Konsumtion

Igår var jag och Peter på GeKå's i Ullared. Han kom hem på lördagen, så vi beslöt att åka till Ullared redan igår. På vägen hem prtade vi om den enorma konsumtionen som sker där varje dag. OMG... Peter började må illa när vi pratade om vad vi sett och hört under dagen. När man kommer in i början så ler alla lite. Speciellt kvinnorna. Det likom tindrar i deras ögon och mungiporna kan inte låta bli att åka upp. Jag fylls med samma känsla, så jag är precis likadan. När man kommit förbi herrkläder och barnkläderna så börjar kvinnorna se slitna ut. Man ser på dem att blodsockret är lågt och paniken börjar komma. Barnen skriker, troligen inte bara av trötthet utan även för att mamma börjar få panik. Även denna panik har jag känt av ibland. Inte de senaste gångerna dock, som tur är! Paniken att tiden rinner ifrån, man hittar inte vad man skulle ha hittat och som sagt: de har glömt att fika. I omklädningsrummen får mammorna panik när barnen provar kläder och inte vet om de ska ha kläderna eller inte. "Jag orkar inte mer nu Sandra!! Antingen tar du det eller så gör du det inte! Jag är trött nu! Orkar inte stå här hela dagen! Vi måste äta något snart!!" Troligen blir dottern ännu mer tveksam av att höra att mamma är nära ett sammanbrott utanför draperiet, och hon fruktar säkert för att komma ut. (talar av egen erfarenhet, förlåt mamma) Bortåt elektrosakerna och inredningen ombeds de män som är med att ta aktiva beslut helt plötsligt. Männen har hittills varit lugna och vilat lite vid sidan av, eventuellt varit ute en sväng, men här på elektroavdelningen (och bilavdelningen i källaren) så vimlar det av dem. Här är det de som tar tid på sig. Borta vid Gardiner och lakan så tappar folk bort vagnarna och är nära ett andra sammanbrott. Jag hörde om en kvinna som fått gått ut och tömma sin vagn, för hon fick inte i mer, och att hon snart skulle ansluta till vänninorna. Man undrar om hon köpte julklappar, har en massa barn eller bara älskar att shoppa. Man funderar också över hur många som sen i kassan kommer på att det där behövde de ju faktiskt inte, och "Oj, blev det så dyrt? Allt var ju så billigt!".

För att ingen ska känna sig utpekad så ska jag nämna att Sandra jag nämnde troligen inte finns. Jag hittade på namnet till situationen!

Jag tänker också berätta om vår resa genom affären.

Vi anländer halv tolv. Enligt en skylt finns det 48 platser kvar i garaget. Alla platser utanför är fulla! Aldrig sett så mycket bilar där! Speciellt inte en söndag mitt i månaden! Vi kommer in, jag känner glöden i mitt ansikte. Här ska fyndas! Peter ska ha nya kläder och jag ska ha en kjol och strumpbyxor. Några julsaker också, inget mer!

Vi går ner i källaren. Peter ska ha en isskrapa till bilen. Vi kommer bort från varandra, för jag har redan påverkats av stressen och småspringer lite genom affären. Irriterar mig på alla människor som inte följer strömmen utan korsar hur som helst! I detta stadium så lämnar man dock fortfarande företräde till några, något som ändras redan efter herrkläderna. Vi shoppar till Ziva och Caspian. Notan till djuren slutar på 200 till Ziva och 50 till Caspian. Inte jämlikt någonstans, men Caspian roar sig ju själv, tillskillnad från vår tös!

Uppe på herravdelningen så berättar Peter vad han ska ha. Vi dumpar vagnen och ger oss ut med en meters mellanrum. en jack, fyr munktröjor och två t-shirtar senare (varav ingen provad för Peter vill inte stå i kö) smyger vi in på damavdelningen. Peter placerar vagnen strategiskt och går direkt till elektroavdelningen. Jag samlar på mig sju plagg och går och provar. Det blir en liten tröj-jacka, en klänning och en kjol. Peter ringer när jag är på väg ut ur provummet. Jag ska bara ta några strumpbyxor med! Hittar sju par. Bra! :) "Ska bara titta på några trosor med" Peter säger: nej, vi ska fika! Han berättar sen att mitt humör började dala här och han visste att han måste få i mig socker snarast! Efter fikat blir det trosor och en datamus som peter sett ut medan jag vimsade runt på damavdelningen. Så kommer vi till julsakerna och inredningen. Jag blir splittrad för det är så mycket hyllor vidsträckt. Peter målar upp ett system för mig att följa mellan hyllorna, och går och placerar vagnen strategiskt medan jag vandrar iväg. Peter kommer efter och uppmärksammar saker som han tror att jag vill ha, så jag inte missar något och måste gå en gång till (tur jag har honom!!). En ängel och en tomte senare så blir det några ramar med. Peter säger att han ställer sig i kö 26 medan jag hittar choklad och schampoo. Sen plockar jag upp och betalar, han packar, och sen bär det av till bilen. Lite mat och kikande i affärerna utanför och sen bär det av hemåt.

Fyra timmar tog det allt som allt! Räcker gott och väl! Peters kläder passade allihop så han är jättenöjd. Jag också! Ziva bet sönder en leksak redan igårkväll, så det kanske inte var så lyckat, men men.

PoK
Tack för att du tar dig tid
att kommentera mitt inlägg :)


Anne

Hej stumpan! Nej, jag blir inte arg på dig, vet mycket väl om hur jag blir när blodsockret sjunkigt alldeles för lågt =( men du beskriver Ullared väldigt bra, men jag blir ju sugen på att åka dit en sväng...Hoppas man har nån dag ledig framöver så kan man åka dit. Ha en fortsatt trevlig vecka1 Många kramar mamma

2010-10-18 | 17:08:40




»
»
»

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!