Äntligen!

Hon har kommit hem!

Vår Prinsessa
Caspians lillasyster


Ziva Victoria

Vi hämtade henne idag. Fader: Linus Moder: Ansa
Hon är nio veckor gammal och helt bedårande!
"På köpet" fick vi två påsar foder, hennes favoritleksak som luktar mamma och maskmedicin. Samt besiktnings och registreringsprotokoll såklart.
Caspian hälsade henne välkommen som vilken storebror som helst: Han gav henne en örfil innan hon ens kommit in. Men hon var inte rädd för det, bara gömde sig bakom mig eller Peter när Caspian kom för nära.
Hon hette redan Victoria så hon får behålla det som "extranamn" men kallas Ziva av oss efter agenten i NCIS :)


Jag och Peter kommer att ha svårt att vara stränga mot den här tösen!

PoK


Praktikvecka 1

Malmö är verkligen en underbar stad! På måndagsmorgonen åkte jag från Alvesta där det var -18 grader. Jag väntade mig att tgåget skulle bli två-tre timmar försenat, men det var bara 45 minuter sent! Fast jag trr att bara jag var positivt överraskad! Men jag fattar verkligen inte det där... när folk VET att det har varit snöoväder och att tågen då brukar krångla, när det står på sj:s hemsida och nyheterna rapporterar om det, borde man då inte räkna med att tågen kommer att vara försenade? Jag blev faktiskt förvånad när jag avsätter 6 timmar för att ta mig till Malmö, bara i fall att, och sen kommer andra och agerar som "Va?? Är tågen inställda? Jaha, typiskt! Det är alltid så här med Sj!" Vilket är korkat i dubbel bemärkelse! För det första: Är ni helt insnöade eller? Se er omkring! Hellre att de ställer in eller kör försiktigt än spårar ur eller att olyckor sker! Och för det andra: DET ÄR INTE SJ!!! Det finns flera olika tågbolag, och spåren har faktiskt Banverket hand om! Själv resten jag med Öresundståg, visst, jag köpte biljetten via Sj, men de har ju inget annat med min tågresa att göra!

Men åter till resan hit. Väl framme så trodde jag att det skulle vara jättekallt, som i Alvesta. Men det var plusgrader!! Riktigt varmt! :) Jag åt frukost på stan, shoppade lite (handlade dock inget...som vanligt :p Och halv ett gick jag till min praktikplats. För att läsa om min praktik, välkommen till zoomin.se!

Jag har hittills inte längtat hem som jag trodde innan. Förmiddagarna pluggar jag och tittar på TV, alternativt sover. Eftermiddagarna är jag på praktiken och när jag kommer hem på kvällen så tjattrar jag med Mimmi eller pluggar. Mimmi har försett mig med mat, böcker och allt annat man kan tänkas behöva. Tack Mimmi, du vet inte hur mycket det betyder! Du är bäst!

Jag saknar såklart Peter, men vi pratar ju varje dag, så det går bra! Är ju lite van efter utflykterna med skolan. Men jag längtar till fredag, då jag vaknar upp med min älskling, i alla fall första gången, andra gången jag vaknar på fredag är han på jobbet... sen ska vi iväg på något spännande :p men det får vara en hemlis tills helgen :) Lördag-söndag ska vi vara hundvakt åt Rapp och Pontus. Skönt att få en anledning till att gå ut :)

PoK

Alla hjärtan

Igår när jag kom hem från jobbet hade Peter gjort goda smörgåsar med stenbitsrom och grejer! Mums! Och så fick jag en liten ask med mörk choklad! Vi som inte ska ge varandra saker på alla hjärtans! I vår lilla familj (jag och Peter) har vi istället bestämt att skänka de pengar vi skulle ha gjort av med på gåvor till varandra, till välgörenhet istället. I år blev valet Rädda barnens arbete på Haiti. Skriver om det här, för att jag tycker det är en bra idé (Peter som kom på det, så inte min idé jag hyllar här!!) och jag vill sprida idén vidare!

Igår beställde jag blommor till trädgården. Eller rättare sagt frön! Blev en hel del blommor, men jag var noga med att skriva upp vart var och en sort ska vara för någonstans, så det inte blir att man bara köper och sen inte har plats för dem! Det blev många marktäckare, för att hålla borta ogräset, och några riktiga stjärnor för att ha där man är. Vi ska ju bland annat ge oss på att bygga en damm i vår så då har jag redan bestämt blommor att plantera ut där!

