Sista veckan examensarbete :D

I helgen var mina svärföräldrar här! Jag och Annika tog med oss Ziva och åkte till Växjö bibliotek, Rusta och City Gross. Peter och Ove var på byggmax etc. med Rapp :p

Sen röjde Peter och Ove i vår dunge. Nu ser man att vi har en granne! Kommer bli jättefint när det blir löv på träden. Grannen ville att vi skulle ta mer, men jag vill ha mycket träd på tomten!! Bra för miljön har jag fått lära mig!

Nu är examensarbetet nästan klart! Eller jag känner mig klar, men det saknas tre sidor på den analyserande diskussionen för att uppfylla kvantitetskravet... men jag kan inte analysera mer!! Min handledare sa att jag ska skita i det i några dagar och ta det på söndag igen. Det ska vara färdigt på måndag :o Men jag och Peter ska ju rymma... Men visst, vi kanske kan åka hem lite tidigare så kan jag hinna ta en sista titt och finjustera lite! Annars tror jag att jag är nöjd! Nu bara ligger den och bränner på mitt samvete för att det känns som att jag missat något viktigt...

Försöker fokusera lite på mina nya (och gamla) intressen... här är några ledtrådar :p
    


Försöker vara ute mycket med Ziva också! Vi har byggt en inhägnad, men hon rymmer!! Caspians fel, hon rymmer bara när han retas utanför! Som här på bilden!

Jag kan riktigt höra honom säga: "na na nana na, du kan inte taaaa mig! na na nana na"

Sötisen! Vi kommer mycket bättre överens nu för tiden!

Bästa stunderna på dagen för henne är nog när hon får mat! Hon är aldrig så lydig (och fokuserad) som då! ;)

Nu ska jag packa det sista sen drar vi! Trevlig valborg till er alla!

PoK

psst! Har ni smålandsposten så kan ni kika in på familjesidorna, så är en viss herr Haraldsson med idag ;)


Underbart pluggväder

Det blir så mycket lättare att sitta inne och plugga när det är mulet och regn i luften! Och det bästa av allt - Ziva blir trött av vädret! Det betyder att jag inte behöver gå en längre promenad med henne för att få vara ifred, inte heller blir vi ovänner. Igår var jag på föreläsning via web. Roligt oh lte nytt, även om jag måste säga att jag kände igen myckt av det, men så har jag ju läst om det han pratade om inför mitt arbete. Lärde mig dock ett nytt ord: Tweens! De mellan barn och tonår. Det ni! Han kom från Kalmar så det gjorde allt lite mer levande också, när jag kände igen platser han beskrev! Kändes som att de som inte varit i Kalmar inte fick riktigt samma conection, men det kanske bara var inbillning??

Efter föreläsningen åkte jag med första tåget hem och körde hem bilen och gick till Peters jobb för att hämta Ziva. Sen var jag så förutseende att jag gick en promenad med henne innan vi gick hem. Tack vare det sov hon en timme när vi kom hem, och jag kunde plugga! :D

I tisdags var jag ju och fick enkäter besvarade på ett högstadie. Kände igen flera av eleverna, en del från fritidsgården, men en del kan jag inte placera....de kanske är småsyskon till mina fd konfimander? Jag reagerade dock över en lapp som satt i fritidsledarnas dörr: "Var god respektera vår arbetsro, knacka och vänta!" What?? Vilken arbetsro? De ska ju jobba med dem utanför dörren!! De som tydligen ska knacka och vänta! :0 Arbete pappersarbete kan de väl göra när eleverna har lektion? Jag kan nästan lova att alla har lektioner mellan 9.00-11.00 med bara korta raster! Men jaja, jag har inte insikt i deras schema och arbetsuppgifter. I Moheda bad eleverna mig att när jag blir fritidsledare måste jag försöka se till så att fritidsgården faktiskt är öppen när de har rast! Stackarna! Vad håller Alvesta kommuns fritidsledare på med? Man kan ju undra! (Så, nu kommer jag inte få jobb i den här kommunen efter att ha skrivit det, men jag tror inte de kommer nyanställa på länge ändå, och frågan är om jag vill hamna där...någon måste svälja rädslan och stå på sig för ungdomarnas skull! Jag har inte valt den här utbildningen för att fjäska för andra vuxna! Jag ska ge de unga en meningsfull fritid och hopp!)

