskydd vilket gör att det blir staten som får mina pengar om jag avled. Han frågar om det är ett medvetet val. "Ja! Det är ett medvetet val!" säger jag självsäkert. Det blir tyst i telefonen. Det här står inte i hans manus! Han stakar sig och försöker improvisera. "Så du tycker att det är bättre att dina pengar går till staten istället för till din familj, vid din bortgång?" försöker han. "Absolut!" säger jag, "Bättre att pengarna går till staten så de kommer till nytta för samhället än att familjen får dem! Familjen kan man inte lita på!" fortsätter jag. Det är tyst i telefonen igen. Han skrattar lite nervöst. "Ok, tack för din tid då! Trevlig kväll!" avslutar han. "Detsamma! Hejdå!" Svara jag artigt. 

Mycket trevligt! Nu längtar jag tills nästa ringer! ;)

PoK

Har varit och fyndat!

Jag vet! Jag tjänar inga pengar, hur kan jag då shoppa? Men jag har min hemliga gömma!! ;)

Var i Alvesta och skulle hämta ut mina tabletter och gick in i en av Alvesta kommuns secondhand butiker. Där var den! Världens vackraste! 50 tal, stringinfluerad!Är den inte vacker? Har inte bestämt mig än om den ska få bo i stringhyllan, i matsalen eller på köksbordet! Tror det lutar åt köksbordet så jag får se denna vackra skapelse varje dag!

Hämtade ut ett packet med! Mitt nya grafikkort har anlänt! Tack Richard för hjälpen!!
<<Ur det här stora paketet kom ett så här litet kort...>>

PoK

Händer grejer!

ÄNTLIGEN! Jag ska få hoppa in några kvällar på fritidsgården här i Moheda! Äntligen kommer jag få lite erfarenhet!

Nu är toaletten nere grön. Saknas bara en ny lampa och lite klotter så är den helt klar! Blev frächt och fint! Nästan synd att ställa in kattlådan där inne, men den kan ju inte stå i matsalen som den gör nu! Katten ja! Han kräktes mask idag! Peter hade såklart glömt mobilen hemma men precis efter att jag skickat ett sms och blivit sur att den var hemma så kom han för att hämta den! Perfekt! Kunde han passa på att plocka upp masken med! Jag hade sån panik! Bara en decimeter lång den här gången! Phju! Så nu är jag och Caspian ovänner efter att jag tvingat i honom en tablett alldeles själv. Börjar få in vanan känner jag! Han rev mig inte ens.

I helgen var vi på Öland. Älgjaktspremiär. Jag serverade lunch till jägarna lördag och söndag. Fick se Josses fina lägenhet också! Mycket mysig!!

Till helgen ska vi till Ramkvilla. Jag och svärmor ska strimla och mala älgkött. På lördag eller söndag har Peter lovat att vi ska på bio eller alt. äta ute. Ser så mycket fram emot det!!

PoK

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!