Trädäckslandet

Prins Gustavs öga, blåMattram, SnowballDoftklint, Blandade färgerNattljus, InnocenceLuktärt, Royal    blandade färger

Dammen

Gossen i det grönaNattviol, Trädgårds- 'Violett'Praktvädd, 'Black Knight'Reseda

Roslandet

Sommarslöja, Covent Garden White
Krukorna

Stjärnöga, African MoonSömntuta, Carmine King
Bilderna är lånade från Fröshopen

Jag hoppas att det blir så bra som i mitt huvud och jag hoppas verkligen att åtminstone hälften överlever. Nästan alla står på att de är lättodlade och INGEN ska förkultiveras! :) Några av dem är perenner och några inte. Ingen speciellt dyr så det är skönt. Ingen stor förlust om det inte blir som planerat! :)

Nu är det bara att vänta på våren...


Som det kan bli

Upptäckte att min spellista blir en hel dikt om man bara tar titlarna.

Poison, my paper heart
It sounds like a melody
It takes a fool to remain sane
let me be your amour
you're my everything

Help! Rescue me
All the small things
One way or an other
Coffe and TV
I will follow
Leave the day, navigator

It aint me babe, hurricane
When you're gone, rollercoaster
My heart will go on
Should I stay or should I go
Believe

Do you wanne dance
Up around the bend
Boys dont cry, the goonies 'r good enough

Pump it up
Scora nu
Tanz mit deinem gefühl
My babys medicine
I like to move it
Were only in it for the drugs

God natt

You're to real to touch the sky

Dagarna kryper på...

I helgen åkte jag till MALMÖ. Ella och Mimmi mötte mig på stationen i Värnhem. Mimmi lagade sin underbara ärtröra och vi pratade skit och åt ostbågar hela kvällen. Vi vaknade förhållandevis tidigt på lördagen, Ella var tvungen att åka hem, väldigt tråkigt men så är livet! Hoppas han är bättre nu!! Jag och Mimmi shoppade, gick på Prinsessan och Grodan, Väldigt fin film! Annorlunda att gå på en film med mest barn i publiken...kön till toaletten och till godiset var något jag sällan skådat! Och sen tog det ju en stund att komma ut också, eftersom alla skor och vantar ska lokaliseras och tas på. Men filmen var som sagt underbar!

På kvällen kom det lite folk på förfest och sen gick vi på Distortion på Club Deep. Hårdrock är ju inte riktigt min grej, men jag hade väldigt trevligt ändå! Var bara så sjukt trött!! Ella och Mimmi hade dock rätt! Skumpa is the shit! :p Underbart rus och ingen baksmälla...sen antar jag att min "ett glas alkohol, två glas vatten" gjorde stor skillnad också! På söndagen gick Mimmi upp tidigt för att köa. 7 timmar, 5000 människor...för att hjälpa till!!! Tänk om folk kunde vara lika inne inför sportlovsveckan! :p Jag hängde inte med, och det är jag glad för! Mina fötter och mitt huvud hade inte pallat! Istället sov jag, gick en runda i Värnhem och åt falafel! Och sov igen... :p

Mötte sen Mimmi på stationen (Värnhem) för att lämna hennes kort och nycklar och åka hem.

I måndags var en vanlig dag, tisdag likaså förutom att jag lärde mig vika askar igen. Igår var vi på studiebesök på bårhuset. Kom fram till att jag är lite konstig...kände mig hemma där :p Skadad av familjerelationer och min starka tro antar jag! På kvällen jobbade jag, alltid lika trevligt, även om jag var sååå trött. Ikväll när jag kommer hem ska jag sova en eftermiddagsnap. Måste hinna återhämta mig någon gång. I helgen blir det jobb igen!

That´s it. Hoppas mamma och Kent (mfl.) har det bra i Thailand och solar och vilar upp sig lite extra. Jag är i alla fall så avundsjuk så jag vet inte vad!

PoK 

Var kom all snö ifrån?

Mina tankegångar idag:

Vaknar, Peter pussar mig hejdå för han ska skotta hela Moheda innan folk vaknar. Tänker "men det snöade ju knappt igårkväll..." somnar om

Vaknar...seeegt... "Hm, Caspian kommer inte och gosar utan sover fortfarande, märkligt!"

Tittar ut genom fönstret "OJ, våra fotsteg från igår syns inte, tur att Peter skottade uppfarten och trappan igår!"

