Tröttare än tröttast

I lördags bar det av till Malmö. Jag och Maria gick på stan, lunchade, fikade och tog powernap, innan Josefin kom (nej, inte min syster) och vi åt kex och drack vin. Sen gick vi ut. Var ett trevligt ställe, men inge bra DJ.s... lite av en besvikelse. Vi gav så småningom upp och tog en taxi hem vid 3 ungefär. Dagen efter åt vi frukost, sov mer, gick ut och gick en promenad, åt lunch, träffade Anders (nej, inte min morbror) och tog en kaffe. Sen åkte jag hem. En mycket trevlig helg!
Idag har jag besiktigat bilen....gick inget vidare. Antingen äger vi sämre bilar nuförtiden eller så har jag tappat stinget. Hade kortkort, fixat hår, var allmänt snygg... iofs bad han mig gå till väntrummet ganska snart, kanske ville han inte bli okoncentrerad, vilket ju var mitt syfte.
Nu är det mindre än 2 månader kvar tills bröllopet. Spännande! Känns inte riktigt som att jag fattat det än... Hittade en extraklänning idag på secondhand som jag kan ha på kvällen om det blir för varmt, eller jag spiller ner mig. Den liksom hängde där i min storlek och bara väntade på mig :) ÄLSKAR second hand!
Ziva mår ganska bra nu verkar det som. Var med henne i Alvesta igår för att promenera runt bland folk, bilar, cyklar och famförallt hundar. Gick mycket bra! Hon blev nämligen anfallen av en annan hund i helgen. Fick tre bett. Bet inte tillbaka en enda gång. Inte ens morrade åt den andre. Vi fortsätter hoppas att detta inte skapat en rädsla för andra hundar! Gäller bara att vi människor inte gör det heller, så hon känner det!
PoK

Till Ulrika (Igen)

Förslag 1 (i vitt då)
Förslag 2

Veckans Youtubeklipp. V13

Veckans YouTube klipp är lite inspirerad av min dag idag... :S
Sålänge jag inte svimmar av sprutan ska det nog gå bra!

Det är min tur nu, vinden har vänt

Efter en olycksförföljd januari och en deppig februari så gjorde resan till Egypten tydligen underverk!
Inte nog med att det var vårdagjämning igår, jag har ny energi! Vi har varit på banken och haft ett lovande möte, vi har fått ett samtal som fått hopp att gro, till helgen ska jag till Malmö och Maria och ha en troligtvis fantastisk helg! Idag har jag städat (!!!) och ska baka i eftermiddag :D
Bröllopet är inom räckhåll. Om jag bara kunde hitta skor till mig och näbbklänningar så skulle allt vara klart...förutom tårtor och dryck då, men det kan vi inte påverka nu...
Jag har till och med beslutat att skiljas från min älskade jukkapalm som jag beskyddat i 10 år! Fick den av moster när jag flyttade hemifrån, hon hade haft den i gud vet hur många år... sen har dn följt mig från Torsås, till Alvesta och till Moheda. Peter har försökt få mig att slänga den om och om igen, men den har fått stå kvar. Idag tog jag beslutet: det är dags för den att dö. Efter 10 års vänskap står den nu på komposten. Det är med tungt hjärta, men den kan helt enkelt inte följa med i nästa flytt, och den kommer stå ivägen under visningen. Den får göra det som är menat, dö, förmultna, bli ny näring till nya växter. Växte upp i Degis och dog i Moheda, mer livshändelser än de flesta växter :)

Vem är han?

"Mia gjorde mig uppmärksammad. Lyssna du också!" skrev jag och länkade till ett youtubeklipp. Läste sen en artikel...
ja...allt är inte svart och vitt...

Egypten 2012

Tisdag 6/3
Kl. 01:00 Bilarna börjar rulla med 7 trötta människor ner mot Malmö.
* Fryser ihjäl utan jackan som jag lämnat kvar i bilen när jag går mot flygterminalen. -2 grader.
* Kö, incheckning, sätter oss i flyget och ger oss iväg.
* Landar, truppen samlas, passkontroll, visakontroll, passkontroll, visastämpling, kontroll av visastämpling, passkontroll, väskröntgen, människoröntgen, passkontroll och visakontroll. SEN får vi stiga ombord på transferbussen i 20 graders värme. Ser öken, öken, öken, passerar vaktkontroll, flintstonerondell, passerar en mindre vaktkontroll, släpper av folk, anländer till vårt hotell och får under kaosartade former fylla i pappern och få armband som visar att vi tillhör hotellet och får all inclusive. Äter lunch, kommer in på rummet, lägger mig och somnar. Vaknar upp till 25 grader och att Tomas har anlänt. Häng vid stranden, sen biljard :)
* På kvällen promenerar vi i El Gouna och Josse förser sig med magmedicin, ifall hon får turistmage.
Ons 7/3
* Häng vid poolen
* Lunch
* Minneslucka
* Peanutbar
Torsdag 8/3
7.50 Samling i lobbyn, får ont i magen
8.00 buss mot snorkling i Röda Havet
10:00  Ser delfiner på håll och ska snorkla för första gången i mitt liv, använda simfötter för sörsta gången och såklart läcker cyklopet. Byter med guiden, lägger armarna på ryggen och njuter i 45 minuter.
12:00 Får god mat på båten! Och mer kramper i magen...
13:30 Ska snorkla i ett nytt rev, möts av starkare ström och högre vågor, snorklen tar in saltvatten, tar ut mig när jag försöker hinna ifatt mitt sällskap, känner att jag håller på att drunkna efter att ha fått mjölksyra, blir livräddad och snorklar lite ihållandes guiden.
16:00 tillbaka på hotellet, vila innan middagen.
18:00 Peanutsbar, mår inte alls bra, går och lägger mig. Får frossa, kramper, yrsel... ber Josse om hennes inköpta medicin. Går en promenad med Peter.
Fredag 9/3
* Mår bättre, hänger vid poolen, får i mig lite mat, Josse och Jimmy har ändrat sig och vill med till Kairo följande dag.
* Småshoppar i El gouna.
* Lägger oss tidigt
Lördag 10/3
2.20 Josse knackar på dörren. Hon och Jimmy har kramper och kan inte följa med.
2.45 Samling i Lobbyn
3.00 Bussen går mot Hurughada.
3.30 anländer till större buss som tar oss till Kairo.
ca 5.00 äter medhavd frukost mitt ute i öknen (känns det som)
* Anländer till Kairo, kör förbi Tahirtorget (ni har alla sett det på nyheterna) och ser Mubaraks gamla kontor som brunnit upp. Besöker Museumet.
(Det röd/rosa huset är museumet och det till vänster om det är kontoret)
* Besöker en basar och köper en sjal till svärmor.
* Äter lunch på en båt på Nilen
* Pyramiderna :D
* Besökte placet där de tog ut inälvorna och lindade den döde
* Sfinxen :D
kl. 23:00 kommer hem och går och lägger oss
Söndag 11/3
Överraska Mamma och Kent dagen
Samling i Lobbyn 16.00
Åka lite TukTuk
Besökte Hurughada Basar, och tog sen taxi genom gränder till marinan för middag
Måndag 12/3
Besökte Down Town
Tisdag 13/3 Åkte vi hem

Veckans youtubeklipp v.11

Hur svårt kan det vara att lära sig svenska? ;)

Egyptenhälsning

Då har man snorklat, bränt sig,fått pedikyr och massage,och fått turistmage. Imorgon bär det av till Kairo och pyramiderna. Tack mor och Kent för denna fina resa! Vi saknar Mia dock. PoK

youtubeklipp v. 10

Tal till nationen

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!