Vargavinter

Jag förstår nu varför drottning Desirée åkte hem till Paris igen efter att ha kommit upp till Sverige för första gången på vintern. Hon kallade det vargarnas land, blev förkyld och åkte hem igen. Min käre sambo fick gå upp 4.30 idag och skotta samhället, skönt att ligga kvar då!! :)

I fredags var vi hos Jennie och Patrik på middag! Jättegott och jättetrevligt! De har flyttat till ett jättefint place! Verkligen dom!

På lördagen hade jag typ migrän på förmiddagen, så när den gått över och Peter skulle åka till Ramkvilla så körde han mig till affären, så jag kunde köpa gott till kvällen och sen gick jag hem i det underbara vädret! Jag kunde ana vår i luften då...tänk så fel man kan ha :p

Kvällen tillbringade jag med att plugga och mysa! På söndagen körde jag till Ramkvilla för vi var bortbjudna till Lina och Jonas. På vägen till Ramkvilla, mitt ute i ingenstans, hade de dock plogat utanför vägen och när jag kom där och höll till höger i en kurva så bestämde sig bilen att inte lyda mig längre utan glida ner i diket! Både jag och bilen klarade sig, men jag var förbannad att jag inte fíck upp den själv utan fick ringa på hjälp... Vill ju klara allt själv, men ibland får man sänka garden och inse sina begränsningar. Peter och Mikael kom efter 40 minuter (de var också mitt ute i skogen, fast åt ett annat håll) och drog upp mig! Jag hann göra lite forskning där jag satt: män som kör förbi stannar framför, går ur bilen och pratar lite med en och tittar hur bilen sitter fast och lägger en komentar om hur vi bör göra, kvinnor kör upp jämnsides och ser frågande ut och jag gör tummen upp, de gör likadant och ler och kör vidare... männen var ensamma i bilarna och kvinnorna hade barn med sig :) Haha, inte ens i en olycka slutar jag forska och observera :p

Väl hos Lina och Jonas fick vi god mat och inspekterade deras hus. Julia hoppade mellan mitt och Peters knän och skulle busa, det busfröet! Johanna hade sin chihuahuavalp med sig, mycket roligt att se katten och den busa! Alla var dock lite spända ifall katten skulle försöka äta upp valpen :p

I måndags började vi med krispsykologi. I tisdags stickade vi och igår hade vi föreläsning och ungdomsstyrelsens rapport och unga, sex och internet. Idag ska jag vara på handbollsträning för tjejer i högstadiet och två fredagar framöver ska jag och Bobo hålla i träningarna :) får se hur det går! Tur att Bobo kan regler och sånt! Han bestämmer och jag leder så går det nog kanon! :p

På fredag ska jag jobba....och lördag och söndag. Ganska skönt faktiskt! Peter ska på fest så han sover hemma, vilket gör mig tryggare!

PoK


Livet leker

I veckan har jag åkt skridskor (gick bra sålänge någon höll i mig), sytt tygkasse (är jättenöjd!!) och lärt mig massage (mmm)

Nu kan ni väl hålla med om att trycket INTE ser ut som en sköldpadda!!! ;)


mmm, massage! Jag och Milad lärde oss massor de tre timmar (!!) vi övade på varandra! Peter är helnöjd att jag nu kan ge lite massage tillbaka :p

Jag har också fått en praktikplats!! :D Är så glad! v. 8 blir det Malmö i fem veckor framåt! :D

PoK


Längtar

Vet inte om det är våren som är i antågande men jag har börjat längta så otroligt mycket! Till många saker! Och det blir bara fler och fler för varje dag som går! Tro inte att jag inte har det fantastiskt just nu, för det har jag, och jag fösöker njuta av varje dag, men jag kan inte hjälpa det! Jag längtar så jag håller på att spricka, och till så många olika saker så att jag nästan går itu!

