Julstök inför advent

Idag har jag varit ledig hela dagen så jag har julstökat för fullt! Gardiner har kommit upp, dukar fram, jag har bakat pepparkakor och pepparkakshus och gjort 4 sorters julgodis. Skulle ha bakat lussebullar men glömde köpa jäst igår, orkade inte åka till affären idag. Så jag tänkte köpa det imorgon och baka om jag känner för det! Börjar ju först vid 15:00 och jobbar bara 5 timmar.
 
 
Snöade lite igår och idag har en och annan flinga singlat ned. UNDERBART!

Bra helg ändå

I fredags vaknade jag på jobbet. Åkte efter två timmar där direkt till stan för att möta upp Peter och hans föräldrar. Vi delade upp oss och köpte julklappar. Mycket trevligt! Vi sov över sen i Ramkvilla och jag skulle, skulle inte och sen till sist skulle jobba i alla fall. Jobbade i 6,5 timmar, sen fick det vara nog. Igår var vi på nyöppnade IKEA i Älmhult. Sveriges största. Hade känts häftigare om de löst restaurangen på ett smidigare sätt och Parkeringen varit bättre planerad. Men men, man kan väl inte få allt. Vi fyndade lite LEDlampor, ljus och en barngrind.
PoK

Sorg

Jag har en tråkig nyhet! Nanna har dött! Dog i sjukdom. Tyckt att hon sett hängig ut på sistone men tänkt att det nog bara var ålder. Tappat hår har hon gjort med! Idag insåg jag att hon fått parasiter... Kryper på hela mig nu och näsan rinner som en kran. Kvalster tror jag. Äckligt var det i alla fall. Så beslutet var tufft men kom snabbt. Efter 26 år måste vi skiljas åt, Nanna och jag. Hon har tröstat mig, älskat mig, delat glädje och sorg och ständigt varit mig trogen, till och med när jag gav henne till min syster, men sen tog henne tillbaka. Nu ligger hon i soptunnan...och jag tycker mig känna att det kryper på mig. Vila i frid Nanna!
 
 

En vecka från första advent (snart)

Saknar julen lika mycket som jag saknar min man just nu. Jag jobbar heldagar/kvällar och inatt ska jag jobba natt. Vi har inte sagt annat än godnatt sedan i måndags. Men imorgon slutar jag 9.00 och då ska vi träffas i Växjö med svärföräldrarna. 
PoK

Jag behöver skratta


Andra helgen av fyra

Så var det äntligen måndag! Ledig! Jobbat helg 2 av 4 i rad. I lördags var jag ledig och vi grejade i trädgården bl.a.
 
GeKås är inbokat med tillsammans med Camilla så det blir hälften så dyr bensin och trevligt sällskap! Köpa julklappar? Nej, men julpynt! :D
 
Tänkte tvätta fönstren idag och hänga upp några julgardiner, annars kommer jag aldrig hinna det inför första advent.
 
PoK

Work work

Hinner ju inte skriva så mycket som jag önskar längre, men kanske bättre jag skriver när det faktiskt hänt nåt kul ;)
 
Nu är jag uppbokad december med, fram till jul. Mycket timmar blir det :D Trivs bättre och bättre också!
 
Men ska alla resor nästa år bli av så gäller det ju att jobba på! Iofs, Skottland har vi ju all budget till, efter de underbara bröllopsgåvorna, men Väst Sahara ska ju tjänas ihop! Och så ska jag ju leva och stötta min och Peters gemensamma ekonomi med. O:-)
 
PoK

Dagens uttryck


Jag vill fortsätta drömma

I helgen var vi i Ramkvilla (fre-lör) och Ulrika med familj kom dit. Underbara ungar!! Mitt knä var inte tomt en minut, såfort en lämnade kom den andra. Lördag kväll åkte vi hem och på söndagen jobbade jag! Idag är jag ledig! En måndag!! Känns väldigt ovanligt! Ska gå ner till heltid nu i tre veckor. Har ju en underbar chef i Årstad som godkänner ledighet pga annat jobb! Tre vikarier fick han ta in för att täcka min rad. X)
 
Det blir inte Huseby julmarknad idag. Kostar 80 spänn att gå in, köper hellre en tomte för det ;)
 
Har börjat sakna folk så förfärligt! Förstår inte varför... Mina systrar...Maria...barnen...Rtb...Camilla...Hanna... you name it, I'm missing it!
 
