Ingen bra start på nya jobbet

Första "riktiga" dagen på nya jobbet....och jag ligger hemma med det här årets kraftigaste mensvärk...
 
Life is a bitch and then you die? Nä, men tillåter man sig vara lite hormonstinn så känns det så. Eller kan man vara positiv som jag väljer att vara och tänka att då kan jag lämna mina prover imorgon och bollen kanske rullar lite fortare :) Bara femte blodprovet sedan april ju :p Haha, man ska tydligen härdas!

Jonglerar

Det gäller att hålla huvudet kallt och vara fokuserad nu när jag skaffat mig ett femte jobb... Speciellt en sådan här dag då jag ska prata och dona med två jobb nästan samtidigt. Nu är i alla fall ett avklarat och det andra på gång att bli klart. SEN kan jag njuta av höstdagen...Kanske gå ut och gosa med Idun en stund, innan jag drar och tränar i kväll!

Kommentarer

Av någon anledning ser jag att en del kommentarer "fastnar" innan de publiceras. Det är för att servern misstänker spam. Det är lugnt! Jag kommer godkänna era kommentarer i den takt jag hinner :)

Wips- en jobb helg

Ja, tänka sig. Helt plötsligt har man jobbat helg utan att det var planerat! Bara sådär;)
 
Nu när jag kom hem så var bara Caspian hemma. De andra är i Ramkvilla. Passade på under regnuppehållet att städa i hönsgården! Blev väldans rent och fräscht igen!
 
Veckan bjuder på jobb, mer jobb, träning (som nu intensifieras!!!) och avslutas med skördefest, då jag förhoppningsvis får träffa undret Nora! Och Mia såklart ;)
 
Nähä, nu ska jag slänga vissna blommor och kanske spela lite data, hehe
 
PoK

Traktor race

Ja, missa nu inte det kommande traktorracet i helgen här i Moheda! ;) De har en nyhet för i år: Häst och vagn! Det du!
 
Mer info hittar du på www.moheda.com

Dagens irritation

Här står man och jobbar på jobbet. 
- Hej, finns mjölet här borta?
- Det vet tyvärr inte jag. säger jag då.
- Nähä! säger hon lite snorpigt - så du bara jobbar här då?
- Jag är inte anställd av butiken, säger jag, utan av ****
- Jaha, ja, säger hon och går därifrån.
 
Ja, förlåt då att jag har en stor tröja på mig där det står ett stort P i en ring på ryggen och "besökare" på framsidan. Jag brukar hjälpa folk om jag vet, men mitt fokus ligger på "mina" varor. Hade jag jobbat åt någon av dem som gör mjöl, absolut! Men nu stod jag bland pastan... Visst skadar det inte att fråga, men fråga då någon av dem med t-shirtar där det står "Fråga mig" eller de som är klädda med kläder med loggan för butiken! Vi var ju inte ens i närheten av lika i den här butiken. Jag har svart tröja med loggo för ett annat företag, rutig kjol och en namnskylt med "besökare" med stora bokstäver. De i butiken har rutig skjorta med butikens logga och svarta byxor. 
 
I en butik jobbar inte bara butikens personal. Där arbetar dessutom butikskonsulenter, försäljare, vaktmästare och städpersonal. Många av oss har 10 - 100 butiker att "ha hand om" och kan omöjligen veta vart saker är i varje butik. 
Jag försöker vara artig, men när 30:de personen kommer och frågar på nån mina 8 butiker den dagen så blir man lätt frustrerad. Bara för att jag plockar med varorna så betyder inte det att jag hittar i butiken!
 
Så, tack och hej och ha en underbar dag ;)

Gos i hönsgården

Idag på morgonen när jag gick in i hönshuset för att öppna till hönsgården stod de som vanligt och väntade på mig. Alla utom Rakel som absolut skulle ut den vägen jag kom in. Oj, vad arg hon var att hon inte fick gå ut genom dörren. När jag väl lyckats komma in utan att hon sprang ut pickade hon varannan gång på den tomma matskålen och på mina stövlar. Hon var så söt! Såklart hon skulle få mat! :) Tog upp henne i famnen och gosade lite innan jag gick och hämtade mat. Hon var inte orolig alls utan lugn och fin.

"När jag blir rik #2"

Jag älskar vårt hus, men för våra drömmar långsiktigt kan det komma att bli lite förlitet. Något som jag skulle kunna tänka mig är att bygga ut, från köksgaveln. Det skulle vara ett "glasrum" eller vinterträdgård eller kalla det vad du vill. Massa fönstren i alla fall. Där skulle köket kunna sträcka ut sig och matsalen kunde flytta ut dit. Då skulle vi ha ett rum extra. När vi ändå byggde skulle vi kunna bygga ett rum ovanpå glasrummet och då få ännu ett rum. Dock skulle hallen uppe bli mörk då...
 