Helgen har varit lugn! I fredags var jag ensam hemma och hade nostalgikväll med mig själv. Lyssnade på musik och grejade. Igår städade jag undan julen tillsist! Förstår inte varför folk har sånt hysteri att först få upp det tidigt och sen genast ta bort det... Jag drar ut på det in i det sista! Älskar ju julen! Drack glögg så sent som idag! :) Och aldrig att jag slutar fira jul innan jag fyllt år! Är emot traditionerna! Men nu hade jag ju fyllt för en vecka sedan, så det var dags! På kvällen jobbade jag! Är nästan ett moment i vardagen som jag ser fram emot varje gång det närmar sig! Trivs så bra! Har dock bytt bort tisdag för jag ska iväg med skolan till ett behandlingshem och sen ska vi ha textil verkstad :) Vi gör tygväskor och förra gången tryckte vi på tyget vi ska sy av! Jag satt länge och hade kreaktivitetskramp... men så kom jag på det, och då blev det kanon! Gjorde en väderkvarn! Mitt signum! Klasskamraterna och läraren trodde det var en sköldpadda, men de är för det första fastlänningar och sen såg de bilden upp och ned... Men på onsdag ska jag jobba! Mot den tisdagen ska jag jobba en helg i februari. Är helt ok med mig :) Praktiken närmar sig och jag försöker få kontakt med en organisation som kanske kunde ta emot mig, men hon är svårnåelig så jag har mailat henne att jag söker henne, hoppas jag kan prata med henne på måndag och att de tar emot mig!! Hoppas hoppas!!! Vill få det avklarat snart så jag kan vara lugn och prata med jobbet att jag inte kan jobba på fem veckor... De flesta veckorna där jobbar jag bara en dag i veckan men en av mina helger är där, och det är lite svårare att byta bort dem... Så jag vill prata med dem så fort som möjligt!!


Längtar tills man kan vara klädd så här igen!!

Igår kom Peter hem med! Så idag åkte vi till Älmhult och IKEA. Massor med folk!! Blev sax, diskborste och värmeljus :) Vi "slösar" lika mycket pengar som vanligt... Snåla som vi är :p Men då kan man ju åka utomlands och ha mer lyx på andra håll iofs! Så som hus, bilar, motorcyklar, jag kan få en utbildning och samtidigt åka bort när jag har lust! :)

Imorgon är det skola igen...usch... ja, jag hymlar inte med det! Vill ha examen! Och imorgon är det desutom dags att åka skridskor igen... jag är kass på skridskor! Bara står och håller mig i väggen och ber om att få gå ur rinken snarast! I år har jag inte lånat skridskor av någon så kanske finns det inga jag kan ha, eller att jag måste dela med någon...får se hur det blir!

PoK


Nedräkningen har börjat

3 veckor kvar till tre vänner i Malmö
5 veckor kvar till praktiken
20 veckor kvar till seglarveckan
21 veckor kvar till examen

Jag längtar

Rapport från snön

Likt en blödande sten ligger ångesten i magen och spyr... Nu har jag läst ut en bok, börjat på nästa... skrivit ner teorier och försöker fundera ut hur jag ska formulera och rikta mina egna teorier. Ska vara färdigt om fem dagar...haft tre veckor på mig... men jag känner mig själv! På söndag och måndag när tiden flåsar mig i nacken och biter mig i hälarna då kommer miraklen att ske och jag kommer att formulera de mest fantastiska idéer och teorier i mitt PM. Jag kommer att vara irriterad! Jag kommer att morra varnande till stackars sambon. Jag vet det. Han vet det. Katten vet det. Så varför sitter jag här och skriver blogginlägg istället för filar på teorier? För att det spelar ingen roll. Jag kommer ändå kassera de teorierna på söndag och börja om. Huvudsaken är att jag läst böckerna och skrivit ner vad det står i dem så jag har en bas. Det som är ännu värre, värre än stenen i magen, är att jag börjar bli som min syster! Inget ont om dig Lillstrumpa men jag känner ingen med större prestationsångest än dig! Men det är fem dagar kvar. Jag behövde få sitta och göra ingenting! Få lugna ner mig, få släppa spänningshuvudvärken och gå vidare. Börja hoppas igen. Det är enklare när det ljusnar ute, miraklen sker och ens vänner är nära i tanken. En termin kvar sen behöver jag förhoppningsvis aldrig läsa en teoribok igen förutom i yrket...), aldrig skriva en uppsats igen (men brev till föräldrar, rektorer, kommun, privat sektor, föreningar...), aldrig plugga (förutom om det jag beffiner mig i...). Och som jag kommer att sakna det! Faktiskt.

Imorgon är ingen vanlig dag. Det är den 8/1. Två stora personligheter har fötts på den mycket speciella dagen ;)
Person A
Person B

(Person B är jag 2004 den 8/1, klicka på bilden och lägg märke till vad som står på golvet vid huvudänden...HAHA)

Igår blev hallen klar! Jag har städat den idag. Blev precis så underbar som jag tänkt mig! Kanske skulle blivit arkitekt istället som pkanen var från början... just det ja...var det där med sånt som slutar på -ik... matematik och teknik. Inte mina ämnen! Gillar mer sånt som slutar på -vetenskap och -ologi. Psykologi, religionsvetenskap, samhällsvetenskap, sociologi, naturvetenskap och teologi.

