Mot Ön!

Som jag har tvekat, fram och tillbaka...åka idag eller imorgon. Nu blir det idag. Peter måste få plugga på teorin till MC-kortet! Åker när han kommit hem, så jag kan säga hejdå...

Mamma var här på kurs/konferance igår. Efter den så hade hon en timme till förfogande innan hon åkte hem, så vi tog en fika och gick runt lite i affärerna här. Har bott här i ett år nu, men har aldrig varit inne i någon affär...bara mataffärerna, synsam, apoteket och systembolaget... :) Visste inte ens att vi hade ett café runt hörnet...där ser man :)

Imorgon ska jag och Josse åka på turné! Pappa, mormor och morfar ska få besök av oss...länge sen jag träffade dem nu...känns det som i alla fall...

Igår jobbade jag lite med projektet! Gjorde en jaccuzi...som flöt ut lite i ugnen, men det var ett bra försök ialla fall....även om det självklart inte blev lika snyggt som jag hade tänkt mig. Men men, så är det!

PoK


Tisdag

Tråkigt
Iskallt
Snö ute
Dragit
Arbetslös
Grått

Jaha, vad ska man laga till middag idag då?


Sista dag påsk.

Det är kritvitt ute och Peter är och kollar om det behövs skottas på hans jobb... De har inte ringt, men han sa att det kanske var frivilligt. Får se vad han säger när han kommer hem...när han kommer hem...

I fredags firade vi påsk själva, med att städa akvarierna samt stänga av det lilla. Har ju inte blivit några ynglen på ett år snart, och malen i det lilla dog (antagligen dödad av de två fiskar vi hade där) så det såg fördjälvligt ut i det. Ursäkta mitt språk! :) Så nu lever det äldre paret ciklider i det stora akvariet och har redan fått stryk så nu är de mer undergivna än innan. Skönt när de inte måste slåss så länge om makten.

I lördags åkte vi till Ramkvilla. Det var ännu mer snö där. Vi fick massor med påskmat och mot kvällen ringde Frederik och frågade om Peter ville komma dit och se fotboll. Jag sa att han borde träffa sina kompisar när han kan, och eftersom han hade drukit och inte kunde köra själv så körde jag. Tysk fotboll, på tyska....kan det bli värre? :) Frederik översatte iofs då och då och man är ju inte helt bakom flötet, men men. Blev lite bättre när de såg en tysk tävligt, Idol-stilen, fast det var om musikal...de kände nån som är med där och tävlar. De talade långsammare i det programmet så det var lättare att hänga med.
Vid 23 åkte vi hem för att hämta Annika och så gick vi på påskmidnattsmässa. Snacka om förvånad jag blev när jag fick ögonkontakt med deras nya kantor och det visade sig att jag gått kurs med henne. Kul att hon kände igen mig med! Efter en nattamacka kom vi så äntligen i säng. Mmmm...Zzzzz

På söndagen tyckte Peters mamma att han och Ove skulle ut och kolla om det varit grisar i skogen, så jag följde med. När vi precis skulle åka bad hon oss köpa tidning med, så vi åkte till det enda som var öppet: Kiosken vilken är med i Ronny och Ragge avsnitten. Tyckte jag kände igen den första gången jag såg den :)
Efter middag, middagsvila och efterrätt åkte vi hem. Skönt att komma hem och bara vara.

PoK

SOL!!!

Idag skiner SOLEN :D *lyckoskutt*

Vad har då jag för mig? Jo, jag sitter och letar utbildningar. Ska jag söka en utbildning kan jag lika gärna passa på att söka många på en gång! Väntar på att tvätten ska bli klar med. Ska till systemet och sen ska jag till projektet :D

Något mer innehållsrikt har jag inte att skriva om just nu så:

PoK

snö idag igen

Snö idag igen, men det är väl sådant man får ta när människan med sin utveckling skapat obalans i naturen. Nu tänker säkert några "men vadå? så här har det varit förr också!" och hur långt sträcker sig förr? Vi har inga rapporter om vädret från innan människan började förändra sin omgivning för egen vinnings skull!

Idag ska jag laga en ny maträtt, en jag inte lagat innan alltså. Får se vad Peter tycker om den. Maten igår var så äcklig att jag slängde min och åt smörgås istället, men Peter ska ju envisas med att inte visa att det inte var gott, så han åt två portioner och tog med resterna till jobbet. Man undrar om han gjorde det för min skull, ekonomins eller för att han saknar smaklökar.

PoK

Snöar...

Det snöar idag. Peter hade hört att det kunde bli en halvmeter, men det har smält hittills så det tror jag inte. Mina jordgubbsplantor tycker inte om snö...

I lördags var vi så och tittade på musikal! Mimmi var bäst - som väntat - och My gjorde ett bra framträdande hon med ;) På söndagen såg vi melodifestivalen som pappa spelat in. Så var vi, pappa och Eniro ute på långpromenad. Anette och Isak var på träning. (För er som inte vet det kan jag berätta att Eniro och Isak är hundar)

Nu har vi spackel så bara vi kan fixa fram en spackelspade med så kan jag börja på mitt projekt! Längtar!

PoK

Så var det fredag igen, och alla har vi på känn...