 

Hönsnamn

Då har juryn enats! Våra höns heter:
 
Gerd: I nordisk mytologi en vacker jätte, gift med Frej, förknippas med norrskenet. Betydelse "skydd, hon som hör till gården. Fick namnet för att hon är stor och skyddar de andra.
Hera: Grekisk gudinna, gudinna över äktenskap, betydelse himlens drottning. Fick namnet då hon försöker flyga ibland och Hera var det namn som kom till mig när vi "pratade" ;)
Idun: Nordisk mytologi, kärlekens och kunskapens gudinna. Delar ut ungdomens äpplen till asarna. Fick namnet för att hon lär de små allt hon kan och är nog en av de klokare.
Rakel: Betyder ursprungligen fårtacka men kan också tolkas som "den moderliga"
Gunhilda: Betyder Stridsmö, kämpe. Döpt efter dottern till Kung Knut som var regent i England på 1000-talet. De första anteckningarna om Staden Orpington fördes under han regeringstid. Eftersom de är av rasen Orpington kändes det självklart att någon skulle heta Gunhilda, och den här hönan ville det :)

Kackel (nu med bilder)

Modig var bra! Julia tyckte den var toppen! Det enda som dämpade 3D-film upplevelsen lite var att precis innan vi skulle åka så halkade svärmor i trappen och bröt armen. Så vi var en reducerad skara som firade Julias födelsedag efter filmen.
 
På söndagen hjälpte vi till i Ramkvilla och åkte sen och hämtade våra höns. 5 stora töser. Eller ja, två stora, en mellan och två små :)


Två ägg gav de oss idag på morgonen med! Lyckan var total ;) Satt en stund och pratade med dem idag...försökte komma på vad de heter. Jag har nog funnit deras namn, ska bara se om Herrn i huset godtycker. 
 
Veckan bjuder på träning, jobb och provarbete. Resten får komma som det vill!
 
Lite bilder på hönshuset när det nu är klartÄntligen höst!

Nu har den klara friska luften äntligen kommit! Yey! Varje dag som går är en dag nämre nästa äventyr!
Tre månader kvar till julafton...och julafton ;) förhoppningsvis....
 
Igår fick Caspian en ny säng. Så han slipper ligga på väskorna. Han var lite tveksam först, men sen sov han där hela natten :)
 
Imorgon åker vi till Nye för att fira världens bästa Julia och kanske gå på bion Modig! Vi ska hämta våra höns också <3
 

Att bryta bana

Ja, bryta inte byta. Byter man en vana så finns den ju kvar (den man lämnade) bryter man så är man på samma väg men i en annan riktning.
 
Jag och Peter jobbar sen en tid aktivt med att bryta vana. Det verkar som att det har börjat löna sig, även om det är en lång väg kvar.
 
Och glöm inte! Viljan är din och det är trots allt en underbar värld vi lever i! Vi måste bara kämpa lite mer för den!
 
Bilden är lånad HÄR ifrån. Gå in vet ja och inspireras!

Slö

Helgen spenderades i Jönköping och igår var en gammal vän från gymnasietiden här och hälsade på, så äntligen fick jag göra blåbärspaj ;)
 
Har börjat träna igen, ska bara försöka intensifiera det lite mer! En löpning och en dans i veckan känns i knappaste laget. Nina sa att vi kan börja träna ihop, tycker jag låter som en mycket bra idé! Då har man ännu en anledning! :)
 
 

Bilder

Här byggs det hönshus ute i boden! Isolerat och fint ska det ju vara! Med fönster! :)
Här är ute i mitt pysselrum! Mitt gigantiska skrivbord, ordning och reda! Hittade denna underbart härliga vaxduk på ICA Maxi! En välkommen inspirerande färgklick! Perfekt att bara torka av! Verktygspanelen har jag som ni ser hängt saxar, smyckestänger och penslar i.

Peter har jobbat intensivt i en veckas tid (mer än det tror jag) med att göra vår grusgång mindre! Måste ju inte vara runt hela huset, räcker ju med upp fram till Entrén!
Dammen är färdig med nu! Tog bara tre år att gräva upp tillräckligt med sten i trädgården för att göra den helt klar! :p En av stenarna är en lampa som lyser fint om kvällen

Byggelibygg

Igår var det full aktivitet! Vi håller på att avvänja mig från mitt spelberoende vilket innebär att jag har massor av tid till annat :p Så igår gjorde jag färdigt mitt pysselrum (bild kommer senare) och sen tog vi bilen in till ByggMax och köpte material till hönshuset. Sen byggde vi resten av dagen! Jag isolerade och Peter satte stomme och fönster. Var väldigt kul att bygga ihop! Blir väldigt fint också! De kommer få det finare än våra gärster! Haha!
 
Två dagars arbete så är det nog färdigt! Sen inväntar vi bara de nya familjemedlemmarna!

Värme och åska

Äntligen har jag jobbat igen i veckan! Jag har dessutom hunnit med en tripp ner till Malmö och på fredagen var jag hos Jennie och Patrik! Mycket trevligt! Eller ja...natten i Malmö innehöll magkramp och bara nån timmes sömn, men i övrigt så har det varit en bra vecka! Är sååå trött dock. Dumma hormoner! Men nu är de slut, för den här gången... så förhoppningsvis är jag piggare imorgon! Och svalare...
 
Idag har Annika och Ove varit här och hjälp oss i trädgården igen. Ovärderlig hjälp! Speciellt när jag är så sömnig som jag är nu för tiden. (Nu för tiden? Varit så i ett år, minst...men värre med hormonerna)
 
Resten av dagen ska läggas på filmer och imorgon blir det lite trädgård igen.

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!