Nähä, om man skulle ta och sköta om huset lite idag...tvätt och kylskåp m.m. 
 
PoK

Kärlek vid första vibrationen från radion

Underbar låt av underbar (verkar hon i alla fall) tjej! När jag hörde den första gången trodde jag hon läst min dagbok eller nåt och skrivit låten efter det:
PoK

Fredag kort och gott

Caspian väckte mig, Ziva tog vid...nu har jag ätit frukost och kollat om Veolia skrivit...De har skrivit att de skickat mailet till rätt avdelning, men sen är det tyst.
 
Gerds fötter har börjat bli bättre. För oinsatta så har hennes fötter torkat ihop. Trodde först det var parasiter, men nej, bara upptorkade. Men nu har vi varit ute varje kväll och tvättat och smörjt in hennes fötter och det börjar ge resultat! Både på så sätt att fötterna blir bättre och att hon låter sig behandlas utan att klaga så hemskt. Nu kan jag gå ut själv, ta henne under armen och sköta om hennes fötter. Hur många hönsägare gör så tro? ;)
 
Ikväll ska vi åka till Ramkvilla. Mys! Sen hem lördag kväll och jobba hela söndagen. Sen väntar tre veckor heltid :D Mitt andra jobb kämpar med att hitta en vikarie till mig på mitt "riktiga" jobb. Hoppas de hittar nån. Annars blir det 150%, funkar en vecka, men tre? Tror inte det! 
 
Längtar tills jul ;)

Jul på gång! :D

Ja, då var julbord på slottet bokat! 7 personer blir vi! Härligt! Underbart! På måndag tänkte jag besöka huseby julmarknad med! Mysigt! Trevligt!
 
 

Kollage

Vågade trycka på en knapp jag funderat mycket över, och en helt ny värld öppnade sig! Fantastiskt ju! Vad man kan vinna på att våga!!
 

Tv från förr

Sånt här görs bara inte nuför tiden! Tråkigt kan jag tycka :p

Brev till Veolia Transport

Såhär skrev jag i mail idag till Veolia transport:
-
Hej!
 
Jag var en av alla som åkte med Öresundståget mellan Malmö och Alvesta igår (söndag 4/11) kl. 13.42 (från Triangeln). 
Det var trångt. Väldigt trångt. I Hässleholm brukar det bakre tåg-setet lämnas på stationen och bara det främre fortsätter, så även denna gång. Utöver de som var i "fel" vagn skulle även en stor grupp människor från perrongen på. Personalen jobbade stenhårt för att alla skulle komma med, vi stod så tätt att man inte kunde vända sig utan att påverka flera människor runt omkring. Det satt folk på toaletten för att det fanns ingen annan plats. Luften kändes syrefattigt och det blev självklart mycket varmt. Personalen på tåget meddelade att de ringt ledningen för att få ha kvar vagnsetet som skulle lämnas, men att ledningen nekat till detta. Varför? Skulle det användas till något annat? Eller är det bara underhållande att tränga ihop folk så att folk får panik, barn skriker högt och för varje stopp så måste folk klättra över varandra för att komma på och ur tåget? Vad hade hänt om det börjat brinna? Om det hänt en olycka? Om någon blivit sjuk? Jag stod i vagnen för barnvagnar, där valde folk att stå upp istället för att sitta så att det skulle finnas plats att andas, föräldrar fällde ihop barnvagnarna för att lämna plats. Vi försökte alla hålla god stämning och ta så lite plats som möjligt, men det känns ju löjligt att man i Sverige 2012 ska behöva stå i en och en halv timme (en del längre) för att en vagn ska stå kvar i Hässleholm. Ja, det var sportlovslut, det var söndag, men då kanske man inom kollektivtrafiken kan räkna ut det? Länstrafiken sätter ju in fler bussar.
 