I tisdags upptäckte jag dessutom att vår frys i källaren hade lagt av!! Jag fick panik! Skulle hämta kotletter och när jag öppnad frysen kom inte den dä kylan som brukar strömma mot en! Kotletterna var frysta men brödet och alla bär var tinade! Eller som man säger här i Småland: Lakade. Som tur är så har vi allt älgkött, vildsvin och rådjurskött längst ner! Så det var fortfarande fryst och stenhårt! Direkt stängde jag igen, kollade om alla sladdar var i, kolade i proppskåpet (hittade inget fel), sprang upp och tömde frysen uppe på allt som kunde användas inom snar framtid, eller eventuellt var så gammalt att det ändå skulle behöva slängas! Sen rusade jag ner och fyllde tre kassar med kött och fyllde frysen uppe till bredden! Ringde Peter som var lugn inför mitt uppstressade tillstånd. När han kom hem erkände han. Han hade stängt av elen till frysen och glömt starta igen!! Morr! Fast ska här genast erkänna att jag samma kväll brände fast en stekspade i en platta på spisen, så vi är kvitt nu! I alla fall: nu hade jag en massa bär som jag inte kunde frysa ner igen. Mamma sa att det gick bra med en del bär, men alla hallon bakade jag muffins för och trykte ner massa hallon i! Hade för små formar....eller förmycket smet, beroende på hur man vänder på det! :) Hittade även receopt på en favoritkaka jag hade när jag var liten, kladdmuffins! De formarna var också försmå ;) Men andra plåten blev perfekt!

Nooo! Nu blir det sol! Måste börja plugga innan det blir vackert! Då måste jag gå promenad med Ziva! Har bara lite resultat och diskussionen kvar! :D

PoK

ps. Ni får allt bli bättre på att kommentera! Ni läser ju, det ser jag på statestiken, men det syns då inte på kommentarer! ;) d.s


Examensarbetevecka 2

Veckorna travar på... I torsdags var Peter på sjukhuset i växjö och opererade bort en visdomstand, och undertiden vandrade jag och Ziva i parken vid helgasjön. Vi övade på att inte skälla på gående och inte förfölja cyklar. Efter redan en halvtimme skällde jag nästan inte alls :p hehe! Nä, skämt å sido, hon lärde sig snabbt, eller vande sig eller vad man ska säga. Skulle behöva träna det oftare bara... Blev dock arg på en herre som gick förbi och måste ha hört att jag sa till Ziva att stanna, men sekunden efter började han locka på henne!! Lockar man på en hund vars ägare sagt till den att stanna??? Var så sur på honom! Som tur var tittade Ziva på honom och sen på mig och satt kvar! Duktig tjej!

I fredags städade vi här hemma. Behövdes verkligen!! "Skrubben" som vi kallar det som innan var datarum var ett enda kaos och nu kan man både gå in där och hitta bland lakan och handdukar på hyllorna!

I lördags fick Peter sin måntaliga feberfrossa. Jag klippte fruktträd och donade. Igår var jag så trött och lite dålig och Peter var fortfarande påverkad både av tanden och febern så vi möblerade om lite snabbt i TV-rummet så nu står soffan vid fönstret och våra sköna underbara fotöljer står där soffan stod så att vi kunde bädda ner oss i en varsin och se på TV hela dagen. Beställde hem pizza och bara päste... Ziva var frustrerad, så på kvällen tog vi tag i våra liv och gick en lång promenad med henne, men vi behövde en sådan dag! (Säger jag som är hemma flera dagar i vekan nu, men då går jag ju upp kl 6.00 och pluggar till 16.00)

Imorgon ska jag till ett högstadium i Alvesta. Har varit där förr, men har inte träffat ungdomarna som de jag täffade i Moheda i fredags. Blir spännande. Sen är det bara statistik, diskussion och analys kvar :D

Idag fick vi veta vilka av idrottarna som ska med på seglarveckan... OMG... Alla kändes bra utom... ja, alla som vet något förstår och alla som inte vet, vi tar det en annan gång... Men men, vi är ju många som kan turas om!

