Sommarminnen

Lyssnade på den här låten idag och får så underbara minnen från sommaren 97! Den är så bra!

Cat Stevens - Can't keep it in
Oh I cant keep it in, I cant keep it in, Ive gotta let it out.
Ive got to show the world, worlds got to see, see all the love
Love thats in me. I said, why walk alone, why worry when its
Warm over here. youve got so much to say, say what you mean,
Mean what youre thinking, and think anything.

Oh why, why must you waste youre life away,
Youve got to live for today, then let it go
Oh, lover, I want to spend this time with you,
Theres nothing I wouldnt do, if you let me know.
And I cant keep it in, I cant hide it and I cant lock it away.
Im up for your love, love heats my blood,
Blood spins my head, and my head falls in love
, oh.
No, I cant keep it in, I cant keep it in, Ive gotta let it out.
Ive gotta show the world, worlds got to know,
Know of the love, love that lies low, so
Why cant you say, if you know, then why cant you say.
Youve got too much deceit, deceit kills the light,
Light needs to shine, I said shine light , shine light.
Love, thats no way to live your life,
You allow too much to go by, and that wont do.
No, lover. I want to have you here by my side
Now dont you run, dont you hide, while Im with you.
n I cant keep it in, I cant keep it in, Ive gotta let it out.
Ive got to show the world, worlds got to see, see all the love
Love thats in me. I said, why walk alone, why worry when its
Warm over here. youve got so much to say, say what you mean,
Mean what youre thinking, and think anything. why not?
Now why why why not?


PoK

SEMESTER

Underbara ljuvliga semester!

Nu ska jag glömma allt vad jobb och skola heter och bara njuta!!

Tack och hej, leverpastej!

Work work

Men igår var jag ledig! Jag åkte iväg mot Nottreby och vidare in i en skog (som om det skulle finnas något annat här) och plockade blåbär! Syntes att folk redan plockat där men jag fick ihop lite i alla fall! Fick träffa trevliga smått berusade männsikor med som kört förbi och trott att Opeln var en stulen bil! Haha! Sen åkte jag hem och plockade fyra liter hallon hemma! Nu har jag gott om till Daiquiris! Mmm! Bra att ha hittat ett bra användningsområde för alla mina bär! Sen kom Peter hem med sin far och en frys! Jippie! Den har jag nu fyllt till hälften med bär och rabarber! :D Gutt till vintern!

I torsdags firade vi Peters semester med räkor, vitlöksbröd och vitt vin! Katten var lika förtjust som vi! Vi fick honom att både sitta och ligga på befallning mot att han fick räkor! Hahahahahaha

Idag har jag jobbat till fyra, sen handlade jag inför helgen, lagade och åt mat, bakade muffins med hallon och choklad (de bästa jag gjort!!) och plockade dagens skörd av hallon! Muffisens hamnade i nya frysen (a) Bra att ha när vi får gäster, det kommer tätare och tätare nu för tiden!

Orsaker till att inte plocka (eller undersöka) ett fint hallon enligt mig:
* Det är nästlor för nära
* Det är en fjärilslarv i jämte
* Det lossnade för lätt
* Hallonet brevid hade mask
* Två hallon på samma planta hade mask
* Det ligger en snigel i närheten
* Det är spindelnät på det

Haha, det är ett mirakel att jag får ihop några hallon över huvudtaget!

Imorgon har jag delad dag! Jippie...inte... :) Men det är sista jobbadagen! Jippie!!!!! Jag är lycklig, men inte penisonärerna och de jag jobbat med :p Lite roligt faktiskt! Man känner sig uppskattad! Me like! Vad jag inte gillade idag var att vi vikarier vägde oss på en vägstol idag. Jag skulle inte sätta mig först, men så tyckte jag att det verkade lite fel...så jag satt mig....den visade inte fel... :p Den gravida flickan var 20 kg lättare...hmpf! Fast jag är ju skitsnygg :p Är hon som borde väga mer :) Haha!

Jaha, vad mer att förtälja?

Puss och godnatt!

