Ordning på torpet

I dag fyller världens bästa blivande make år!
I fredags var vi på vigselsamtal. Gick jättebra, en präst på samma nivå som vi och med samma förhoppningar! Vi övade på akten och jag tror jag har glömt det redan :p
Vi åt mat hos mormor och tittade till vår lilla båt, längtar verkligen till sommaren då vi får hissa seglen! Så besökte vi Lotties blommor och beställde brudbuketten, besökte hotellet där vi ska sova på bröllopsnatten och bokade frukost kl 9 på morgonen.
Hos mamma provade jag brudklänningen med skorna på innan jag skulle in med den och sy upp den...men så kom mamma på att den måste ju puffas till, och då blev det några cm till golvet :) Så här behövdes det inte sys någonting! Hon tog på mig slöjan och så stod vi och bara log lite in i spegeln. :D
På lördagen vaknade jag av att jag höll på att ramla ur 90cm kojen jag och Peter sov i. Finns ju en resesäng, men vi gillar att ligga nära, så känns omöjligt att ligga i olika sängar :p Var sen inne i stan och fikade med två andra blivande brudar - Linda och Johanna.
Kl 13 var det provsminkning hemma hos syster yster. Jill kan hon! Blev hur bra som helst, kommer vara vackrast.com! Tack Josefin och Tack Jill!

Bröllopsfeber

Det är inte undra på att man börjar bli lite nervös... 24 dagar kvar... Men äntligen är de flesta detaljerna i ordning. I alla fall efter helgen som kommer nu, med vigselsamtal, provsminkning, vi ska besöka rummet där vi ska tillbringa vår bröllopsnatt, ska förhoppningsvis få klänningen uppsydd, och näbbarna ska prova sina klänningar. Kanske kan vi köra förbi Maxi och beställa tårtor med? Får se om vi hinner, jag skulle vilja gå på brudfika med!
Igår fick jag tag på kantorn! Hon var lite osäker på två av låtarna... Tack och lov har jag skilda föräldrar som gift om sig med partners som har kunniga barn! Min bonus-storebror lovade att ställa upp på ett ögonblick, fastän jag vet hur mycket han har att göra! TACK! Ett orosmoment mindre... Nu ska vi bara se till att komma iväg till Tyskland med...och komma ihåg att köpa alkoholfritt.
Såpbubblorna kom igår. Jättefina! Såå, vad är kvar efter helgen? Hinner vi allt där så är det bara dryck, fixa till musiklistan till festen, strumpbyxor till mig, skriva ut festprogrammen, tipspromenaden...nä, sen är nog allt klart! :O Känns ju underbart! Blommorna med då! Kanske borde ringa Blom-Tomas idag? Han sa att jag skulle ringa några veckor innan... 3 veckor innan är väl några? :p Hoppas vildblommorna kommer också, men jag har sett knopparna i min egen trädgård...hoppas hoppas!!
PoK

Klara Caketoppers

Mannen blev ju inte så dekorerad...men men, han kommer ju varken ha käpp eller hatt, så kändes som man inte kunde göra så mycket mer...en hund i koppel? :p ett gevär?

I fas

Nu har det pysslats, inhandlats och kontaktats så jag känner mig i fas! Igår var jag hos frisören, blev toppen! Nu är håret redo för att sättas upp och vara sitt bästa!! Sen (efter jobbet) köpte jag äntligen näbbklänningar,och var på Panduro och Rusta.

Musiken

Då tror jag vi har kommit fram till vilken musik vi ska ha på vigseln och nu är det bara att ringa kantorn och få godkännande! *Hoppas hoppas* Är en låt som jag kan tänka mig att hon kommer tveka på... men för mig är det bara Peter för mig!

Intensiv bröllopshelg

I fredags var vi med våra söta näbbar och provade klänningar. De tyckte alla var fina och sa att vi fick välja. Uppfostrade barn ;) Mindre smart var väl att de åt glass med kola sås precis innan och jag inte hittade våra våtservetter....kola runt munnen och på händerna i kombination med vita klänningar...inte särskilt lyckat! Men de var höga på socker och mycket samarbetsvilliga! :)
På lördagen så var vi på ett stort mycket känt svenskt varuhus och köpte dukningsdekorationer. Insåg att min blivande har sinne för design! Han plockade ihop och dukade upp där inne i affären och fick mig att visualisera dukningen. :) Sen körde han in mig till stan där jag blev kidnappad på möhippa.
Vaknar i Peters famn på söndagen och får lite sovmorgon (mycket välbehövligt) och sen for vi iväg på utflyckt för att hitta ett bra ställe att fotograferas på. Pappa gav oss värsta idéen som vi efter mycket spanande kom fram till att vi skulle satsa på. Vi passade också på att besöka Eketorps borg (nu när det är gratis) eftersom Peter inte kunde minnas att han varit där.
Så åkte vi till stranden och plockade bordsdekorationer... Solen sken med lätt dimma, det var lä och vattnet skvalpade lungt från Östersjön...Underbart! Ziva skulle såklart bada...blöt hund :/
Efter en lunch så besökte vi festlokalen och kocken. Stämde av och planerade. Var ju sista OSA så de sista hörde av sig också, så nu vet vi att vi blir 54 pers. Bjöd in 50... :) Men Bill trodde vi skulle få rum med lite kompromisser...
I går köpte jag mina bröllopsskor (ÄNTLIGEN)! Nu ska jag bara lyckas få med mig dem till Öland och dra med klänningen till Kalmar så de kan sy upp klänningen... och NÄR ska jag hinna med det? Har ju lyckats klämma in vigselsamtalet, bara det är ett mirakel! På kvällen var jag på Öland igen inför intervju idag så mamma passade på att öva bröllopsfrisyr på mig. Blev jättevackert! Har en sån duktig mamma!! Min syster har presenterat sin bröllopspresent med = en bröllopsmakeup. Så nu behöver jag inte öva på att sminka mig, jag ska bara lyckas klämma in en provsminkning och sen kan jag luta mig tillbaka och bli omskött på stora dagen! Tack fina fina syster!!
Har pimpat vår låda som vi ska ha istället för gästbok, vad tycks?