Så hade så en hel vecka gått igen! Vi storhandlade i onsdags, det var veckans högpunkt. Ikväll ska vi njuta av en god middag och en flaska vin och lite ost och kex. Imorgon är det musikaldags. Mycket spännande! Hört gott om den och Mimmis uppträdande från släkt som sett den! Konstigt nog har nästan alla, inklusive jag och Peter, fått platser längst fram....


Snart är det påsk. Ska försöka gå lite mer i kyrkan då. Blivit alldeles förlite av den varan.


Livfull helg!

Jisses vad gott det var med kroppkakor i torsdags! Min magsäck måste ha krympt för jag orkade inte mer än 4 st... Vi var nästan alla! Bara Matilda och Sebastian som inte var där, så det blev trångt och varmt i mormors och morfars lilla vardagsrum! Sen sov vi hos mamma. På fredagen handlade Peter kläder på köpstaden och sen körde vi in Josse till körskolan. Vi åt alla tre på Thai, MUMS! Sen gick jag och Peter och kollade på babykläder till lilla Klara. Haha, Peter blev som galen. Det är något snett i vårt förhållande, jag tyckte vi skulle hitta något ganska snabbt, medan han ville gå i alla affärer och jämföra och se vad som fanns, "bara för att bebiskläder är så söta och roliga" var hans kommentar. Jag sa bara att han får inte få några idéer! Det blev en body till Klara och en bok om troll till Julia.

Sen bar det av till Nye för att hälsa på den lilla familjen. När vi varit där i två minuter satt Peter redan med Klara i famnen och var okontaktbar. Han hade fullt upp med den lilla så jag började leka med Julia istället. Jag vet ju hur det känns att få en lillasyster som alla plötsligt är så intresserade av. Efter två timmars lek och lite fika åkte vi vidare till Ramkvilla.

På lördagen åkte jag, Peter, Ove och taxen Rapp till skogen för att kolla på spår och njuta av naturen. När vi kom hem var det strax mat och sen gick vi på långpromenad, jag, Peter, Annika, Rapp och Pontus. Jag är så himla glad åt Pontus! Den andra rackaren lyssnar ju inte till en, men Pontus är väldigt tillgiven när han väl fått stimma av sig. Efter några våfflor åkte vi hem så att vi skulle hinna se andra chansen.

I söndags hade jag konfirmanderna. Vi gjorde en påskvandring där de fick ha ögonbindlar och lära sig med de andra sinnena. Väldigt roligt och lyckat! Tänk om en annan hade fått göra sånt på sin konfirmation! När jag kom hem hade Peter lagat mat och restan av kvällen slappade vi. Skönt! Igår var bara en vanlig dag och idag är det springdag...

Grattis Mormor på Födelsedagen

Idag bär det av till Öland! Mormor ringde i början på veckan och jag hörde på henne att hon var beredd att göra vad som helst bara jag kom hem till hennes födelsedag. Tur att Peter har haft jouren så han är ledig imorgon! Så idag åker vi dit! Imorgon åker vi direkt från Öland till Ramkvilla för Peters mamma fyller år! Måste alla fylla år samtidigt? :) Ja, just det!!! Jag lovade att slå in hennes paket idag med! Var så mycket jag skulle göra idag så jag t.o.m glömde bort att jag skulle duscha :) men det är ju några timmar kvar! Nä, åter till arbetet!

PoK

Stolt

Det tog tid, men nu har jag lyssnat på P4 kalmars arkiv. onsdagen 20/2 kl. 10.30
http://www.sr.se/webbradio.asp?type=broadcast&Id=1019961&BroadcastDate=&IsBlock=0
Efter nyheterna där är det "reklam" för teaterbåten. Maria Kronudd är min buddy! :D Är så jäkla stolt över henne! Och hon sjunger ju så man blir knäsvag. Fast det visste jag ju redan! Men mmmm! Hon blir bara bättre och bättre!

Tur man ska se henne live on stage 15/3

Fira-Josse-helgen är över

I lördags firade vi Josse hos mamma och Kent. Mormor, morfar, Åsa, Jonas och lilla Emmy kom. Pajbuffé, efterrättsbuffé och melodifestivalen. Hade det inte varit för att Peter var kvar i Alvesta hade det varit perfekt! På söndagen firade vi henne hos pappa och Anette. Faster Cicci, Petra, Mattias och lilla Tuva kom. Hjortgryta (som vanligt) och efterrättsbuffé, men oj, vad jag var trött!

Igår fick Peter ännu ett syskonbarn. En flicka, på Josses födelsedag :) Jag hade ju fel om födelsetid men rätt om könet! Återstår det bara att se om Ella får en pojke, Therese en flicka, Johnny en pojke och Petra en flicka. Jisses vad många barn som ploppar ut överallt!

Grattis i efterskott Josse!!!
   

1:a Mars

Igår blev vi våldgästade av Jennie och Patrik på kvällen! Mycket trevligt! Första gången Peter och Patrik träffades och de verkade ju trivas bra ihop! När de åkte hem sen åt vi tacos och insåg att det inte finns något bra på TV en fredagskväll.

Idag ska jag åka till Öland. Josse fyller år imorgon...20, jag börjar bli gammal... men så kommer jag att tänka på Peter och kommer fram till att nä, jag är bara barnet än så länge :) På tal om barn, jag förlorade vadet! Peter fick inget nytt syskonbarn igår på skottdagen! Jag som var så övertygad om det! Då är det väl inte en tjej heller...

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!