Att skörda det man sår


I Fredags började jag skörda...iofs inte det jag sått, utan tidigare ägare, men ändå!
Svarta vinbär, röda vinbär, hallon, röds smultron och en stackars jordgubbe... I går (lördag) plockade jag en och en helv liter hallon till, men så började det åska och jag fick avbryta! Tar en sådan tid för mig, för jag ska kolla varje bär i 15 sek innan jag lägger den i bunken, sen kollar jag igenom bunken när jag kommer in, och när de lagts i påsen tilltar jag ännu en gång. Allt för att det inte ska vara någon liten mask i! Sen fryser jag ner dem så att OM det skulle finnas något jag missat så dör de i frysen...Sen försöker jag övertala mig själv när jag väl ska äta dem att det faktiskt inte finns något kvar!

Usch, detta med fobier! Jag har tex inte öppnat soptunnan på två veckor nu, för jag vill inte riskera att se om flugorna lagt ägg där... Peter får slänga alla sopor :)


Caspian har haft det tufft de senaste dagarna...något hade bitit/stuckit honom i svansen och i kinden, så hans ena öga svullnade igen och svansen bara kasade efter honom....som vi saknade hans lilla knorr... Men nu är han bättre igen! Fast fortfarande oerhört kelig! Han vill helst vara uppepå hela tiden eller bli buren och sov i sängen hela natten inatt! Han äter dåligt fortfarande...skinka och lakosfri mjölk är det enda som går ner, och en och annan torrfoderbit ibland. Speciellt om man gömmer den eller lägger maten på ett konstigt ställe. Får se om det vänder, annars får vi väl kolla upp vad det är...

Annars har jag jobbat kväll i helgen! Känns som att det inte gör något eftersom det regnat och så... inte gör vi något spännande annars heller! Peter har ju jour så då är man ju ändå hemma... Ikväll är det jobb ikväll! Srn är det bara en vecka kvar! Längtar faktiskt, fastän jag trivs! Vill bara vara! Leva lite på sommaren så man kan klara av mörkret sen...
Hon jag ska gå för nästa vecka såg att jag typ inte hade någonting på onsdag så hon gav mig ledigt där :) Så nu är det bara måndag, tisdag, torsdag, lördag och söndag...:) fem dagar pallar man nog när man bara längtar!!! :)

PoK

Elva dagar kvar....

Två kvällar och en dag är avklarade, en dag kvar, sen ledig fredag, jobbar lördag, söndag, måndag, tisdag, onsdag, torsdag, ledig fredag, jobbar lördag, och delad tur på söndagen, SEN är det sommarlov :D

Idag var jag och Peter i Växjö och hämtade hem virke till "skulet" och panel till hallen! Blev faktiskt inte så dyrt! Däremot var vi inte helt överens om vilken panel vi skulle ha, men Peter gav upp fort. Bra, jag hade inte gett mig! :p han väljer sina strider!

Hoppas morgondagens arbete går fort...mina hålfotsinlägg gör underverk för höften, men idag gjorde den sig lite påmind igen... morr...

PoK


Underbara Öland, du sköna, vad jag saknar dig ibland!

Lösning på problemet!

Är sjukt stolt måste jag säga!! Jag har löst mitt grafikkortproblem alldeles själv! OCH jag har kommit på en snabb lösning!!!


Grafikkortet var överhettat och för att kyla det tänkte jag ut denna billiga lösning :p vem behöver kylsystem för några hundra?? :p Haha, ska nog se mig om efter ett bra i alla fall....lite bökigt att ha det såhär, men smart för stunden! Regniga dagar är räddade!!!

PoK

Nya gardiner = nytt rum

Tänk vad gardiner kan göra för ett helt rum! Hittade inga "innan" bilder men bra blev det ;)


Ullared

Inte ofta man bara har 4,35 kr kvar på kontot, men det var just vad jag hade kvar igår när vi körde hemåt från Ullared... :) Men allt var sådant som vi faktiskt behövde, men gissa om jag var nervös när jag bevakade det stigande beloppet medan kassörskan slog in vara efter vara!

