Brev till Veolia Transport

Såhär skrev jag i mail idag till Veolia transport:
-
Hej!
 
Jag var en av alla som åkte med Öresundståget mellan Malmö och Alvesta igår (söndag 4/11) kl. 13.42 (från Triangeln). 
Det var trångt. Väldigt trångt. I Hässleholm brukar det bakre tåg-setet lämnas på stationen och bara det främre fortsätter, så även denna gång. Utöver de som var i "fel" vagn skulle även en stor grupp människor från perrongen på. Personalen jobbade stenhårt för att alla skulle komma med, vi stod så tätt att man inte kunde vända sig utan att påverka flera människor runt omkring. Det satt folk på toaletten för att det fanns ingen annan plats. Luften kändes syrefattigt och det blev självklart mycket varmt. Personalen på tåget meddelade att de ringt ledningen för att få ha kvar vagnsetet som skulle lämnas, men att ledningen nekat till detta. Varför? Skulle det användas till något annat? Eller är det bara underhållande att tränga ihop folk så att folk får panik, barn skriker högt och för varje stopp så måste folk klättra över varandra för att komma på och ur tåget? Vad hade hänt om det börjat brinna? Om det hänt en olycka? Om någon blivit sjuk? Jag stod i vagnen för barnvagnar, där valde folk att stå upp istället för att sitta så att det skulle finnas plats att andas, föräldrar fällde ihop barnvagnarna för att lämna plats. Vi försökte alla hålla god stämning och ta så lite plats som möjligt, men det känns ju löjligt att man i Sverige 2012 ska behöva stå i en och en halv timme (en del längre) för att en vagn ska stå kvar i Hässleholm. Ja, det var sportlovslut, det var söndag, men då kanske man inom kollektivtrafiken kan räkna ut det? Länstrafiken sätter ju in fler bussar.
 
All heder åt er personal på tåget som gjorde allt de kunde, men de som tog beslut om att inte sätta in fler vagnar... en besvikelse!
 
Hälsningar
Jessica Haraldsson
.
.
Väntar spänt på en kommentar, men är egentligen mer intresserad av att någon ska få det hett om öronen!
Tack för att du tar dig tid
att kommentera mitt inlägg :)


Anne

Det var bra skrivet! Hoppas nu att någon lite längre upp i ledningen får läsa detta inte ens de kan tycka att det var ett bra beslut att lämna en vagn :(
Kramar mamma

2012-11-05 | 21:08:22




»
»
»

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!