Polen

Peter, Håkan och jag tog bilen till Karlskrona, trängdes med en massa människor i en timme, väntade på rummen en timme, åt middag (i alla fall jag, grabbarna pratade så mycket att de fortfarande åt förrätt när jag gick in på efterrätten, mmm, mat!), shoppade, förfestade, festade, dansade, sjöng, gick och la oss, åt frukost, tittade på Polen från däck, sov, följde grabbarna till relaxavdelningen, gick och la mig igen, shoppade, åt, snackade, gick i land. Japp, vi har kryssat! :)

Julklapp som ger mer

Nu inför jul vill jag åter igen tipsa om de ultimata julklapparna för dem som redan har allt/inte önskar sig nåt/som vill göra världen till en bättre plats.
 
Länken!!
 
Kenya: Barn i ett läger
Att vara frisk, få gå i skolan, ha rätt till sjukvård, ha tak över huvudet, skolmaterial och mat är inte en självklarhet. UNICEF hjälper där det behövs, de kämpar för varenda unge! Bilden är från UNICEFs hemsida, där har de en speciell sida med inlägg och bilder man kan använda på sin blogg för att sprida budskap. Just nu kampanjar de mot socialt utanförskap. 
 

"Vi kanske inte kan förändra världen idag, men allt stort börjar med något litet. Du kan göra större skillnad än du tror." från hemsidan


Kopiera och kommentera

 

Kopiera nedanstående, lägg in det i kommentarsfältet och fyll i dem. Så får jag veta lite om din dag!:)

DAGENS KLÄDSEL:
DAGENS FRISYR:

DAGENS LÅT:
DAGENS PLANER:


DAGENS SAKNAD:
DAGENS DUMMASTE:


DAGENS MISSLYCKANDE:
DAGENS DROG:


DAGENS KÖP:
DAGENS GODIS:


DAGENS HUMÖR:
DAGENS CITAT:


DAGENS ROLIGASTE:

DAGENS VILL HA:

 

-----------------------------------------------------------

DAGENS KLÄDSEL: Blommig klänning och svart kofta
DAGENS FRISYR: Utsläppt

DAGENS LÅT: Annies song: John Denver
DAGENS PLANER: Veckohandling med mannen.


DAGENS SAKNAD: Samma som alla dar <3
DAGENS DUMMASTE: Glömde öppna till hönsen när jag åkte till jobbet. Tur jag kom hem snart igen


DAGENS MISSLYCKANDE: Tappade en låda nytt bröd mitt bland en massa kunder...men ingen att fästa sig vid. Shit happens.
DAGENS DROG: Kaffe och kärlek


DAGENS KÖP: Inget än, -30kr på kontot :p
DAGENS GODIS: Blåbärspaj


DAGENS HUMÖR: Glatt
DAGENS CITAT: "Vart har brödet tagit vägen?"


DAGENS ROLIGASTE: Händer nog när Peter kommit hem

DAGENS VILL HA: Juldekorationer!!!

 


Ny design!

Japp, nu är det precis två månader kvar till julafton så nu var det dags för en julig design. Försökte göra en själv, blev inte nöjd och hittade den här som jag har nu! Designen kommer från www.tescho.se 
 
Hoppas ni gillar det, det gör jag :)

Vad är väl ett julbord på slottet...

Jag frossar i jul just nu! Jag har gått som i ide i snart ett år, men nu kommer min favorittid på året! Förbannade häromdagen att jag fyller år två veckor efter jul och inte före, för då skulle jag kunna önska presentkort till diverse julgrejer, men kanske tur att jag fyller efter ändå. Förra året var jag jättesugen på att gå på julbord på slottet: Teleborgs slott... Då tyckte Peter att det var roligare om vi gick en grupp, och i avsaknad på grupp gick vi inte. I år SKA jag dit! Förstår inte varför vi inte kan boka ett bord för två? Har i alla fall frågat på fb om nån vill med, frågar här med: Någon som vill komma till Växjö och äta julbord med mig och Peter i vad jag anser är det häftigaste slottet i Sverige. Kolla in hemsidan och hör av dig!
bilden kommer från hemsidan jag länkade till ovan.

PoK

Ledig onsdag

Den här veckan jobbar jag bara på mitt vanliga jobb, utom igår när jag var på extrajobbet med. Så idag ska det tvättas, gå promenad, rädda det som räddas kan på gamla datorn, och strosa runt i nattlinne och känna mig sunkig och bara mysa... Kanske borde damma med fr jag nyser så hemskt mycket!
 