Imorgon kommer far (och syster men det får inte jag veta för det är en hemlis så schyy! :p ) om det inte blir oväder... detsamma gäller helgen. Mor, Kent, morföräldrar och svärföräldrar kommer om det inte blir oväder... Hoppas det inte blir oväder! Det räcker med de 30 cm snö vi redan fått! Idag kommer det inte så mycket....man ser nämligen ut. Igår var det bara precis vitt i luften! Peter fick skotta sig in efter jobbet.

PoK


2009

Läste en väns blogg och hon hade en rolig lista! Snor den och gör den till min egna ;)

1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Odlade tomater, var på en proffesionell innebandymatch, var på festival, forsrände, åkte skidor (utför och på längden), vandrade i fjällen, drack vatten direkt ur en bäck, vaknat till ljudet av 10 renar, ridit i fjällen, ätit lunch i en kåta, paddlat kanot fyra dagar i sträck, fastnat i en fors och vikt en kanot på hälften, hållt i en sportlovsvecka, slirat med bilen i halkan medvetet, börjat en fotbollstränarkurs, gjort äventyrspedagogik, upptäckt att jag gillar ekonomi... är säkert något jag glömt... :)

2. Höll du några av dina nyårslöften?
Ja, det var att våga göra nya saker och inte låta rädslan styra! Och av förra frågan att döma så verkar det ha hållit!

3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Japp, en liten hög :p och fler blir det nästa år...

4. Vilka länder besökte du?
Tjeckien och Norge

5. Är det något du saknar år 2009 som du vill ha år 2010?
Mer kontakt med vännerna... Jag måste skärpa mig på den biten!!

6. Vilket datum från år 2009 kommer du alltid att minnas? 
Inget...

7. Vad är det bästa som hänt dig år 2009?
Jag har vågat mer, tagit kontroll över rädslan, kommit ifrån en gammal sorg och återfunnit en kär vän.

8. Största misstaget år 2009? 
Fastna med kanoten på tvären i forsen...

9. Har du varit sjuk eller skadat dig?
Inte mer än vanligt....snarare mindre än vanligt! Peppar peppar!

10. Bästa köpet?
Opel Askona! Den har räddat mig många gånger!

11. Vad spenderade du mest pengar på?
Resan till fjällen!

12. Gjorde någonting dig riktigt glad?
Mycket i år har gjort mig riktigt glad!

13. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2009? 
Wrong-Depeche Mode och I gotta feeling-The black eyed peas

14. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år? 
Mycket gladare

15. Vad önskar du att du gjort mer?
Träffat vännerna

16. Vad önskar du att du gjort mindre?
Tryckt ner mig själv

17. Hur tillbringade du julen?
Hos far, hos mor, här hemma, på jobbet och i Ramkvilla...hur? sätten är lika många som ställena, så jag duckar den frågan!

18. Blev du kär i år?
Många gånger om

19. Favoritprogram på tv?
CSI och Brottskod försvunnen

20. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Jag hatar ingen... längre... tar för mycket energi!

21. Största musikaliska upptäckten?
The E.N.D albumet

22. Något du önskade dig och fick?
En underbar sommar, en underbar semester, en praktikplats och mod.

23. Något du önskade dig men inte fick?
Ska väl vara den där Mini Cooper'n då... :p

24. Årets bästa film? 
Som jag såg eller som gjordes? Såg: Karin Månsdotter, Gjordes: vet faktiskt inte...

25. Vad gjorde du på din födelsedag 2009?  
Minns inte. Jag tror att jag fick gäster hit...

26. De bästa nya människorna du träffade?
För många att nämna, jag skulle bara glömma någon!

27. Hur skulle du beskriva din stil år 2009?
Färgglad och kroppsnära

28. Vad fick dig att må bra?
Peter, Maria och Caspian

29. Vilken kändis var du mest sugen på?
Den franske skådisen som jag inte vet vad han heter ;)

30. Vem saknade du?
Ett par vänner och då och då min familj

31. Favoritmånad?
Januari, Maj, Juni, Augusti

32. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Hösten kunde ha varit lugnare och gladare

GOTT NYTT ÅR ALLESAMMANS!


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!