PoK

Stjärnor

Idag blev det strumbyxor med röda stjärnor på. Fick mycket komplimanger :D

Nu har jag lyckats boka upp två skolor att få dela ut enkäter på. JIPPIE! Så kanske att jag kan göra klart datainsamlingen i helgen redan! Så kan jag göra klart arbetet nästa vecka och vara ledig när vi ska till Blekinge över valborg. ÄNTLIGEN händer det saker! Snart examen :)

I helgen var vi på Öland. Fredagskvällen grillade vi hos pappa och Anette. SÅ skönt att bara kunna öppna en dörr och låta Ziva springa fritt. Som hon busade med de stora hundarna! Arty var nog gladast över en liten kamrat. Vi blev så inspirerade så vi (underförstått Peter) har börjat bygga en inhägnad på baksidan. Nice!

På lördagen var vi i Kalmar och kollade på Bauhaus (pappa kom på en sak med vårt kakel, så vi får göra en kompromiss, tur vi frågade honom, hade vi inte tänkt på!) och på IKEA där vi köpte tavlor till sovrummet.

Efter lunch hos far åkte vi till Segerstad och tittade på bastun. Blir perfekt att låna den när man hälsar på på Öland.

Söndagen började hos mormor och morfar. Peter satt nät över deras skorssten och jag tittade på när mormor lagade mat. Sen var vi och fikade hos mamma. Äppelpaj...mmm...

Igår efter skolan var vi på arbetsförmedlingen och gjorde reklam för vår utbildning. TVÅ människor pratade med oss. En ville veta vart försäkringskassan låg och en hur mycket IG man fick ha för att komma in på Växjö universitet... Försäkringskassan kunde vi, men betyg och universitet är inte vårt kunskapsområde när vi informerar om Folkhögskolan i Värnamo. :)

När jag äntligen kom hem lagade jag mat och låg en stund i hängmattan. Grävde i trädgården och blev arg på Ziva. Idag ska jag dammsuga och plugga hemma.

That´s it people.

PoK

Pluggar

Jo, jag pluggar faktiskt just i skrivande stund ;) Jag har en ljudbok på i bakgrunden. Jag tänkte som så att hittar jag något intressant så kan jag ju låna boken för examensarbetet, men jag kan spara tid och energi genom att lyssna på boken samtidigt som jag gör hushållssysslor osv.

I förrgår kräktes jag, igår mådde jag illa, idag kan jag äta fast föda ;) Nej, mamma, det är inte vad du tror! Min mage har helt enkelt protesterat mot något, vad vet jag inte.

Igår var vi i stan efter att Peter kommit hem. Vi köpte halsband och visselpipa till Ziva, Kattsand till Caspian, skor till mig och Peter (ÄNTLIGEN) och lånade böcker på stadsbiblioteket.

Idag har jag hittills grejat i köket och i köksträdgården. Tagit bort alla löv och ogräs. Inte riktigt klar, men ska ta resten (ca 20%) i eftermiddag.


Hon växer, pluttan.

Hallen har fått en spegel. Vi hittade precis en sådan vi båda ville ha! :D

Min tygväska har fått en utsmyckad "baksida" med bitar ur texten till låten "Min hälsning till Öland"

PoK

Nu skriver jag morfar! :)

Har fått klagomål på bristen av nya inlägg här på bloggen, men jag har bara inte haft tid! Jag har haft skola, examensarbete, sysslor hemma och jobb.

I fredags var vi hos Camilla och Andreas. Fick god mat och hade väldigt trevligt! Ziva var med och skötte sig exemplariskt! Vi fick också veta att Jennie och Patrik fått en son! GRATTIS!!! :)

På lördagen bar det av till Ramkvilla, med sommardäcken och alla djur i bilen var det extremt trångt! Vi fick påskens enda påskmat och umgicks med svärföräldrarna. På Påskdagen kom Peters stora släkt! Peters syskon med respektive och deras föräldrar, alla Peters syskonbarn med respektive och alla hundar. Trotts stimmet var Ziva lugn som en filbunke, men var väldigt trött när vi tog undan henne för att hon skulle sova en stund. Tre kvart fick hon sova, sen skällde Rapp till och hon vaknade. Clara var rädd för Ziva, men hon är inte direkt en djurvän så det var lite skönt att hon var rädd för henne. Tvååringar brukar inte handskas så snällt med djur precis...

På kvällen åkte vi hem och idag på morgonen upptäckte vi efter andra kissningen att Ziva hade svullna ögon. De är inte röda, inte variga, inte rinniga, bara svullna! Efter en sökning stod det att det kunde vara allergi. Nu har svullnanden gått ner när vi tvingat henne att inte klia, så förhoppningsvis stannar svullnaden nere.

Nu i veckan blir det examensarbete för fulla muggar!

PoK

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!