PoK

Privatlivet ligger i ide

Ja, just den här helgen känns det som att privatlivet ligger i ide. Peter är hos sina föräldrar och jag jobbar. Inte nu då, har ledigt nu på förmiddagen en stund... Slipper tack och lov ha sovande jour i natt. Då kommer jag vara lite piggare på mitt andra jobb imorgon. Tänkte nog jag ska tvätta och pyssla nu innan jobbet...borde väl städa, men tar det senare i veckan, när jag inte kommer jobba så mycket. 
 
PoK

skitdag

Idag är inte min dag. Ringer vc för hjälp,blir kränkt och missförstådd och hänvisad att boka tid till kk. Tack så jävla mycket för hjälpen! På tal om kränkandet:vart anmäler man det? Hennes chef? Sen är jag så upprörd och ledsen så jag kör förfort. Poliskontroll=böter. Jaja,bättre det än förlora körkortet eller köra ihjäl sig. Nu är jag på jobb två(ja,jag bloggar på jobbet,men var det eller glo på en vägg...) och här märkrr personalen att jag är nere och muntrar upå mig. Underbara människor!
ch åersonalen

luggig tjej

 

så jävla bra

Ursäkta svordomen men jag har det så jäkla bra som hustru till Peter! Han är min klippa!

Onsdag=helg

Äntligen en ledig onsdag igen! Sen ska jag jobba till nästa onsdag. En av cheferna ringde och frågade om jag kunde jobba i helgen (vilket jag redan lovat, så svårt att säga nej) så jag får revidera förra inlägget och ta till baka att jag kommer jobba 33 timmar den här veckan. Jag kommer att ha jobbat 58,5 timmar allt som allt när söndagsnatten kommer. Men jag hade ju inget planerat i helgen och som mamma säger, pengarna trillar ju in... Vet inte hur mycket jag tjänar än bara... De säger att det är bra. Jag är nöjd om jag får betalt! Om det dessutom är bra betalt är ingen gladare än jag :)
 
Vi har blivit bjudna på halloweenfest. Jag och Peter tänkte båda på varsitt håll att det nog är bäst om vi tar in på hotell, då kan vi gå dit och sova när vi blir trötta (vi gamlingar) Haha. Men nu har vi genast börjat fundera kring hur vi ska vara utklädda. Jag såg genast en möjlighet i att pyssla...och saknade ögonblickligen en symaskin. Åh, vad mycket enklare det hade varit! Men nu har jag hittat en lösning! Så fort Peter kommer hem ska vi in till Växjö och handla och kolla om grejer till utstyrseln.
 
Om en och en halv vecka är det Polen med bästa Maria och Håkan! Yey!! Hoppas det inte blir 21 knop som när jag och mamma kryssade... var väl gungit!
 
PoK

Älgjakt

I helgen var det älgjakt i Ramkvilla för hela slanten. Bästa pappa var på besök, mycket trevligt! 
 
Framför mig ligger ännu en arbetsvecka. Ska jobba 82 procent av en heltid. Känns ju helt ok! Även om jag just idag verkligen inte känner för att jobba 13 timmar... men å andra sidan är det ju bara 30 timmar kvar sen. Usch, låter som att jag inte gillar mina jobb, det gör jag! De utmanar och utvecklar mig, men jag saknar vissa hemmakvällar med min man. Men det gör ju bara att jag vet hur jag vill jobba i ett framtida jobb. om jag får välja vill säga...
 
Nähä, nu är det dags att klä om och ta ut Ziva så hon klarar sig tills Peter kommer hem. Sen off to work!

Usch, solen skiner

Var precis ute på promenad med Ziva... Solen sken, fåglarna kvittrade, allt var fruset, och det kändes som tidig vår... usch vad jobbigt den där vårkänslan var! Vill verkligen ha vinter nu! Höst och vinter! Regn, rusk och sen snö med sol. Snart ska jag i vilket fall jobba 26 timmar, så då slipper jag ju solen! Tack och lov!!
 
PoK

"Nu skrev du Salami"

Peter hade jour i helgen så det blev "vara hemma och mysa helg". På söndagen tod jag dock en av alla våra bilar och begav mig till Öland för namngivning för Nora! Blev mycket bebisgos! Har en sån snäll bonussyster som kommer och räcker över henne titt som tätt :) Var lite självisk med, kunde ju räckt henne vidare, men nej. Jag njöt av stunden!
 