All heder åt er personal på tåget som gjorde allt de kunde, men de som tog beslut om att inte sätta in fler vagnar... en besvikelse!
 
Hälsningar
Jessica Haraldsson
.
.
Väntar spänt på en kommentar, men är egentligen mer intresserad av att någon ska få det hett om öronen!

Ollecitat

Olle Ljungström i Så Mycket Bättre på tv4 om vapen, ca 35 min in i programmet:
"...Men vad fan ska man släppa loss i Amerika? De kan ju inte hantera hamburgare utan att missbruka det liksom"

Hahaha

Teaterioliopp

Malmötrippen började ju bra. Stressade upp Peter något otroligt för att jag absolut skulle med det billigaste tåget. Väl där (3 min innan det gick) går det inte köpa biljett till det tåget. Så tji fick jag, där fick jag se det komma in och lämna utan mig. Väl i Malmö gick det sen rinnande bra. 
Blev ingen helkroppsbild. Tyvärr skymmer luggen lite av ormarna både i håret och på masken. Jag är Medusa för den som undrar.
 
Dagen efter gick jag och Maria en lång promenad sen bakis hängde jag med henne, Anders och Eisa.
När tåget gick från Triangeln var det fullt. På centralen blev det fullare. I Hässleholm beklagade personalen att de skulle vara tvungna att koppla av ett vagnset för Veolia gick inte med på att låta det följa med. Så de som var i det vagnsetet fick komma över till vårt fulla, plus de ca 50 pers som stod på perongen. Personalen bad oss stå nämre varandra och att vi helt enkelt fick lida... Några gick in på toaletten för att folk skulle kunna flytta runt lite, några valde att stå istället för att sitta, för då fick vi in någon till...absurbt. Veolia för fan! Skärp er! En eloge till personalen som kämpade tappert för att hålla stämningen på topp, men kontoret som beslöt att ett vagnset skulle vara kvar... vad är det med er??
 
Nu är jag iaf hemma och fått veta att jag bara kommer jobba 4 timmar idag. Imorgon väntar ett 26timmars pass, så det känns skönt med lite vila (Jag som haft det så jobbigt och bott på hotell och grejer) ;)
 
PoK

Snart påväg

Om en halvtimme kör Peter mig till tåget. HÄR ska jag bo inatt! ;)

Fredagsmys och halloförberedelser

Vi ser doobidoo och dricker vin. Jag har bokat hotell och grejat med min packning och sytt min peruk inför morgondagen. Ska bli spännande att ta in på hotell själv. Det enda som oroar mig lite är när jag ska gå själv från festen till hotellet. Skulle ju kunna ta taxi men hotellet ligger bara två kvarter från festen, så känns ju lite overkill. Får väl se hur det känns då på kvällen. Har jag gått själv genom stan kl 4 på morgonen så ska jag väl kunna gå två kvarter, men varför utmana ödet? Kanske kan någon gå med mig dit. Vi får se... PoK

Alla helgons dag

Undrade nyss varför kyrkan ringde i klockorna såhär på morgonen och kom på att det ju är alla helgons dag! Undrar om det är gudstjänst ikväll? För isf skulle jag ju ha tid att gå... Var på tok förlänge sen jag var i kyrkan, behöver lite förlåtelse... Jag vet att jag f¨år det utan kyrkgång om jag ångrar mig, men skönt med en ritual som renar!
 
Igår var jag ledig igen. Skönt! Städade hönshuset som brukligt på onsdagar och städade människohuset! :) Hönsen har fått värme och lampa i hönshuset nu. Inte varmt direkt, men plusgrader. 
 
Igår hände en lite märklig grej med... Lämnade Tvrummet, Ziva var där och tittade på Oprah, på kanal 3. Gick ut en kort sväng, inne i huset igen efter 10 minuter. Då tittar Ziva på kanal 5 och DeGeneres show. Hur bytte hon kanal?? Tvdosan låg mitt på bordet.... Mycket spännande!
 
Nä, nu ska jag dra till jobb 1 av 2 för dagen!
 
PoK

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!