Tack mamma och syster yster för en kanondag! :) Kul att kunna ha hela kläder på sig som inte är blekta fyra nyanser :p

PoK

Jobbar kvällen

Att jobba kväll är helt ok, förutom att det lätt blir så seeeegt! Försöker sätta mig ner och prata lite med tanterna, men ofta vill de att man ska gå så de kan se på tv. Haha! Jobba dagen är bättre för då händer lite mer och man kan alltid hitta något att göra vid tid över, som ut och gå med någon eller städa rullstolar eller annat! Idag jobbar jag kvällen....det betyder att jag inte kan slappna av för jag vill inte missa när jag börjar, samt att peter inte är hemma nu och vi kommer inte kunna träffas förens vid 22.00 ikväll! Har såååå tråkigt hemma när han inte är här...och inte är det fint väder ute heller... Hade kunnat ut och gå eller greja i trädgården, men det känns inte så attraktivt när det regnar!

Jag har iofs tvätt och disk och uppackning, men det tar ju kanske en kvart....suck!

Längtar tills imorgon när mamma och josse kommer! *längtar* De sover över och på lördag drar vi till Ullared. Har en kilometerlång köplista :p Det mesta ska jag bara se om de har och om det är fint/billigt och är det det så köper jag... :p Gäststugan är nästan komplett nu, bara några sista detaljer som gör den fulländad och mysig! Folk ska VILJA bo där, inte vilja åka hem :)

PoK

Arvikafestivalen

Ojojoj! Helt otroligt vad roligt jag har haft det!

Arvika för mig i korthet:
2/7
9.00 åker till Peters jobb och kollar däcktryck och lampor på bilen.
9.20 hämtar upp Richard och åker norrut. Kör vilse fem gånger, hahaha.
17.00 har parkerat bilen på bevakad parkering och sitter i bussen till campingen och smälter bort i den tropiska hettan.
17.30 är smått förvirrade. Varför blev vi lämnade här? Vart är Campingen? Står i kö och får så småningom våra band och en vägvisning.
18.30 jag har rest tältet, richard har "bäddat" och vi funderar på vad vi ska göra härnäst.
19.00 träffar martin (?) och christoffer (?) (hädanefter benämda "de två andra") och äter kebabtallrik
*ser röyksopp och em (helt godkända båda två), träffar ytterligare en vän till richard som jag glömt namnet på, träffar Erland mitt i publikhavet, dansar, besöker stora campingen och diskuterar religion och mognad.
3/7
*vaknar av att sjukvårdare är utanför tältet och hjälper en berusad flicka. försöker somna om men det är förvarmt.
*En timme senare äter vi frukost på en mack. Mmm, kaffe!
*vi och de två andra åker till badhuset för att duscha.
*diskuterar kroppar och äter fläskfilé
*åker tillbaka och försöker vila en stund.
*försöker överleva värmen.
*besöker granncampet där de två andra bor
*springer i regnet för att hämta regnponchon.
*ser welle:erdball, de kan showa de :) saknade några låtar, men hög kvalité i övrigt!!
*äter nachos
*är på granncampet och spelar skitgubbe (kom tvåa) och sjua (vann) och leker arga leken (vann stort)
*ser de/vision, provar på att står längst fram, gick bra! :p
*går till stora scenen och ser depeche mode. Bra sikt, ganska bra urval av låtar, saknade några gamla favoriter!!!
*går hemåt bland myllret av människor. Tar med kinamat till tältet där vi stter i öppningen, äter och filosoferar. Richard har vid det här laget tappat rösten, vilket jag tyckte var väldigt roligt :p
*försöker somna till dunket från diskoteket i närheten. Trycker i öronpropparna och känner skakningarna i marken.
4/7
*vaknar av att klockan ringer. börjar packa ihop och föra oväsen så sjusovaren vaknar. River tältet och beger oss till bussen. Blir sura för att bussen är sjukt försenad. Blir glada när bussen kommer. :)
*kör till badhuset och duschar rekordfort.
*kör söderut.
15.30 lämnar av richard vid stationen.
16.00 duschar och tar sedan bilen till Ramkvilla. sammanlagt 70 mil på en dag. I rule :p

PoK

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!