Sommarfjäll

Sikken resa!! Wow! (nu när man ser tillbaka) :) När man hade knappt en mil kvar och knäna kändes som att de skulle vara obrukbara och ryggsäcken vägde ett ton på ens blåa axlar så kändes det inte så kul...

Men vi börjar från början!

Dag 1

Vi tog bussen upp mot Idre, sen två mil till...mot Norge till. Typ alla sov hela vägen upp :) vi åkte ju "redan" 4.30 på måndagen.

Väl framme vid Grövelsjön var det dags att ta på sig packningen och börja gå ca 7 km för att slå läger för första natten.


Fin utsikt hade vi och resan började bra som ni ser på mig :)

Niklas var den förste att våga smaka vattnet vi skulle leva av! Otroligt gott att dricka direkt ur bäcken! Känns väldigt back to basic och smakar frihet!

Här har jag och Emma slagit läger och börjat med kaffet.

Dagen efter försov vi oss och började raskt promenera iväg! Vi fick veta att vi senare på kvällen skulle bestiga det här fjället. Det kändes väldigt långt bort...

...och vi gick och vi gick och försökte njuta av utsikten mellan stånkandena...

...vi tog en paus och åt lite blåbär...

...vi korsade bäckar...just vid den här stannade vi och åt lunch :)

Snack of the day var fisk á la Edin

Jag passade på att njuta lite av tillvaron

...och så började vi äntligen ana fjället vi skulle bo bredvid!

Efter att tälten blivit resta och vi fått i oss lite snabba kolhydrater så började vi vår färd mot toppen...kan ni se våra tält? Till höger om sjön.

Väl uppe började alla kontakta nära och kära!

En glad fjällklättrare

Sju glada fjällklättrare

Dag tre nådde vi Norge. Vilken besvikelse! Ett litet fjuttigt staket...ingen stor neonskylt som blinkade "velkommen" ingen olja som sprutade, inte glada hurtiga norrmän, inget guld och inga fjordar... :p

Sen var det brant ner, våffelstugan vi suktat efter i två dagar var stängd och sen var det brant upp...

Men utsikten var ju vacker :) husen vid sjökanten åt vi lunch vid

Så slog vi läger, jag strejkade att fjällklättra igen pga mina förstörda knän så jag höll mig i sovsäcken resten av dagen och på morgonen vaknade jag att ett konstigt grymtande...det var renar :) PRECIS utanför tältet. Sa till Emma att vara tyst så de inte snubblade över tältet i panik och vi förde oväsen helt plötsligt...fick några bilder på dem i alla fall:) Sen packade vi ihop och gick de sista 7 km över till Sverige där Micke väntade med bussen (han gick i förväg)

Vi åt pizza...mmmm pizza har aldrig varit så god! Sen bodde vi in oss i en stuga på Idre fjäll, bastade, duschade och sen var det dags att rida. Jag trodde ju att det skulle vara små islänningar, men inte då! Shit vad nervös jag blev. Östen som var vår guide granskade mig noggrant och sa att jag skulle ha Sunny, hästen ovan :) Han sa att hon var vacker och jag kom att tänka på lustans lakejers låt "även vackra djur gör fula saker" hrm... Men roligt hade vi! När jag och Sunny började lita på varandra så gick det hur fint som helst! Travade lite och hade trevligt. Fick se ett gammalt björnide och så grillade vi.

Östen som grillar.

Här är det sju nervösa, livrädda blivade fritidsledare som strax ska till att forsränna. Jag satt fram...Men OJ vad roligt det var!!! Vi hade skitskoj och guiderna var kanon! De blev dock besvikna halvvägs att vi aldrig trillade ur så de tog och knuffade i oss...hahaha! Det hela avslutades med att vi åt god kycklinggryta i en jättekåta. Sen åkte vi hemåt!

Tack klassen och speciellt Micke som gjorde resan så minnesvärd!!!

PoK


Skolan igång

Igår drog det igång med fadderindelning och presentation. Idag lekte vi med de nya ettorna hela dagen. :) Vi hade namnlek (såklart) personbingo, stafett och skattjakt :)

Några av sakerna de skulle hitta:

* En el-sladd

* Ett par skidor

* En jultomte

* Mikael Rickfors-skiva

* Vante

* Ett buss/tåg kort

* Spegel

* Ett Krösatåg

* Lampa

* En affisch på en kändis

* En räkning

* En del av Berlinmuren
* Paraply

* Braveheartfilmen                     
* En kanot

* Ett porträtt av en lärare på fritidsledarlinjen

Endast tre saker kunde ingen grupp fixa: Berlinmuren, ett krösatåg och Mikael Rickfors-skiva

Sjukt bra jobbat!!! De slet som djur! Min grupp kom på en hedersvärd 5:e plats....även om de inte kunde namnet på sin fadder...dvs jag!!! Morr....här har man ringt dem innan skolstart och varit snäll å fikat med dem och kramat dem inför klassen på rektorns order och allt! OCH SÅ MINNS DE INTE VAD JAG HETER!!!! Får helt enkelt göra bort mig rejält. Snygg är jag ju redan :p Hur ska de annars kunna komma ihåg mig?

Nu är det skön helg! På måndag kl 4.30 går bussen till fjällen och jag ska vandra i fem dagar...sen rida och forsränna...be för mitt liv på fredag är ni snälla!! :)

PoK


Slut på vilan


Nu är det dags att renovera i hallen :)

Och vet ni vad?? Jag har fått tomater :D

Mmmmmmmmm

PoK

Prag


Kyrkan vi alltid kom till när vi gick vilse!

Nationalmuseet som låg på vägen hem

Kontrasternas stad

Två glada turister. Hela resan gick bra förutom att jag höll på att bli kidnappad på flygplatsen :) Men det är en annan historia :p

Dansande tornet

Ett mindre modernt torn men lika häftigt för det :) Klockan på andra sidan är cool då den visar astro och allt möjligt

Klockan...nån som kan avläsa den??

Glad turist. Vi härmade japanerna i bakgrunden :p

Inte visste jag att Kosta Boda låg i Prag :o

På en restaurang fick vi ett eget rum att äta i :) Aldrig varit så uppassade! Vi skulle ha ätit vår sista middag där istället för stället där jag rök ihop med servitören!

Fin utsikt från slottet

Entren till Slottet...Jag diggar statyn till höger :) Baseballträ???

Någon hade varit rolig på Karlsbron (eller var det tidens gång?) och brytit av ett finger på Jesusstatyn så denne pekade finger mot himlen...

Kafkastaty...den till vänster alltså...han till höger vet jag inte :p

Slottet på håll...det är vad jag kallar ett slott

Någon som vet vad den här klockan visar? Den från 0-5...

Världens underbaraste

PoK

Sommarfest


Tänk så mysigt vårt lilla trädäck kunde bli

Peter latade sig medan David eldade i tunnan

Det grillades flitigt

Vi var lite internationella med tyskar på besök...jag upptäckte snart att engelskan blir bara bättre av lite alkohol :)

Vi badade också :) 40 grader kom den upp i men då blev det för varmt och lilla Jessica fick gå ur och kyla ner sig. 10 personer är vad som går i om man sitter i en hög! :)

Trevligt var det! Tack kära gäster!

PoK

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!