Den verkliga resan

Torsdag: Vid tolvtiden tog vi tåget ner mot Kastrup. Allt klaffade och vi fick vänta två timmar på incheckning. Better safe than sorry. Flygturen var nog den skakigaste jag upplevt, framför allt landningen, men vi kom fram! Tog en taxi in till Centrum och checkade in på hotell 1. Klockand var redan halv tio på kvällen så vi begav oss ut och tog en varsin Fish and Chips och gick sen och la oss.
Dagen där på tog vi en tidig frukost och begav oss mot slottet och The Royal Mile
 
Dag 3, lördag, tog vi tåget norrut. Vi lämnade in vår stora väska på stationen, kostade hela 7 pund för tre dygn, mycket behändigt! Tåget var varmare än varmast, men efter fyra timmar av skön natur var vi framme i Inverness. Kom ut från stationen och såg att hotellets dörr var brevid. Smidigt! Ett väldigt fint hotell, men servicen var allt annat än bra! 
Inverness castle, nu domstol.        Floden Ness
Dag fyra, söndag, började abrupt: Brandlarmet väckte oss tiiiidigt och vi for upp, slängde på oss kläderna. Påväg ut genom dörren slutade brandlarmet. Vi stannade, tittade på varandra, det började igen, och vi gick ner i lobbyn. Där fick vi veta att någon duschat med öppen badrumsdörr. Så det var bara att knalla tillbaka in på rummet. Skrämmande var dock att vi bara var knappt 10 pers som tagit oss ut ur rummen. Resten stannade uppenbarligen på sina rum. Skrämmande! Tänk om det varit på riktigt! 
Sen tog vi och shoppade lite, åt lunch och gick till busstationen för att åka med vår guidade tur. Stod på biljetten att vi bara skulle stiga på bussen. Jag kände att nåt inte stämde, gick in på busstation och mycket riktigt skulle vi checka in där. Tur det för "biljetten" vi fått från Scotish tours var inte den faktiska biljetten, hon hade aldrig sett det förr... men efter ett lång telefonsamtal och sökande på Peters namn hittade hon det och vi fick följa med :) Phju! Busschaffören var en härlig man men underbar dialekt. Vi förstod var tionde ord han sa, men trevligt var det! Med båt tog vi oss över Loch Ness (den enda skymt vi fick av Nessie är den på bilden) och stannade till på en ruin av ett viktigt slott/fort som var väldigt fint! 
På måndagen tog vi tåget till Edinburgh. Då regnade det och var kallt, och bara för det hade de ACn på för fullt...på kallt. På stationen i Inverness hade barn målat teckningar av livet i Inverness som de förstorat upp, och vi insåg att samtliga himlar var gråa, eller hade gråa moln och regn. Utom två som hade grön respektive röd himmel!
 
Vi checkade in i New Town på ett hotell som visade sig vara en Club för minnet av skotska militären under "The great war". Det var massa korridorer hit och dit, trappor och rum man inte fick vistas i om man inte var medlem, och för att vara medlem måste du ha fyllt 60 år... På frukosten blev man visad till ett bord, fick en meny att välja på och sen fick kaffe/te och toast serverat vid bordet. Man var tvungen att vara "smart" klädd och inte ha jeans. Skulle vi ätit lunch eller middag där var skulle man ha slips och kavaj, så det hoppade vi. Väldigt mysko ställe! Märklig energi också...Men receptionisten var supergullig och vägde upp allt! 
 
På tisdagen var vi på ett havsakvarium utanför Edinburgh, i North Queensferry. Jättefin liten by med all pittoresk charm man kan önska! Akvariet hade nordeuropas längsta underhavstunnel, men en skrikande, springande skolklass tog undan lite av charmen, så vi gick den två gånger :)
 
Sista dagen :onsdag: shoppade vi! På kvällen skulle Peter raka sig och råkade skära sig i läppen så det var blodstänk lite överallt i badrummet. Han sa att jag fick gå och äta middag själv, men jag vägrade ge upp så lätt! Sprang ner till den söta receptionisten och googlade samtidigt i trappen vad plåster heter på engelska. Just det! Plaster! De hade inga men hon visste en affär som fortfarande var öppen, så sprang dit och fick hjälp i affären. Kom tillbaka till hotellet och Peter fick sitt plåster på läppen. 
 
Igår åkte vi så hem. Tog buss till flygplatsen, och var tidiga som vanligt! Väl i Sverige på tåget sken kvällssolen vackert (det var varmare i södra Sverige än i Skottland) och sjöar och skog passerade utanför fönstret, Vi var tre par som kommit hem från Kastrup och ett barn som skrikit i över en timme hade tystnat. Ett par i 60-70 års åldern startade sin mobiltelefon och spelade ABBAs Hasta Manana för oss i vagnen. Gemensamt kände vi nog samma känsla: Gud vad skönt att vara hemma igen!
Tack för att du tar dig tid
att kommentera mitt inlägg :)


Anonym

En stark resa helt klart! Fin reseskildring och bra bilder. Vi hörs! Kramar Pappa

2013-05-31 | 15:13:25
Anne

Härlig resa! Får nog ge mig iväg åt det hållet på resa en dag. Det kanske är varmare i juli...Kul att se lite bilder och det verkar inte bara grått där :)
Kramar mamma

2013-06-02 | 17:53:18
»
»
»

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!