Efter frukost, dusch och att jag klätt på mig de tre obligatoriska lagren av kläder står jag i hellen och ska gå ut
"Oj, dörren var trög att få upp! Peter skottade ju den igår!! Nej! Massa snö på bilen, hoppas bara ingen is! Tur! Ingen is! Bäst starta bilen ändå medan jag sopar bort snön...oj, går knappt öppna bildörren, han kunde ju skottat lite bredare går!" går runt bilen för att sopa bilen "Ups! Där försvann benen! Vad djupt det var!!" Sätter mig i bilen och backar ut längs uppfarten "NEJ!! Inte fastna här!! Kanske om jag kör framåt lite...nähä...bakåt? Framåt igen? JAG SITTER FAST!! ****! Jaha...och nu?" Öppnar bildörren för att komma ut ur bilen men får använda benen för att putta upp den "Härligt...jaja, bara skotta fram den!" Använder händerna (med vantar) "Så, nu måste det gå! Alla däcken är fria!" Sätter mig i bilen och försöker köra loss men kommer inte långt innan jag sitter fast igen....försöker få bilen att hoppa loss...går inte...försöker få bilen att gunga loss, går nästan men sen är jag fast igen..."***! Får hämta snöskyflen! Vart är den?? Den är nog bakom huset" går dit "*** jag kommer ju att fastna! Snön går ju upp på låren! Jag kommer att vara dyngblöt om jag ens kommer till skolan!! Där är skyflen! Gha! Jag har inte kondition för det här!! Hua, vad tungt det är! Undra hur långt jag måste skotta....kommer aldrig hinna till tåget i tid!!" Får tillslut loss bilen och kommer upp på vägen, vilken är måttligt skottad... Kommer upp i 30 och bilen börjar kränga fram och tillbaka "Ok, får köra snigelfart och inte tänka på tåget! Kanske är tåget inställt och det är ersättningsbuss??" Kommer ut på landsvägen som är lite mer skottad "Oh! Kommer upp i hela 50! Massa trafik! Tur det för annars skulle jag köra för fort och åka i diket med all säkerhet! Hoppas hoppas tåget är inställt och bussen försenad!!" Kommer fram till Alvesta tillsist! "Oj, parkeringen nästan tom, många som stannat hemma idag....kanske jag också skulle ha gjort! Usch, nu går tåget, fem minuter tar det till stationen om jag springer en halkfridag....***, nej, nu ska nån fråga nåt" Svarar att parkeringen är gratis "Usch, vad otrevlig jag säkert lät, skynda skynda, inställt inställt!!!! Inget tåg inne, det har nog kört....kanske hinner med ersättningsbuss om det var inställt... Yes! Människor som åker mitt tåg!!! Yey! Tåget är försenat!!!" Saktar in på perrongen "Måste andas! Nu säger de nåt! Oh! Tåget kommer in nu!! Haha, jag har sånt flyt!!!"

Hoppas dagen fortsätter på samma turliga sätt :)

PoK


Redan ny vecka? :o

Men vad nu? Måndag? Känns som det bara varit en enda lång vardagsvecka... bara söndagen kändes lite helg, då Peter var lite dagen efter och jag hade mensvärk så vi satt nerbäddade under duntäcket i soffan i pyjamas hela dagen, tills jag var tvungen att gå till jobbet... Jag är glad att det bara är var 6.e vecka som jag jobbar en hel helg såhär! Hua...

I lördags var det 30-årsfest i Växjö. Peter blev hämtad av Håkan och de åkte in redan vid fyra för att vara med på middagen innan. Jag gick till jobbet, 21.30 skyndade jag hemåt för att piffa och sen körde jag till Växjö. Kl. tre var vi hemma igen, gissa om jag var trött! Men men, Peter träffar dem så sällan och David ska ju utomlands igen, så lika bra att stanna länge!

Idag har jag sovmorgon, så jag är fortfarande hemma! Skönt att det numera går ett tåg som gör att man kan åka senare. Bara det inte är instält idag, för jag pallar inte få frånvaro! Vill ju spara mina timmar inför våren då jag alldeles säkert kommer att bli förkyld, nu när jag klarat mig så länge :p

I veckan är det projekt som gäller! Sportlovet ska planeras in i det sista... Jag har tagit tyglarna i min grupp, jag som sa att jag inte ville ta något större ansvar eftersom jag har jobbet också... Och nu sitter jag här...ledare för Vaggerydgänget. Inledde med att höja rösten på klasstimmen med ettorna i fredags...pallar inte folk som pratar med varandra när människor försöker berätta viktig information, speciellt inte på en vuxenskola! När jag kommer till skolan idag ska jag ringa skolor och boka möten och jaga Talle, för han är den ända som vet vilken hall vi ska vara i...

På fredag åker jag till MALMÖ! :D Jag, Ella och Mimmi ska leka igen! Längesen! Vi ska troligen gå på bio "prinsessan och grodan" :9 Och på lördag är det party party. Söndag ska vi bara överleva ;)

Skickar en liten tanke till Hanna i Barcelona också! Hoppas du har det super tjejen!

  
 Ofattbart att det är tre år sedan till helgen! Rom <3

PoK


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!