Möhippa

I lördags skulle jag fika med Maria. Detta var jag helt säker på....ack så fel jag hade! Hon dyker upp i min systers bil, och jag försöker få ihop hur de kan ha kommit fram till att Josse skulle köra in henne till mig... Kunde de ha träffats någonstans på förmiddagen? Det är när de säger att jag ska hoppa in i bilen som jag börjar ana att det är nåt lurt på gång...och sen när vi tar av mot Nybro förstår jag att det är nåt mycket lurt på gång! Vi hämtar upp Hanna, och jag förstår med säkerhet att det är möhippa på G :)
TACK underbara för en underbar dag/kväll! Spa, bowling, spel och middag, helt fantastiskt!

Laddar för "inför bröllop helger"

Fem helger kvar, sen är dagen B! Nu är vigselsamtal inbokat, till helgen ska vi låna brudnäbbarna och prova klänningar, hitta fotoplats, inhandla detaljer och samla lite naturmaterial... På söndag ska vi titta in till vår festlokal för att stämma av med det sista och planera lokalen. Sista OSA är ju på söndag med... väntar in några svar fortfarande!
Sen har Peter jour efter det, helgen efter det ska vi på vigselsamtal, laga bil, fira en födelsedag och vi tänkte försöka trycka in en Tysklandsresa med, men det känns lite snävt, så det får nog bli helgen efter... sen tar de ju liksom slut.... :S
Ingen stress alls, nej nej :p

Mardrömmar

Nu har de börjat komma! Mardrömmarna... I helgen drömde jag att vi gifte oss borgerligt (två gånger i rad!!!). Inget fel på det i sig, men som troende så är det sååå viktigt för mig att vigas av en präst!
Inatt drömde jag att jag köpte en orange bröllopsklänning. Trasig var den med. Inget fel på orange förutom att det är en så fruktansvärt ful färg ;)
Nu har jag i alla fall snart gjort klart "brevlådan" vi ska ha och idag ska jag till stan efter jobbet och kolla om lite grejer. På fredag ska vi försöka kidnappa våra näbbar och prova kläder... Hoppas de inte går i skolan :p

Gröna skor

Imorgon ska skrivande till Malmö (igen). Hon tänker åka lite tidigare än planerat för att shoppa brudskor. Kollade runt lite på nätet först... ser inte de här väldigt fina ut? Frågan är hur de är att gå i....sköna men stora säger kommentarerna.  Nelly.se

Video

Kom på för några veckor sen att man kanske skulle spela in vigseln... kul att ha liksom, speciellt om nån säger fel, trillar eller nåt annat kul :)
Min far och jag började leta runt på nätet men tyckte det var både dyrt och krångligt att hyra. Då gick det upp för mig! Peter har en vän som filmar väldigt mycket! Frågade honom, BINGO! Han har såklart precis köpt en ny videokamera, med stativ! Och han vill gärna ta med den och filma :D Underbart!
TACK FREDERIK! Du är toppen! :)

Mindre än 2 veckor till OSA

Med exakt 12 dagar kvar till OSA-datumet så har vi 40 av 50 anmälda. Inte en enda har tackat nej än...känns lite nervöst, för det kommer kanske bli lite trångt, men kocken har lovat att vi ska få plats... :)

Skojakten

Börjar bli en skoblogg detta... :p Men jakten på skor går vidare. Börjar bli mer och mer desperat känner jag! Hade velat ha gröna pumps med bra hålfot, hur svårt kan det vara?
Ballerinaskor
Dessa ser ju rätt bekväma ut, och jag skulle kunna ha dem även efter bröllopet. Finns i vitt och grått mm. Inte grönt...
Pumps
Den här är ju söt! Och liten klack... men kommer jag ha dem efter bröllopet?? Shoestyle.se
Skor - Wildflower: Allison | Parbild
De här (Brandos)tycker jag ser bekväma ut! Men vita...
Pumps
GRÖN!! Från Ellos. Men ser den ut att ha en bra hälyta så den är bekväm att stå i? Nope...På rea med, så går nog inte byta...

RSS 2.0