Söndag kväll for Peter till föräldrarna för att jaga älg... Så igår efter jobbet åkte jag och Ziva dit också och sov över. Väcktes 06.45 av Ziva som var ledsen över att inte ha fått följa med på jakten och ville få upp mig illa kvikt så vi kanske hann med. :p Men hon fick snällt gå och lägga sig igen!
 
Nä, nu ska jag se Torka aldrig tårar på play och kanske somna en stund. Avbokade dagens träning för att jag är för trött. Bättre jag tar en lagom snabb promenad ikväll istället.
 
PoK
 
Ps. jag vet att ni är många som läser, men få som kommentera. Skriv hej eller nåt någon gång, vore trevligt! Ds.

Jag målar en tavla

Har jobbat med en tavla lääänge nu... ibland avskyr jag den, och vill bara måla den vit och börja om med något helt annat. Men i bland som idag, tycker jag verkligen om den! Det är ännu ett självporträtt. Är aldrig tänkt att bli det, men blir så ibland ändå. Iofs är ju alla tavlor en spegling av konstnären. Man målar ju utifrån sig själv. En beställning blir aldrig bra. Mamma fick i uppgift att måla en tavla åt oss för länge sen. (Kommer du ihåg det?) men förstår att den inte blir klar. Att måla något bestämt är tråkigt. Tavlan måste oftast bestämma själv vad den vill bli. Man kan ha en bild, i alla fall jag, men det blir liksom inte som man planerat. Slutresultatet blir helt annat, får ett eget liv och bestämmer själv, jag blir bara en marionett som gör precis som tavlan bestämmer. Kanske lägger jag upp en bild på den såsmåning om, när den är klar...2025 :)
Stationära datorn har kraschat så blir inte så mycket bilder överhuvudtaget just nu... får se om jag kan få liv i den... Peters företag ligger ju på den, så måste få den att funka en liten stund för att kunna flytta allt viktigt.

PoK

Två månader, två veckor och fem dagar kvar

Dvs precis 80 dagar kvar till julafton... :D 58 dagar tills första advent. Lovely

Julmust

I onsdags var jag och handlade, och julmusten hade börjat säljas! UNDERBART! Äntligen! Ljuvliga dryck, vad jag längtat! Njöt av varenda droppe...hade ju precis varit och tränat en timme, så det var jag värd ;)

Gårdagen borde vara varje dag

Först jobbade jag, sen jobbade jag på ett annat jobb, sen åkte jag hem, städade hönshuset och somnade i soffan. Vaknade av att Peter dukade bordet. Maten var klar, bara att sätta sig upp och njuta av middagen. Underbara man!
 
Idag har jag ägnat mig åt pyssel och plockat lite inne. Ska snart åka och jobba lite igen. Bara ett jobb idag, tack och lov! Är såå trött, dumma sjukdom/mediciner! Men var ju tvungen att jobba eftermiddag idag istället för förmiddag, då jag är piggare. Värsta tiden på dagen är verkligen 12-16. Då är det riktigt trögt! Kanske skulle flytta hormonerna till kvällen? Får fråga läkaren, om det gör någon skillnad. Vore ju bättre att vara trött på natten istället för dagen. Har iofs bara en och en halv månad kvar... sen om vi har riktig tur blir det starkare hormoner...då lär jag väl sova för jämnan? Då är det i alla fall mot ett mål, med tydligt schema...åh, tänk om de kunde ringa och säga att vår tur har kommit! Att alla framför i kön inte behöver stå i kö mer.
 
PoK

Skördefest och Sliten

Inte nog med att jag jobbar mer än jag verkar orka just nu när jag tar hormonerna, jag var på Ölands skördefest i helgen med! Middag hos mamma, fika hos mormor, konstnatt, majslabyrint, alvaret med pappa, biltur med J och C, babygos med Nora, tittat på när Mia bakat, ölat med Maria, Anders, Katarina och Kristian.
 
Nähä, nu hinner jag inte skriva mer, jag ska till ett nytt jobb...haha

Skördefest och Sliten

Inte nog med att jag jobbar mer än jag verkar orka just nu när jag tar hormonerna, jag var på Ölands skördefest i helgen med! Middag hos mamma, fika hos mormor, konstnatt, majslabyrint, alvaret med pappa, biltur med J och C, babygos med Nora, tittat på när Mia bakat, ölat med Maria, Anders, Katarina och Kristian.
 
Nähä, nu hinner jag inte skriva mer, jag ska till ett nytt jobb...haha

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!